Как да използвате суроватъчен протеин за намаляване на нивата на холестерола

Суроватъчният протеин може да предложи намаляване на нивата на холестерола. Прочетете, за да разберете всичко за използването на суроватъчен протеин за намаляване на нивата на холестерола. Суроватъчният протеин е повече от просто страхотен източник на аминокиселини – предлага широк спектър от други ползи за здравето. Един от най-големите предимства на суроватъчния протеин е намаляването на нивата на холестерола. Като се има предвид, че сърдечните заболявания са номер едно убиец в света днес, можете да разберете значението на суроватъчен протеин за намаляване на нивата на холестерола.

Суроватъчен белтък

Суроватката е концентриран източник на постно протеин. При сервиране с две лъжици суроватката осигурява приблизително 30 грама протеин и само 170 калории. Той също е с ниско съдържание на въглехидрати, с 8 грама на порция. Една порция съдържа 5 грама естествени захари и диетични фибри. Суроватъчният протеин е нискомаслена храна само с 2,5 грама мазнини на порция. От това, 1,5 грама са наситени мазнини, а останалите са ненаситени. Има и 100 милиграма холестерол в порция суроватъчен протеин. Трябва да знаете, че суроватъчният протеин е малко вероятно да повиши холестерола, но може да го понижи. В действителност, научните изследвания са доказали реалната полза от суроватъчния протеин за намаляване на нивата на холестерола.

Изследването на суроватъчен протеин за намаляване на нивата на холестерола

Едно проучване изследва ефектите от суроватъчния протеин върху холестерола и рисковите фактори за сърдечно заболяване. Изследователите са открили, че при високото ниво на хранителните протеини суроватъчният протеин значително понижава плазмения и чернодробния холестерол, както и плазмените триацилглицероли. В това проучване, понижаващият холестерола ефект на суроватъчния протеин също е свързан с намаляване на LDL холестерола. Този ефект не беше наблюдаван, когато на участниците бяха дадени аминокиселинни смеси, които симулираха суроватъчен протеин, така че е ясно, че в рамките на суроватката има свойства, които имат свойства за понижаване на холестерола над този на аминокиселинния му профил. Друго проучване дава суроватъчни добавки на 70 мъже и жени с наднормено тегло за 12 седмици и измерва редица параметри, като нива на липиди и инсулин. Те открили, че е налице значително намаляване на общия холестерол и LDL холестерол на 12-та седмица в групата на суроватката в сравнение с казеиновата група.

Значението на суроватъчния протеин

Високият холестерол, особено LDL холестеролът, е рисков фактор за сърдечно заболяване. Ето защо е много важно да се вземе суроватъчен протеин за намаляване на нивата на холестерола. Дългосрочната, висока доза суроватъчен протеин може да понижи нивата на холестерола. За щастие, суроватъчният протеин е много лесен за включване в диетата. Суроватъчният протеин се продава като прах, който може да се добавя към шейкове, йогурти или просто да се смесва с вода или мляко. 25-50 грама на ден (1-2 лъжички) е често препоръчваната доза, но не забравяйте да следвате инструкциите за дозиране на опаковката. Има много хора, които са използвали суроватъчен протеин за намаляване на нивата на холестерола. Въпреки това, приемането на суроватъчен протеин не е само начин за намаляване на нивата на холестерола, но има и други ползи за здравето. Щракнете върху банера по-долу, ако искате да знаете другите ползи за здравето, предлагани от суроватъчен протеин.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>