Как да използваме goji плодове за загуба на тегло

Имате ли проблем с наддаване на тегло? Включете goji плодове в диетата си! Използването на горски плодове за намаляване на теглото е одобрено от много практикуващи здравни специалисти. Ако сте като милиони други хора, които трудно ще намалят теглото си, вероятно ще се занимавате с две общи поведения: Не можете да контролирате апетита – особено вашите желания за захарни, нишестени храни – и нямате достатъчно енергия да упражнявай се редовно. Здравните специалисти препоръчват на хората да използват плодовете на годжи за отслабване, защото плодовете съдържат богати хранителни вещества, които директно са насочени към тези две препятствия.

Годжи Бери

Goji Berry е също така известен като wolfberry. Това е малко, ярко червено ягодоплодно ястие, произхождащо от Азия и Европа, и се яде прясно или сушено. В Съединените щати много хора са използвали годжи плодове за целите на отслабване. Редица компании за фитнес и хранене капсулират годжи като супер плод и го използват като съставка в продуктите за отслабване, които са предназначени да помогнат на потребителите да падат паунда по-бързо.

Ефикасността на goji плодове за загуба на тегло

По-долу са четири основни причини за ефикасността на плодовете Goji за загуба на тегло:

  • Нисък гликемичен индекс.

Goji плодовете съдържат нисък гликемичен индекс. Обикновено в класацията за храна на храните, които имат рейтинг от 70 или повече, се считат за храни с висок гликемичен индекс, а тези под 55 са с нисък гликемичен индекс. Храните с нисък гликемичен индекс се счита, че задоволяват глада бързо и намаляват желанието за храна. В сравнение с други плодове като ябълки, портокали, банани, дини, стафиди и кендоли, goji berries имат най-нисък гликемичен индекс от 29. Следователно, консумиращите goji плодове намаляват апетита ни за нишестени и захарни храни, които увеличават теглото.

  • Високо влакно.

21% от горските плодове са съставени от съдържание на влакна. Всички храни с високо съдържание на фибри контролират нивата на кръвната захар и апетита. Те ни помагат да се чувстваме пълни за по-дълги периоди и това намалява приема на храна.

  • Източник на минерали.

Освен влакна, goji плодове също са отлични източници на минерали, които помагат при загуба на тегло. Те съдържат хром, който има способността да контролира или регулира нивата на кръвната захар. В случай, че сте консумирали повече калории или захар, отколкото би трябвало, яденето на goji плодове може да помогне за възстановяване на равновесието и да ви предпази от чувството, че сте гладни веднага. Освен това, хромът спомага за запазването на чистата мускулна маса. Калцият е друг минерал, който можете да получите от горски плодове. Калцият е най-известен за подобряване на костите и зъбите. Изследванията също показват, че подобрените нива на калций могат да бъдат пропорционални на по-ниския процент на телесните мазнини.

  • Преценени като адаптогени.

Когато подобрявате диетата си с горски плодове, вие също подобрявате способностите си да упражнявате и следователно да отслабнете. Билкови или растителни експерти смятат goji плодове като адаптогени. Адаптогените са естествени съставки, способни да подобрят нивата на съпротивление на организма ви при нежелани състояния. Когато упражнявате, консумирането на горски плодове може да подобри издръжливостта, циркулацията и оползотворяването на кислорода. В крайна сметка това ще ви позволи да упражнявате по-дълго време и да изгаряте повече мазнини едновременно.

Как да използваме goji плодове за загуба на тегло

При редовно използване на goji плодове, процес загуба на тегло се постига чрез редица свойства. Въпреки това, плодовете няма да ви помогнат да отслабнете бързо, ако се използва без прилагането на други начини да отслабнете. Така че трябва да използвате goji плодове в комбинация с други диети и тренировки. В допълнение, редовното използване на плодове ускорява метаболитните процеси. Този ефект се постига поради наличието на сушени плодове goji големи количества антиоксиданти. Те ускоряват разграждането на мастните клетки и осигуряват на тялото си издръжливост и енергия, при което човек става много по-строг. В тази връзка се препоръчва да се комбинира използването на плодове с редовна физическа активност. Важно е да се отбележи, че използването на плодове няма да ви създаде дискомфорт. Плодовете имат много приятен сладко-кисел вкус. Тяхната дъвкателна текстура може да се сравни с стафидите. Можете да бъдете сигурни, че ще ядете този продукт изключително с удоволствие! Можете да добавите изсушени горски плодове в разнообразие от храни – плодови салати, чай, супи, ориз и др. Те само подобряват своя вкус и подправка. Обаче, би било подходящо малко да ограничите диетата си. Трябва да се откажете от сладките, мазни, пържени и скорбяла храни. Като се вземат goji плодове паралелно, много скоро ще видите добри резултати в намаляването на теглото! Няма причина да не използвате плодовете Goji за отслабване. Лекарите дори вярват, че горските плодове са безопасни. Те могат да бъдат закупени без рецепта. Перфектно здравите хора могат да използват и горски плодове. Кликнете върху банера по-долу, ако искате да научите повече за супер плодовете.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>