Как да излекуваме хъркането у дома

Ако сте готови да сложите край на хъркането си, тогава прочетете тази статия, за да разберете някои естествени начини как да излекувате хъркането у дома. Около 90 милиона американци хъркат, когато спят, а 37 милиона души съобщават, че това ги засяга нощно време. В най-простата дефиниция, хъркането се случва в резултат на изтласкване на въздух през тесен или блокиран дихателен път. И колкото повече хъркаш, толкова по-лошо става. Няма такова нещо като само хъркане – това е континуум. Всъщност тежкото хъркане и сънна апнея могат да бъдат свързани с намаляването на паметта и мисленето в по-ранна възраст. Тъй като страдащите неволно спират дишането през нощта, сънната апнея е сериозно нарушение, което изисква медицинска помощ. Но ако наистина сте готови да сложите край на хъркането, научете следните начини как да излекувате хъркането по естествен начин за по-спокойна дрямка.

8 естествени начина как да излекувате хъркането

Въпреки че хъркането може да доведе до различни проблеми, това не е краят на света. Хъркането често може да се управлява с няколко естествени начина. Ето как да излекувате хъркането по естествен начин у дома.

 1. Промяна на положението на съня: Има много по-голяма вероятност да хъркате, ако спите по гръб. Следователно научаването да спите на ваша страна може да помогне значително.
 2. Отслабване: Наднорменото тегло допринася за хъркането. Загубата дори на няколко килограма може да помогне и загубата на 10% от телесното ви тегло би могла да доведе до всичко.
 3. Избягвайте алкохола: Алкохолът отпуска дихателните пътища, така че го избягвайте възможно най-много. Мъжете трябва да имат не повече от две алкохолни напитки на ден, жените не повече от една – и да си направите последната напитка поне четири часа преди лягане. Разбира се, никакъв алкохол изобщо не е за предпочитане.
 4. Не пушете: Пушенето е основна причина за дихателни проблеми и дразнене, които могат да причинят хъркане.
 5. Практикуване на по-добра хигиена на съня: Хъркането често може да е резултат от лишаване от сън и липса на хигиена на съня. Поддържането на правилен режим на лягане може да облекчи повечето проблеми. Фиксираният график на съня, избягването на кафе и никотин и прием на кратки сънници са някои от начините за постигане на качествен сън и намаляване на хъркането.
 6. Смяна на възглавници: Възглавниците и чаршафите трябва редовно да се сменят и поддържат чисти през цялото време. Също така, уверете се, че възглавниците поддържат правилно поддържаната ви глава и шия. Ако е възможно, подредете две или три възглавници, за да поддържате главата си повдигната, докато спите.
 7. Горещ душ: топлината помага за изчистване на запушванията в дихателните пътища, премахва задръстванията и облекчава дихателните проблеми. Освен това топла вана или душ също ще ви помогне да спите по-дълбоко. Това може да помогне за намаляване на хъркането, което започва в носа.
 8. Да останем хидратирани: Дехидратацията може да бъде една от най-големите причини за хъркането понякога. Пиенето на достатъчно вода през деня често намалява хъркането при дехидратирани хора. Въпреки това, пиенето на твърде много вода преди лягане не се препоръчва, защото това ще ви накара само да станете за банята.

Как да излекувате хъркането у дома: други домашни средства, които да опитате

В случай, че сте просто лек снор, може да опитате тези три естествени домашни средства, които ще доведат до лека нощ не само за вас, но и за вашата половинка.

 • Чай от джинджифил и мед: Джинджифилът действа като противовъзпалително и антибактериално средство и повишава секрецията на слюнка, което успокоява гърлото и осигурява облекчение от хъркането. Пиенето на чай от джинджифил и мед два пъти на ден е идеално, за да се отървете от проблема с хъркането.
 • Соево мляко: Млечните продукти също могат да причинят хъркане, тъй като увеличават храчките. Това се случва, защото някои конкретни протеини от краве мляко могат да причинят леки до тежки алергични реакции, които насърчават конгестията и затварят носните канали и увеличават хъркането. Разменете кравето си мляко със соево или немолочно мляко за облекчение.
 • Екстра върджин зехтин: Отпиването на малко екстра върджин зехтин преди лягане също може да изглади дихателните пътища. Освен това не позволява на мускулите на гърлото да блокират гърлото, когато спите.

заключение

Хъркането, въпреки че може да изглежда безобидно, може да бъде индикатор за сериозно основно здравословно състояние. Може дори да ви повлияе по начини, които може да не са видни – като това да се отрази на качеството на съня ви, да намали възможностите ви да се концентрирате върху работата или дори да повлияе на отношенията ви с партньора. Така че, не се колебайте да споделите съветите как да излекувате хъркането, представени в тази статия, с приятелите си и в социалните ви мрежи. Честит сън!

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>