Как да избягвате страничните ефекти на блокера на въглехидратите

Нежеланите реакции на въглехидратния блокер са рядкост, но някои хора могат да получат неприятни (но не и опасни) ефекти при първото използване на тази добавка за отслабване. Въглехидратните блокерни добавки се използват за заобикаляне на ензимен метаболизъм на полизахариди с дълга верига. Като разрешава на някои погълнати храни, съдържащи скорбяла, да преминат през храносмилателната система, като се разграждат метаболитно, целите за отслабване могат да бъдат подкрепени. С течение на времето правилното използване на качествена добавка за блокиране на въглехидратите може да помогне при загуба на тегло, чувствителност към инсулин, модулация на кръвна глюкоза и др. И това е, което трябва да имате предвид, за да избегнете страничните ефекти на въглехидратите.

Какви са нежеланите реакции на блокера на въглехидратите:

  • Увреждане на храносмилателния тракт: При ферментацията на въглехидратите се получава допълнителен газ. Тези нежелани реакции включват газове, подуване на корема и болки в корема. Някои потребители съобщават за разстроен стомах или болка и диария след приемане на блокиращия въглехидратите.
  • Ниска кръвна захар: Не вземайте въглехидрати, ако приемате инсулин или други лекарства за диабет, докато не говорите с Вашия лекар. Carb blocker понижава кръвната захар и смесването му с други лекарства за диабет може да доведе до опасно ниски нива на кръвната захар.
  • Алергии и други предупреждения: Някои марки на тази добавка съдържат екстракт от пшеница, риба, соя и други съставки, които са често срещани алергии. Уверете се, че сте прочели етикетите и се уверете, че не сте алергични към някоя от съставките. Също така, бременните жени не трябва да приемат тази добавка. Ако имате някакъв вид стомашно-чревни нарушения, чернодробно заболяване или проблем с бъбреците, не приемайте блокиращ калций, докато не се консултирате с Вашия лекар.

Да бъдете селективни, за да избегнете страничните ефекти на блокера на въглехидратите

Важно е да разберете, че има два вида въглехидратни блокер. Един тип се предлага от Вашия лекар по предписание. Този вид блокиране на въглехидратите обикновено се дава само на хора с диабет и има за цел да контролира нивата на кръвната захар. Пример за блокиране на карбама, използван за лечение на диабет, е акарбоза или глюкобай. Лекарството забавя разграждането на захари, така че кръвната захар на човек не се вдига толкова много след хранене. Другият тип блокиране на въглехидратите е добавка. Налице е безплатно на рецепцията, в химика ви или онлайн. Тези въглехидрати са предназначени за отслабване. Те предпазват част от въглехидратите, които ядете, от поглъщането им от тялото. Когато не абсорбирате всички въглехидрати, които ядете, не поемате всички калории, които могат да доведат до загуба на тегло при много хора. Обикновено активната съставка в извънборсовите, блокиращи въглехидратите загуба на тегло е бял боб. Важно е да не бъркате въглехидрати, които са строго допълващи, с лекарства за отслабване, като например орлистат. Орлистат действа като запазва мазнините, които ядете, за да се абсорбира. Орлистат блокира абсорбцията на около 1/3 от мазнината, която консумирате. Вие само предавате неузрели мазнини от тялото си. Орлистат може да предотврати увеличаване на теглото, но не е особено ефективен при загуба на тегло. То може да причини и някои неприятни тоалетни свързани странични ефекти.

Препоръчителна доза

Друг начин за избягване на нежеланите реакции на въглехидратния блокер е приемането на тази добавка при препоръчваната доза. За добавките, съдържащи въглехидрати, които съдържат бял екстракт от бъбреци, има значително изследване, което е оценило различни дози бял екстракт от бъбрек. Всичко между 500 и 3000 мг на ден изглежда ефикасно и безопасно за отслабване и поддържане на теглото, въпреки че, както обикновено се случва, най-добре е да започнете първо на ниския край. Кликнете върху банера по-долу, за да получите пълен пътеводител за употреба, за да избегнете страничните ефекти на въглехидрати и да получите най-много ползи от тази добавка.

 Meratol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>