Как да направите киста на яйчниците у дома

Кисти на яйчниците са доста често срещано състояние по време на овулацията, но нека да разгледаме как да се направи овариална киста лечение у дома. Киста е общо понятие, използвано за описание на структура, пълна с течност. Кисти на яйчниците са пълни с течност сакове, които се образуват в или върху яйчниците на жената. Яйчниците са два малки, бобовидни органа, които са част от женската репродуктивна система. Жените имат два яйчника – по една от всяка страна на матката (матката). Кисти на яйчниците могат да засегнат едновременно и двете яйчници или те могат да повлияят само на един. Много жени с кисти на яйчниците нямат симптоми. Повечето кисти на яйчника показват малък или никакъв дискомфорт и са безвредни. Така че, важно е да се запознаете с кистата на яйчниците у дома.

Видове кисти на яйчниците

  • Функционални кисти на яйчниците.

Една киста на яйчника, която се формира поради неправилна функция на зреене на фоликулите, е известна като функционална киста. Има два вида функционални кисти: o Фоликуларна киста: Това се случва, когато фоликулът не се разруши и освободи яйцеклетката при овулация; вместо това тя продължава да расте, образувайки киста. o Корпус от лупус на корпус: След овулацията, след като яйцеклетката се освободи, фоликулът се променя на това, което се нарича corpus luteum. Развитието на киста от жълт корпус се случва, когато отварянето във фоликула, където яйцето е освободено, затваря и след това кара корпус лутеум да натрупа течност и да се превърне в киста.

  • Други видове кисти на яйчниците.

o Дермоидна киста: Тези кисти се считат за сложни и се развиват от клетките, които произвеждат човешки яйца. Поради това тези видове киста може да съдържат косми, зъби или кожа. Те са рядко ракови. o Цистаденоми: Този вид киста се развива от яйчникова тъкан и се пълни с течност или слуз. o Ендометриоми: Този тип киста се образува, когато изместените ендометриални клетки се прикрепят към яйчника и образуват растеж (ендометриоза). Този вид киста на яйчниците често се нарича шоколадова киста. Горните 3 вида овариални кисти могат да причинят увреждане на яйчниците, включително усукване, образуване на белези и образуване на слепване. Двете дермоидни кисти и цистаденоми могат да накарат яйчниците да станат много големи и изместени. Тези видове кисти се считат за по-сложни и обикновено не реагират добре на естествената киста на яйчниците в домашни условия. Най-добре е да работите с Вашия лекар по отношение на тези видове кисти.

  • Полицистични яйчници: Полицистични яйчници развиват множество малки кисти в ред на повърхността на яйчника, което прилича на направление от перли. Полицизните яйчници са свързани с поликистозен овариален синдром. В случай на поликистозни яйчници, яйчниците могат да се увеличат, обикновено два пъти по-големи от нормалните яйчници.

Полицистичният овариален синдром бързо се превръща във водещо ендокринно разстройство сред жените. Не всички жени, диагностицирани с поликистозен овариален синдром, имат яйчници, които имат такива видове кисти.

Най-доброто естествено лечение на кисти на яйчниците у дома

Cycle-syncing вашата диета е най-добрият начин за управление на яйчникови кисти. Храненето на правилните храни за правилната фаза на хормоналния ви цикъл ще поддържа вашите хормони под контрол и ще предотврати излишък от естроген или нисък прогестерон. Съществуват и някои храни, които можете да поставите в ежедневието си, за да направите този протокол още по-ефективен за свиване, управление и предотвратяване на кисти на яйчниците в дългосрочен план.

  • Кръстоцветни зеленчуци и Ди-индолил Метан – зеленчуци като брюкселско зеле, зеле, кюрета, броколи, зеле съдържат Ди-индолил метан, който е много ефективен при подпомагането на процеса на тялото и премахва излишния естроген. Увеличете приема на тези зеленчуци и ги добавете всеки ден с Di-индолил метан под формата на хапчета.
  • Ферментирали храни – кисело зеле и кисело мляко и кисели краставички ще помогнат на тялото ви да се справи и да управлява естроген. Определен набор от чревни бактерии и по-конкретно определени бактериални гени, наречени естроболом, произвеждат основен ензим, който помага за метаболизма на естроген.

Вашето черво е част от елиминационната система, която е от жизненоважно значение за изхвърлянето на хормони извън тялото. Ферментиралите храни са чудесни за здравето на червата.

  • Напълнени с влакна храни – фибрите помагат на черния дроб и храносмилателната система да се движат и да премахват излишния естроген от тялото ви. Най-добрите напълнени с фибри храни за предотвратяване на естрогенното господство са крушите и ленените семена. Ленените семена съдържат лигнин, който предотвратява абсорбирането на излишния естроген.

заключение

Кисти на яйчниците са пълни с течност сакове или джобове, които могат да се развият в или на повърхността на яйчника. Докато повечето кисти на яйчниците се появяват нормално по време на менструалния цикъл, патологичните кисти могат да бъдат ракови. Много пъти овариалните кисти изчезват сами. Въпреки това, ако те причиняват дискомфорт, можете да опитате киста на яйчника у дома, както е обяснено в тази статия. Лечението може да помогне за облекчаване на симптомите и свиване на размера им. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да опитате лечението. За още съвети за лечение на кисти на яйчниците у дома кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>