Как да изберем най-добрата CLA добавка

Ако се опитвате да губите телесни мазнини и да изграждате чиста мускулна маса, това, от което имате нужда, е най-добрата CLA добавка. Бъдете внимателни, защото не всички CLA добавки се правят еднакво. CLA, известна също като конюгирана линолова киселина, е естествено срещаща се мастна киселина. Счита се за „добра мазнина“ и обикновено се съдържа в говеждо и млечни продукти, но в много малки количества. CLA също е транс-мазнина, която докато транс-мазнините обикновено са маркирани като „лоши мазнини“, CLA се използва като добавка за отслабване, когато се комбинира с диета и физически упражнения. Добавката действа, като помага на организма да преобразува храната по-ефективно в енергия. По-научно, CLA помага да се спре липопротеиновата липаза, която е ензим, който разгражда мазнините и я съхранява в тялото. Тъй като CLA блокира липопротеиновата липаза, тялото ви съхранява по-малко мазнини.

Ползите от CLA допълнение

Най-добрата CLA добавка ще бъде в състояние да повиши метаболизма ви, позволявайки на тялото ви да превърне храната в енергия и да намали телесните мазнини. Не е необходимо да се притеснявате за загуба на мускули, защото CLA намалява мазнините в тялото, а не на телесното тегло. По принцип предотвратява растежа на мастните клетки и подобрява съотношението на мускулите към мазнините. Освен че помагате за свиване на талията, CLA може да осигури и редица други ползи за здравето. Способността му да намали риска от рак е особено отваряне на очите. CLA има способността да се бори с многостепенна канцерогенеза. Той може да предотврати растежа на раковите клетки в няколко области на тялото. Все още не сте впечатлени? CLA има способността да намалява и риска от сърдечни заболявания. Сърдечните заболявания са водещата причина за смъртта в световен мащаб. За щастие, CLA може да стимулира здравето на сърцето. В допълнение, високите нива на CLA ще намалят риска от диабет тип 2. За да повторите, най-добрата CLA добавка може ефективно да ви помогне да:

 • Увеличете метаболизма си.
 • Изгаряйте мазнини.
 • Насърчаване на растежа на чистия мускул.
 • Намаляване на риска от рак, сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Избор на най-добрата CLA добавка

Както казахме по-рано, не всички CLA добавки се правят еднакво. За да сте сигурни, че получавате най-доброто допълнение CLA:

 • Избягвайте добавката CLA в Китай.
 • Потърсете добавка, произведена в САЩ.
 • Уверете се, че е посочена датата на производство.
 • Изберете CLA, направени в добри производствени практики.
 • Сертифицирана от трета страна.
 • Негенетично модифицирани организми.
 • Гарантирани минимални суми на КТД (най-малко 70%).
 • Не са коректни смеси.

Размер на CLA

За да получите най-добрата CLA добавка, трябва да обмислите и сумата. Това е така, защото всяка марка обикновено има различни количества активна CLA. Според много хранителни и гурута за отслабване, най-добрата CLA добавка трябва да съдържа 1000 mg активен CLA. Препоръчва се 1000 мг CLA да се приема преди хранене три пъти дневно. Към днешна дата изглежда, че няма рискове за здравето или сериозни странични ефекти, свързани с добавянето на CLA. CLA добавка е наистина нещо, което може да помогне със загуба на тегло, но със сигурност няма да компенсира лошите хранителни навици или липсата на физически упражнения. CLA е полезна за хора, които са на диета и физически упражнения. Тази добавка ще даде по-добри резултати, които улесняват хората да се придържат към диетата и физическите упражнения. Ако искате да научите повече за това как да извлечете максимума от приложението на CLA и да увеличите ефективността му, кликнете върху банера по-долу.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>