Как да направите естествено почистване на дебелото черво у дома

Можете да направите прости неща за естествено и безопасно прочистване на дебелото черво у дома. Ще бъде лесно, можете дори да използвате съставки, които вече са налични във вашия дом. Не забравяйте обаче, че не е нужно да правите чистене на дебелото черво у дома си всеки ден или дори толкова често, за да сте здрави, въпреки че те могат да имат ползи за здравето, когато се правят спорадично.

Необходимо е естествено почистване на дебелото черво

Има достатъчно ли движения на червата, за да се изчисти дебелото черво? Или вярно ли е, че почистването на дебелото черво у дома може да бъде полезно? Само тялото може да направи следното:

 • Естествените бактерии в дебелото черво могат да детоксикират хранителните отпадъци.
 • Черният дроб също неутрализира токсините.
 • Мукозните мембрани в дебелото черво могат да запазят нежеланите вещества от повторно вкарване на кръвта и тъканите.
 • Лигавицата на червата се регенерира по-бързо от всяка друга тъкан в тялото, предотвратявайки натрупването на вредни вещества.
 • Увеличаването на броя на движенията на червата не подобрява загубата на тегло. Това е така, защото тялото абсорбира повечето калории, преди да стигнат до дебелото черво.

Въпреки това, нормалният брой на движенията на червата варира от човек на човек. И ако консумирате по-малко влакнести храни, със сигурност нямате добри движения на червата. Следователно, трябва периодично да правите почистване на дебелото черво у дома.

5 начина, по които можете да направите почистване на дебелото черво у дома

Почистването на дебелото черво по естествен начин е един от най-ранните процеси, чрез които можете да получите нормално дебело черво. Този процес се нарича автоинтоксикация. Има няколко начина, по които можете да отидете за естествено почистване на дебелото черво у дома:

 1. Един от най-лесните и най-добрите начини за почистване на дебелото черво е пиенето на много вода. Редовният прием на вода ще поддържа тялото ви хидратирано и органите на тялото функционират. Тя също така ще помогне на тялото ви да се отървете от различни токсини.
 2. Приемането на ябълков сок е още един процес на почистване на дебелото черво. Сокът от ябълки нормализира движенията на червата и поддържа вида на черния дроб. Той поддържа функционирането на храносмилателната система. Една чаша суров ябълков сок, последвана от половин час чаша вода, работи най-добре за почистване на дебелото черво.
 3. Лимонов сок с високо съдържание на витамин С е отличен за храносмилателната система. Чаша топла вода, смесена с лимонов сок и мед, предпазва черния дроб, дебелото черво и цялата храносмилателна система.
 4. Отделете от пържени и преработени храни за няколко дни. По-добре е да пиете пресен зеленчуков сок няколко пъти на ден. Зелените и листни зеленчуци премахват токсините от тялото ви. Те имат голямо количество минерали и ензими, които осигуряват енергия за вашето тяло.
 5. Киселото мляко е най-добрият ви спътник, когато става въпрос за почистване на дебелото черво. Той съдържа някои бактерии, които са полезни за тялото ви и спомагат за ускоряване на процеса на храносмилане. Това е един от най-добрите начини, чрез които можете да излекувате всеки стомах и проблеми, свързани с храносмилането. Ако искате да обсъдите конкретен проблем, можете да се консултирате с лекар.

Някои други предложения за почистване на дебелото черво у дома

 • Консумирайте храни, богати на фибри като зърнени храни, пълнозърнести храни, трици, овесени ядки, плодове и зеленчуци. Това помага да се увеличат движенията на червата и да се подобри здравето на дебелото черво.
 • Увеличете приема на течности.
 • Избягвайте употребата на тютюн.
 • Намалете приема на алкохол.
 • След като сте навършили 50, опитайте се редовно да изследвате за рак на дебелото черво.

За да научите повече за това как да направите проста и безопасна почистване на дебелото черво у дома, естествено, кликнете върху банера по-долу.

Detox Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>