Как да намалим холестерола и затлъстяването чрез диета

Всички знаем, че както затлъстяването, така и високият холестерол са лоши за здравето на сърцето ви. Така че, в този пост ще се научим как да намалим холестерола и затлъстяването. Затлъстяването ви поставя в риск от високи нива на холестерол. Но това не е само висок холестерол. Това са специфичните промени в холестерола ви, тест, който разгражда различните видове холестерол и други кръвни мазнини. При затлъстяването, триглицеридите и LDL или лошият холестерол са склонни да са високи. HDL или добрият холестерол е твърде нисък. Това увеличава риска от сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт. В действителност телесното тегло е пряко свързано със сърдечносъдовите рискови фактори, включително високия холестерол. Това означава, че с увеличаването на теглото, LDL холестерола и триглицеридите също така се увеличават.

Начинът на живот е причина за затлъстяването и високия холестерол

Понякога високият холестерол е наследено състояние. Други заболявания, като диабет, също могат да допринесат. Но повечето случаи на висок холестерол се дължат на два основни начина на живот:

  • Хранене на храни с високо съдържание на наситени мазнини и холестерол.
  • Осъществяване на малко или никакво упражнение или физическа активност.

Не е изненада, че тези два фактора често водят до затлъстяване. Чрез премахването на двата фактора от живота си, ще можете да намалите холестерола и затлъстяването.

Диета за намаляване на холестерола и затлъстяването

Това не е само това, което ядете, което е свързано с диета за понижаване на холестерола, толкова много ядете. Ако имате наднормено тегло, увеличавате риска от висок LDL лош холестерол и нисък HDL добър холестерол. Често, само загуба на тегло може да ви помогне да намалите холестерола. Ето четири съвета за хранене, които да ви помогнат да намалите холестерола и затлъстяването:

  1. Добре е да се наслаждавате между храненията на диета за понижаване на холестерола. Всъщност, яденето на пет или шест малки хранения на ден, вместо на три големи, може да ви помогне да избегнете “срив” между храненията и преяждането. Съхранявайте на здравословни закуски като моркови, ябълки и боровинки – един от най-добрите здравни “суперхрани”.
  2. Преминете от бели хлябове, гевреци и обикновени тестени изделия към цели сортове пшеница, за да намалите холестерола. Те са склонни да бъдат по-ниски в калориите и имат по-здрави сърдечни влакна.
  3. Не пийте калориите си. Намажете сода, сока и алкохола. Вместо това хидрирайте с вода. Ако трябва да пиете сода, преминаването към диета сода ще ви спести стотици калории.
  4. Затворете нощната кухня. Безсмисленото закуска пред телевизора след вечеря е източник на много празни калории. Затворете кухнята в определено време – да речем, 2-3 часа преди лягане – и след това не отваряйте хладилника или шкафовете.

Заключение: наистина са необходими промени в начина на живот

Здравословното хранене на сърцето и редовната физическа активност са важни за всички, за поддържане на сърдечно-съдовото здраве. Някои добавки могат да спомогнат за намаляване на холестерола и затлъстяването, но все още се налага да се правят промени в начина на живот и диети. За да понижите холестерола, яжте здравословна диета и заложете 40 минути умерено до енергийно интензивно аеробно упражнение, три до четири пъти седмично. Също така е много важно да вземете добавката си правилно според инструкциите на етикета. Ако искате да знаете за най-добрата добавка, която трябва да предприемете, за да намалите нивото на затлъстяване и холестерола, кликнете върху банера по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>