Как да използвате кето диета за отслабване

Затлъстяването се превърна в един от най-големите здравни проблеми в света. Тази статия обяснява как да се използва кето диета за отслабване. Можете да използвате кето диета за загуба на тегло, защото този начин на хранене поставя тялото ви в състояние на кетоза, което в крайна сметка ви позволява да използвате мазнини за енергия. Изгарянето на мазнините е само едно от многото предимства на кетоза, което подобрява общото здраве и го прави ефективен инструмент за отслабване. Кето има много последователи за добра причина: това ви кара да се чувствате чудесно. Диета на кето се чувстват по-наситен през целия ден и имат повишени енергийни нива, както физически, така и умствени, което води до:

 • По-малко глад.
 • По-нисък калориен прием.
 • Повече самоконтрол.
 • Повече физическа активност.

Тези ползи допринасят за загуба на тегло и други ползи за здравето.

Кето диета за отслабване

Има силни доказателства за ефективността на кето диетата за отслабване. Тази диета може да ви помогне да загубите мазнини и да запазите мускулната маса. Много проучвания сравняват препоръчаната ниско съдържание на мазнини диета с кето диета за отслабване. Констатациите често показват, че диетата на кетото е по-добра, дори когато общата консумация на калории е съчетана. В едно проучване хората с кето диета губят 2,2 пъти по-голяма тежест от тези с нискокалорична диета с ниско съдържание на мазнини. Триглицеридите и добрите нива на холестерола също се подобряват.

Кето диета за отслабване: как работи

Ако сте новак в кето диетата, ето основната същност: Вие сте нарязали въглехидратите (по-малко от 5% от дневните ви калории) и увеличавате количеството мазнини, които консумирате, до 75% от дневната калорийна квота. Протеинът представлява 20%. Ограничаването на въглехидратите и зареждането на мазнини е мястото, където се случва магията на кето диетата за загуба на тегло. Ето как:

 • Кетони: източник на изгаряне на мазнини.

Кето диетата принуждава тялото ви да гори мазнини, а не глюкоза, за енергия. Когато тялото ви не може да получи глюкоза от хляб и макаронени изделия, черният дроб превръща телесните мазнини и мазнини от вашата диета в молекули, наречени кетони, алтернативен източник на гориво. Това ви поставя в кетоза, известен също като режим на загуба на тегло.

 • Кето потиска апетита.

Кето диета ви помага да се чувствате пълни, яденето на мазнини ви кара да се чувствате доволни. Това се подкрепя от положителни промени в хормоните на глада, включително лептин и грелин.

 • По-малко инсулин е по-малко съхранение на мазнини и повече загуба на тегло.

Зареждането на мазнини понижава нивата на инсулин. Инсулинът е хормон, който казва на тялото ви да съхранява енергия, или като мазнина, или като глюкоза. Колкото повече инсулин отделя тялото ви, толкова повече мазнини се съхраняват. Инсулинът също блокира лептина, хормона, който изпраща сигнал към мозъка ви, когато сте яли достатъчно, за да посрещнете вашите енергийни нужди. Това означава, че когато ядете храни с тежки въглехидрати, вие сте изложени на риск от преяждане и няма да получите това пълно усещане, преди да достигнете до втора порция картофи.

Колко загуба на тегло ще получите от кето диета?

С добре формулирана кето-диета за отслабване можете технически да изпуснете колкото искате мазнини. За да ви помогнем да започнете пътуването си за загуба на тегло, ние съставяме списък с четирите основни принципа, които ще ви помогнат да формулирате здравословна диета за вашите нужди:

 • Яжте подходящото количество калории и протеини, за да постигнете целите си.
 • Вземете повечето калории от хранителни продукти с висока хранителна стойност.
 • Уверете се, че вашата диета подобрява цялостното ви здраве и благосъстояние субективно и обективно.
 • Приложете корекции на начина на живот, за да направите вашата диета в дългосрочен начин на живот, който можете да следвате за неопределено време.

Ще знаете, че следвате добре формулирана и здравословна кето диета за вас, ако тези четири променливи се движат в правилната посока:

 • Вашето настроение, енергийни нива и чувство за благополучие.
 • Вашият телесен състав.
 • Съответни биомаркери (например при кръвно налягане, холестерол, триглицериди и нива на кръвната захар).
 • Вашите нива на кетони.

За да направите вашата кето диета по-ефективна и по-здравословна, ви предлагаме да вземете KetoDiet – добавка, която съдържа кетогенни съставки, като зелен чай, зелено кафе, гарциния cambogia и малинов кетон. Всички тези съставки подпомагат метаболитното състояние на кетозата и естествената загуба на тегло. За повече информация за това как да създадете кето диета, която е здравословна и ефективна за отслабване, ви препоръчваме да проверите официалния сайт на KetoDiet.

Keto Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>