Как да изберем напитки за спортно хранене

Напитките за спортно хранене могат да помогнат за подобряване на представянето на спортистите. Ефективността на напитките за спортно хранене обикновено трае около 2 часа. Основните функции на напитките за спортно хранене са, че те спомагат за хидратиране на спортисти, осигуряват въглехидратна енергия и заместват загубените в потта електролити. Напитките са популярни сред спортистите, които участват в спортни тренировки. Но с всички напитки там, откъде знаеш кой да избереш?

Видове напитки за спортно хранене

Като цяло има 3 вида напитки за спортно хранене:

  • Хипотонична напитка.

Съдържа по-малко от 4 г въглехидрати на 100 мл и има ниско осмотично налягане. Това е предназначено да утоли жаждата. Хипотоничните напитки дават на спортиста малко енергия под формата на захари. Хипотоничната спортна напитка се поема от тялото по-бързо от водата. Идеален за по-кратко или по-малко напрегнато усилие.

  • Изотонично питие.

Съдържа между 4g и 8g въглехидрати на 100ml и има около същото осмотично налягане като телесни течности. Изотоничното питие се поема от тялото толкова бързо, колкото водата. Тя е предназначена да утоли жаждата и да осигури енергия на тялото. Идеален за спорт за издръжливост като маратони и ултрамаратони.

  • Хипертонична напитка.

Обикновено съдържа повече от 8 грама въглехидрати на 100 ml и по-голямо осмотично налягане от телесните течности. Тя е предназначена предимно за доставка на енергия. Ефектът от закаляване на жажда е вторичен. Хипертоничните напитки се поемат по-бавно от водата. Идеален за употреба от 30 до 60 минути преди спорт / тренировка / тренировка и веднага след спорт / тренировка / усилие. Хипертоничните напитки са полезни и за спортисти, които смятат, че се нуждаят от малко повече енергия по време на обучението си.

Изборът на правилни напитки за спортно хранене

Когато избирате напитки за спортна храна, помислете за следното:

  • Водата трябва да бъде изброена първо в списъка на съставките, тъй като това е най-важната съставка: Избягвайте пенливи или газирани напитки, за да предотвратите подуване и дискомфорт.
  • Натрий: напитката трябва да съдържа около 50-150 милиграма натрий на порция от 8 унции.
  • Калий: Потърсете 20-50 милиграма калий на порция от 8 унции.
  • Въглехидрати: Когато участват в издръжливи събития или високо интензивни спортни стопове; Доказано е, че консумирането на между 30-60 грама въглехидрати за всеки час активност подобрява работата, удължава изчерпването и забавя умората. Това работи до около 13-19 грама въглехидрати за 8-унция сервиране.

Забележка: Някои от формулите за спортни напитки могат да причинят разстройство на стомаха и храносмилателния дистрес, така че е много важно по време на тренировка да изпробвате спортна напитка, за да видите как тялото ви реагира преди да използвате продукта по време на състезание или състезание.

Най-добрата алтернатива на напитките за спортно хранене

Различни напитки за спортно хранене са доказали своята ефективност за подобряване на представянето на спортистите. Има обаче съобщения, че някои от напитките причиняват спортисти да изпитват разстроен стомах и храносмилателен дистрес. Междувременно някои спортисти казват, че спортните напитки, които консумират, причиняват сърцебиене на сърцето и причиняват проблеми на бъбреците. Всъщност по-голямата част от напитките за спортно хранене се основават на стимулиране на тялото, а повечето от тях имат кофеин. Ако сте чувствителни към кофеина, тогава може да сте по-подходящ да приемате BlackWolfWorkout добавка, която използва таурин като основна съставка вместо кофеин. Приложението BlackWolfWorkout далеч надхвърля качеството на другите продукти и е в състояние да подобри всеки аспект на вашата тренировка, което в крайна сметка ви води до максимална производителност в спортното поле. BlackWolfWorkout всъщност е набор от 3 добавки: преди тренировка, по време на тренировка и след тренировка. Вие сте свободни да избирате от формули за предварително, вътрешно и след тренировка, за да постигнете спортните си цели. Формулата преди тренировка повишава издръжливостта, енергията и фокуса. Интра формулата увеличава степента на тренировка, като увеличава силата, кръвния поток и издръжливостта. Формулата след тренировка намалява времето за възстановяване и поддържа вашите печалби. BlackWolfWorkout работи чрез подобряване на кръвния поток и издръжливост, за да се гордеете с резултатите си. Добавката намалява възстановяването, като осигурява на тялото протеини за по-добър мускулен растеж. BlackWolfWorkout добавки са направени с помощта на FDA одобрени производствени съоръжения. Поради естествените съставки, страничните ефекти почти не съществуват. BlackWolfWorkout обещава да подобри фокуса, издръжливостта и енергията, за да сте готови за тренировка и конкуренция. Ако искате да знаете пълния списък на мощните съставки в BlackWolfWorkout, не се колебайте да посетите официалния сайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>