Как да използвате прах от суроватъчен протеин: простите стъпки

Първото нещо, което трябва да знаете, преди да разберете как да използвате суроватъчен протеин е да разберете за какво се използва този продукт. Суроватъчните протеинови добавки се използват от тези, които искат да увеличат мускулната си маса. Протеиновата диета трябва да бъде в съчетание с график на упражненията. Ако започвате да използвате протеини от суроватка, заедно с вашия режим на тренировка, тогава говорете с професионален диета или треньор по културизъм във фитнеса си. Освен това внимателно проучете инструкциите върху етикета на суроватъчния протеинов продукт и посетете уебсайта на производителя за допълнителна информация.

Защо имате нужда от суроватъчен протеин

Ако следвате каквато и да е тренировъчна програма, независимо дали тя се основава на тежести, кардио тренировки или тренировки за издръжливост, тогава може да се възползвате от повече протеини, отколкото настоящите препоръки на повечето диетолози от 55 грама на ден. Суроватката предлага бърз и лесен начин да увеличите дневния си прием, особено след тренировката, когато може да не сте склонни да готвите и да ядете пълно хранене. Важно е обаче да запомните, че уликата е в името на добавките – те са предназначени да запълнят хранителните пропуски на пълна и разнообразна диета. Получаването на по-голямата част от дневния си хранителен протеин от червено и бяло месо и риба е начинът, по който трябва да отидете, защото ще консумирате и основните витамини, минерали и други хранителни вещества, жизненоважни за оптималното здраве. Разберете как да използвате суроватъчен протеин правилно, за да извлечете максимума от тази добавка.

Как да използвате суроватъчен протеин

Въпросът за правилното използване на суроватъчен протеин е невероятно прост и не е нещо, което трябва да бъде прекалено анализирано.

  • Всеки вид протеинов прах в крайна сметка е фин, стига да отговаряте на общия си прием на протеини за деня от различни източници, а решението трябва просто да се основава на предпочитанията и цената на вкуса. Въпреки това, препоръката ни по подразбиране е да преминем към смес от суроватъчен изолат и концентрат на суроватка.
  • Можете да консумирате всяко количество протеинов прах на ден до приблизително половината от общия прием на протеини. Конкретната сума, която консумирате, трябва просто да се основава на това, което предпочитате от гледна точка на вкус и удобство.
  • Когато обсъждате как да използвате суроватъчен протеин, времето няма да допринесе значително за вашите резултати. Можете да консумирате протеинов прах по всяко време на деня, когато той се вписва най-добре в цялостната ви диета.

Когато всичко се свежда до това, тези прахове са просто друга форма на протеин, която да се включи във вашата диета като всяка друга, и по тази причина те не изискват никакво специално лечение. Те няма да „суперзареждат“ изграждането на мускули или резултатите от изгарянето на мазнините по какъвто и да е забележим начин, а те просто са незадължително допълнение към програмата ви, като основното предимство е само вкуса и удобството.

Тествайте за алергии на суроватка

Ако за първи път използвате суроватъчен протеин, може да искате да се изследвате за алергии или чувствителност, преди да погълнете някоя от тях. Поради концентрацията на суроватка в много прахове може да изпитате неочаквана реакция към протеин в млечни продукти, известен като казеин. Признаците на алергия могат да включват изтръпване или подуване на устни, уртикария и други кожни обриви. За да избегнете неприятни алергични реакции, попитайте Вашия лекар, ако той или тя може да проведе тест за алергия, така че можете да разберете как да използвате безопасно и с увереност протеина от суроватка. За повече информация относно приема на суроватъчен протеин кликнете върху банера по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>