Как да заченете естествено без лекарства

Значи сте готови да имате бебе – поздравления! Тази статия е свързана с това как да заченете по естествен път, без да приемате лекарства. Как забременявате естествено? Може би си задавате този въпрос, защото искате да знаете как протича бременността, но повече от вероятно искате да знаете как да заченете по естествен път. Вероятно търсите най-бързия и лесен начин да забременеете без интервенции. Може да се интересувате от забременяване по естествен начин поради философски или религиозни причини, проблеми със здравето или просто защото предпочитате да не използвате интервенции. Каквато и да е мотивацията ви, ето как да оптимизирате шансовете си за зачеване по естествен начин.

5 съвета как да заченете по естествен начин

За да увеличите наистина шансовете си за зачеване по естествен начин, помислете за начина си на живот. Ето най-добрите съвети как да заченете по естествен начин, което трябва да знаете:

  • 1: Откажете се от тютюнопушенето.

Не е необходимо да ви казваме, че цигарите преливат от вредни химикали, които могат да повлияят както на вас, така и на плодовитостта на партньора ви. Откажете се от тютюнопушенето и вашето здраве ще ви благодари за това.

  • 2: Избягвайте алкохола.

Консумацията на алкохол при умерени (една до две напитки на ден) или тежки нива (повече от две напитки на ден) може да затрудни жената да забременее. Така че най-безопасно е една жена да избягва алкохола, когато се надява да забременее.

  • 3: Яжте здравословни храни.

Въпреки че може да няма конкретна диета, насърчаваща плодовитостта, яденето на разнообразни здравословни храни може да помогне за подготовката на тялото на жената за бременност, като й предоставят адекватни запаси от критични хранителни вещества като калций, протеини и желязо. Това означава да ядете различни плодове и зеленчуци, постно протеини, пълнозърнести храни, млечни и здравословни източници на мазнини.

  • 4: Поддържайте здравословно тегло.

Наднорменото или поднорменото тегло може да намали плодовитостта при жените. Някои изследвания предполагат, че наднорменото тегло може да наруши редица репродуктивни процеси. Това включва развитието и качеството на процеса на оплождане и растежа на ембрионите. Отслабването може да помогне на хората да преодолеят някои от тези трудности. Систематичен преглед през 2014 г. предполага, че жените с наднормено тегло или затлъстяване могат да увеличат успеха на лечението на фертилитета си чрез отслабване. Важно е обаче да поддържате здравословно тегло. Наднорменото тегло също може да повлияе на плодовитостта. Някои изследвания показват, че жените с наднормено тегло имат по-висок риск от дисфункция на яйчниците, безплодие и преждевременно раждане.

  • 5: Намаляване на стреса.

Стресът може да намали фертилността при жените. Изследване от 2011 г. показа, че жените с по-високи нива на стрес могат да имат по-малък шанс да заченат по естествен път. Ангажирането на дейности за намаляване на стреса може да увеличи фертилността при жените. Например, тези, които получават подкрепа и съвети за депресия и тревожност, имат по-голям шанс да забременеят от тези, които не го правят.

Как да заченем естествено: препоръчителна книга за четене

За някои жени забременяването е толкова лесно. Някои други жени успешно забременяват след промяна на начина си на живот. За съжаление има такива, които имат затруднения при забременяване, въпреки че са направили промени в начина на живот, които са необходими. Ако също имате проблеми с безплодието, тогава Pregnancy Miracle е книга, която трябва да прочетете. Pregnancy Miracle е най-доброто решение на проблемите с безплодието по целия свят. Тази книга ще ви каже как да заченете по естествен начин, без да използвате лекарства. Има толкова много причини, поради които жените не зачеват. Не само хормоните играят роля при бременност, но има и доста други фактори. Някои жени страдат от синдром на поликистозни яйчници, хормонален дисбаланс, мъжът партньор има нисък брой сперматозоиди или други гинекологични състояния. Дори стресиращият начин на живот и нездравословната диета допринасят за вашата безплодие. Книгата Pregnancy Miracle предоставя ефективен начин за забременяване. Той е изпробван и тестван от над 137 хиляди жени по целия свят, включително самата авторка! Тази книга е резултат от 14 години интензивни изследвания! Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>