Какво трябва да знаете за почистване на дебелото черво и бременност

Идеята за почистване на дебелото черво и бременност идва вероятно защото се справяте с един от добре познатите проблеми, особено запек. Вашите черва стават бавни по време на бременност по различни причини, вариращи от натиск върху червата до употребата на лекарства като железни добавки. Дебелото черво почиства – било чрез билкови лечения, които действат като лаксативи, или чрез ръчно зачервяване на дебелото черво – може да причини вреда на бременността. Не използвайте дефекти на дебелото черво от какъвто и да е вид по време на бременност, освен ако Вашият лекар не одобри това.

Изчистване на дебелото черво и бременност

Някои клиники или практикуващи колонизатори предполагат, че вторият триместър е идеалното време за разглеждане на почистването на дебелото черво и бременността. Изчистването на дебелото черво има своите предимства. Но ако сте бременна, имате други възможности да намерите облекчение от всякакви храносмилателни / чревни проблеми, вместо да се откажете от почистване на дебелото черво с помощта на клизма или билки, което може да навреди на плода.

Алтернатива за лечение на запек по време на бременност

Вместо да мислите за почистване на дебелото черво и бременност, можете да направите следните съвети за решаване на проблема със запек:

  • Яжте повече зеленчуци.

Целият плодове, зеленчуци, ядки, боб и семена съдържат фибри, които помагат да се насипят изпражненията, за да се улесни натискането. Много храни имат естествен слабително действие. Фасулът е отлична опция, но ако стомаха ви е заразен с бобови растения, препоръчваме да добавите към вашата диета чай и ленено семе. Те естествено абсорбират вода, като образуват гелообразен слой около семената, така че да могат да добавят малко необходимо количество влага към вашия стол. Хвърли две или три супени лъжици чай или лен в суровата овесена каша. Използвайте ги, за да добавите малко повече текстура към вашите салати. Можете дори да накиснете семена от чиа за една нощ в сок. Ако се чувствате авантюристично, поставете три супени лъжици семена от чиа в бутилка със шейкър с няколко унции сок от резена и напълнете останалата част от бутилката с вода. Оставете я в хладилника за една нощ, а сутрин ще имате пълна с фибри лека закуска, която ще ви помогне да си отидете. Просто не забравяйте да го направите добро разклащане, за да отделите семена.

  • Отивам на разходка.

Докато се разхождате изисква известно логистично планиране за много жени в близък план, малко упражнение може да направи чудеса. Много лекари препоръчват упражнения с ниска степен на въздействие като плуване, кратка разходка или леко разтягане. Дори крачка около къщата може да помогне на червата да разтовари товара си. Говорете с Вашия лекар за други начини да сте по-активни.

  • Пий повече вода.

Когато се опитвате да изчислите нуждите си от вода, ще трябва да направите малко математика. Разделете телесното си тегло наполовина и добавете 40, за да изчислите броя на грамовете вода, които трябва да пиете, когато сте бременна. Така че, ако сте 150 паунда и бременна, трябва да пиете около 115 унции вода на ден. Но не се притеснявайте, ако това звучи като преобладаващо количество вода. Няма нужда да наводнявате системата си с толкова много вода, ако току-що разбрахте, че сте бременна. Имате месеци, за да работите до тази сума, докато вашето бебе расте.

Неща, които можете да направите за почистване на дебелото черво и бременност

Не се препоръчва почистване на дебелото черво и бременност или кърмене. Токсичните отпадъци, хвърлени в кръвообращението на майката, могат да засегнат детето чрез кръвообращението или чрез кърмата. Също така пост не изглежда мъдър по време на бременност, защото на телата повишена нужда от хранителни вещества. Можете обаче да ядете диета, която ще насърчи тялото ви да се естествено и бавно да се очисти. Можете също така да пиете и да ядете ферментирали и лакто ферментирали продукти, за да укрепите и почистете кръвта. Ферментираните напитки включват кефир и цветен квас. Ферментиралите храни включват ферментирали репички, зеле и сладки картофи. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече информация за почистването на дебелото черво.

Detox Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>