Какъв е най-добрият тест за безплодие при жените?

Няма нито един най-добър тест за безплодие при жените. Лекарите използват различни начини за идентифициране на проблеми, които биха могли да причинят проблеми с фертилитета. Ако се опитвате да имате бебе, но не сте успели, може да започнете да се чудите дали трябва да получите тест за безплодие при жените. Експертите казват, че е време да се консултирате с лекар, ако сте имали редовен секс без контрол на раждаемостта в продължение на 12 месеца, ако сте на възраст под 35 години и 6 месеца, ако сте над 35 години. Когато се свържете с Вашия лекар, той вероятно ще започне с въпроси за вашето здраве и начин на живот. Той също ще иска да знае за сексуалния ви живот. Вашият лекар ще има и въпроси относно неща, свързани с Вашите периоди.

Процесът на тест за безплодие при жените

Първата стъпка на теста за безплодие при жените е цялостна среща с лекуващия лекар. По време на това назначение Вашата медицинска история и начин на живот ще бъдат обсъдени подробно. Ще бъдат обсъдени теми като употреба на контрол на раждаемостта, история на менструацията и бременността, настоящи и минали сексуални практики, използвани медикаменти, хирургична история, други здравословни проблеми и какъв е вашият начин на живот, както и вашата работна / жизнена среда. Ще бъде извършен и задълбочен физически изпит. Ще бъдат разгледани области като щитовидната жлеза, гърдите и растежа на косата. Тазовият преглед е също важна част от оценката на плодовитостта, заедно с цитонамазка. След тази първа среща, Вашият лекар може да поиска да извърши първоначално изследване. Това първоначално тестване ще оцени неща като:

  • Ако настъпи овулация.
  • Когато трябва да се случи.
  • Функция на яйчниците и функцията на матката по време на овулационния процес.

В идеалния случай вече сте започнали да проследявате овулацията си чрез осъзнаване на плодовитостта или монитор за плодовитост. Това ще предостави на вашите репродуктивни специалисти ценна информация за вашата овулация. Обикновено един от първите въпроси относно женската фертилност е дали овулирате или не.

Допълнителен тест за безплодие при жените

Ако тестът за овулация доведе до нормални резултати, допълнителният тест за безплодие при жените може да бъде препоръчан от Вашия лекар.

  • Хистеросалпингография.

Това е рентгенова процедура, за да се види дали маточните тръби са отворени и дали формата на маточната кухина е нормална. Катетър се вкарва в отвора на шийката на матката през влагалището. Течност, съдържаща йод (контраст) се инжектира през катетъра. Контрастът запълва матката и навлиза в тръбите, очертавайки дължината на тръбите, и изсипва краищата им, ако са отворени.

  • Тестване на овариалните резерви.

Когато се опитва да тества яйчниковия резерв на жената, клиницистът се опитва да предскаже дали може да произведе яйце или яйца с добро качество и колко добре яйчниците й реагират на хормоналните сигнали от мозъка. Най-честият тест за оценка на яйчниковия резерв е кръвен тест за фоликулостимулиращ хормон, изтеглен на цикъл 3 ден. както и трансвагинален ултразвук, за да се направи броене на антрален фоликул.

  • Ултрасонография и сонохистерография.

Ултрасонографията е техника за изобразяване, използвана от ултразвука, за да помогне на лекарите да видят състоянието и структурата на органите. Той помага да се открият всякакви аномалии в тазовата област, за които е известно, че са свързани с безплодие. А сонохистерографията е подобна техника, използвайки ултразвук, за да провери вътрешността на матката за аномалии като белег, фиброиди или полипи.

  • Хистероскопия.

Процедура, при която малък телескоп преминава през влагалището и в матката, за да се провери за аномалии. Той може да открие наличието на полипи, фиброиди, белези и други аномалии в матката.

  • Магнитен резонанс.

Тази техника на изобразяване използва магнитно поле и радиовълни, за да снимат органите в тялото. Магнитно-резонансната визуализация може да помогне за откриване на лезии или други проблеми вътре в таза и матката.

  • Лапароскопия.

Лапароскопията е хирургична процедура, използваща тънка осветена тръба, за да се провери за аномалии в таза.

лечение

Ако не можете да забременеете по някаква причина, или проблеми с безплодието, или някои увреждания в яйчника или матката, PregnancyMiracle е е-книга, която ще донесе радост и надежда за живота ви. PregnancyMiracle е за всички жени, особено за тези с проблеми с безплодието. Това е 100% естествен метод. Повече от 150 000 жени са се възползвали от книгата. Ако сте изправени пред проблеми с безплодието или просто искате да увеличите шансовете си за забременяване бързо, PregnancyMiracle е точно за вас. Разясненията, разработени в PregnancyMiracle, отиват до основното ядро ​​на нашия проблем. Решенията в тази книга са много прости за прилагане на практика. Можете да проверите повече информация, като посетите официалния PregnancyMiracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>