Как да използвате куркума за намаляване на възпалението

Куркумата е подправка, която има топъл, остър и горчив вкус. Можете да използвате куркума за намаляване на възпалението, защото съдържа куркумин – антиоксидант. Куркумата идва от корена на растението куркума. Тя е свързана с джинджифила. Куркуминът, вещество в куркума, може да помогне за намаляване на възпалението в тялото, така че е широко продадено като добавка. Той също е рекламиран като антиоксидант. Куркумата се прилага и върху кожата за болка или подуване. Така че, куркумата е ефективно противовъзпалително? Отговорът е да. Има много изследвания, които да подкрепят ефективността на куркума за намаляване на възпалението.

Значението на куркумата за намаляване на възпалението

Възпалението е изключително важно. Той помага на тялото ви да се бори с чуждестранните нашественици и също така играе роля в ремонта на щетите. Без възпаление патогените като бактериите лесно могат да поемат тялото ви и да ви убият. Въпреки че е остро, краткотрайното възпаление е полезно, то може да се превърне в основен проблем, когато стане хроничен и неуместно атакува собствените тъкани на тялото. Хронично възпаление на ниско ниво играе основна роля в почти всяко хронично заболяване. Това включва сърдечни заболявания, рак, метаболитен синдром, Алцхаймер и различни дегенеративни състояния. Следователно всичко, което може да помогне за борба с хроничното възпаление, е от потенциално значение за предотвратяване и дори лечение на тези заболявания. Куркуминът е силно противовъзпалително. Всъщност тя е толкова мощна, че съответства на ефективността на някои противовъзпалителни лекарства, без страничните ефекти. Куркумата съдържа активната съставка куркумин, който е антиоксидант, който показва противовъзпалителни свойства при състояния като артрит, мускулни навяхвания и други наранявания. Затова е препоръчително да се използва куркума за намаляване на възпалението.

Използвайте куркума за намаляване на възпалението

Хроничното възпаление допринася за много общи заболявания. Куркуминът, активната съставка в куркума, може да потисне много молекули, за които е известно, че играят главна роля при възпалението. Просто добавянето на куркума към ежедневното готвене ще увеличи консумацията и ще подобри вкуса, но има и други методи за използване на куркума за намаляване на възпалението.

  • Време за чай.

Докато употребата на куркума в традиционната азиатска кухня, като къри, е често срещана в кухнята, топлата напитка е друг начин да се насладите на подправката и да третирате потенциалното възпаление. За да направите чай с чай от куркума, просто сварете 4 чаши вода и добавете една чаена лъжичка земна куркума. Оставете да къкри за 10 минути, преди да се опънете в чаша. Добавете лимон или мед на вкус. Добавянето на джинджифил осигурява допълнително естествено противовъзпалително средство.

  • Разтрийте малко.

Друг метод за справяне с възпаление с куркума включва локално приложение. Прах от куркума, смесен с ингредиенти като топла вода, топло мляко или сусамово масло създава паста, която, когато се прилага върху кожата, спомага за намаляване на възпалението и подуването. В аюрведичната медицина пастата от куркума често се използва за почистване на рани, намаляване на възпалението и насърчаване на заздравяването.

  • Избягвайте вкуса.

Ако вкусът на куркума не е привлекателен, хранителните добавки предлагат друг метод за увеличаване на консумацията на куркума, за да се помогне за намаляване на възпалението. При пациенти, страдащи от възпаление на ставите се препоръчват 1000 милиграма добавки от куркума на ден. Друга препоръка е от 400 до 600 милиграма три пъти на ден. Добавки от куркума се предлагат в таблетки или капсули.

Препоръчителната добавка на куркума

Опитахме няколко различни продукта, но TurmericPlus е най-ефективното естествено противовъзпалително средство на пазара. TurmericPlus е естествена здравна добавка, която не изисква от вас да промените начина си на живот, за да видите неговата ефективност. Той насърчава цялостното ви здраве и тяло и можете да видите резултатите му почти веднага. Това най-високо оценено здраве добавка се фокусира върху стимулиране на противовъзпалителен отговор, който може да облекчи болката в ставите, но също така може да играе роля в отърваването на излишни килограми. TurmericPlus се произвежда от надежден производител и съдържа само натурални съставки, което означава, че сте безопасни от всякакви странични ефекти. Ако търсите формула, базирана на куркума, за да подобрите здравето си, няма съмнение, че това е правилното. За по-подробна информация за TurmericPlus, не се колебайте да отидете на официалния сайт.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>