Как да направите черния дроб здрав отново след злоупотреба с алкохол

Може ли черният дроб да се възстанови след години на алкохол? Да, може! Ще ви кажем как да направите черния си дроб отново здрав дори и след продължителна употреба на алкохол. Един от най-често срещаните и потенциално тежки странични ефекти на алкохолизма е увреждане на черния дроб, което при тежки случаи може да доведе до смърт. Връзката между чернодробното заболяване и тежката консумация на алкохол е призната преди повече от 200 години. Дълготрайната употреба на алкохол е най-често срещаната причина за заболяване и смърт от чернодробно заболяване в САЩ. Черният дроб е особено чувствителен към свързаните с алкохола вреди, тъй като той е основният обект на метаболизма на алкохола. Колкото по-скоро алкохоликът престане да пие, толкова по-добре ще бъде тялото им в дългосрочен план. Това е ключът към това как да направите черния дроб отново здрав след алкохолизма.

Ефекти на алкохола върху черния дроб

Черният дроб разгражда по-голямата част от алкохола, който пиете, така че да може да бъде отстранен от тялото. Разрушаването на алкохола създава вещества, които са още по-вредни от алкохола. Тези вещества могат да увредят чернодробните клетки и да причинят сериозно чернодробно заболяване. Алкохолът причинява 4 от 5 смъртни случая от чернодробно заболяване. Чернодробно заболяване, дължащо се на алкохол, включва:

 • Тлъст черен дроб (стеатоза).
 • Възпаление на черния дроб (хепатит).
 • Остър алкохолен хепатит.
 • Белези на черния дроб (цироза).
 • Чернодробна недостатъчност и смърт.

6 начина как отново да направите черния си дроб след алкохолизъм

Черният дроб е единственият регенеративен орган на тялото. Вероятно сте наясно с факта, че някои гущери могат да възстановят собствените си опашки. Черният дроб работи по същия начин. Тя може да се възстанови. Ако сте премахнали 75% от черния дроб, той може да достигне пълния си размер. И така, как да направите черния дроб отново здрав и да промените ефектите на алкохола върху черния дроб? Има шест неща, които трябва да направите!

 • Спрете да пиете.

Алкохолните напитки могат да създадат много здравословни проблеми. Те могат да увредят или унищожат чернодробните клетки и да разкъсат черния дроб. Трябва да се откажете напълно.

 • Яжте балансирана диета.

Избягвайте висококалорични ястия, наситени мазнини, рафинирани въглехидрати (като бял хляб, бял ориз и обикновени макаронени изделия) и захари. За добре регулирана диета, яжте фибри, които можете да получите от пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, ориз и зърнени храни. Също така яжте месо (но ограничете количеството червено месо), млечни продукти (нискомаслено мляко и малки количества сирене) и мазнини (добрите мазнини, които са мононенаситени и полиненаситени като растителни масла, ядки, семена и риба). Хидратацията е от съществено значение, така че пийте много вода.

 • Упражнявай се редовно.

Когато тренирате последователно, тя помага за изгаряне на триглицериди за гориво и може да намали мазнините в черния дроб.

 • Избягвайте употребата на незаконни наркотици.

Незаконните наркотици включват марихуана / хашиш, кокаин (включително пукнатини), хероин, халюциногени, инхаланти или психотерапевтични препарати от типа на рецепта (болкоуспокояващи, транквиланти, стимуланти и седативи), които се използват не медицински.

 • Избягвайте токсините.

Токсините могат да наранят чернодробните клетки. Ограничете директния контакт с токсините от почистващи и аерозолни продукти, инсектициди, химикали и добавки. Когато използвате аерозоли, уверете се, че стаята е проветрена и носете маска. Не пушете.

 • Направете други промени в здравословния начин на живот.

Това означава, че няма повече пушене, ако сте пушач, и загуба на тегло, ако сте с наднормено тегло или затлъстяване. Освен прекомерната употреба на алкохол, затлъстяването е водеща причина за чернодробно заболяване, докато цигарите съдържат токсини, които ще увеличат състоянието на черния дроб. Подобряването на тези области от живота ви в допълнение към спирането на употребата на алкохол ще даде на черния дроб по-добър шанс за подобряване на здравето му.

Вземете правилната добавка

Още едно нещо, което може да направи черния дроб отново здрав, след като тежкото алкохолизъм приема правилната добавка. А добавката, която ние силно препоръчваме е Liver Support Plus. Liver Support Plus е добавка, предназначена да поддържа здравословния и добре функциониращ черен дроб чрез повишено кръвообращение и предотвратява достигането на токсини до черния дроб. Liver Support Plus защитава черния дроб от химикали и вредни токсини от алкохола. Той също така гарантира, че вашата храносмилателна система е добре функционираща. И дори помага за предотвратяване на махмурлук и киселини. Добавката се състои от всички естествени съставки, които са безопасни за тялото ви, те включват:

 • Цвекло .
 • Бял трън.
 • Бял равнец.
 • Екстракт от артишок.

Liver Support Plus е наистина продукт, който гарантира, че вашият черен дроб е здрав и функционира правилно. За да научите повече как да направите черния дроб отново здрав, кликнете по-долу.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>