Какво причинява целулит при жените?

Мъжете могат да получат целулит, но това е много рядко. И така, това ни накара да се чудим: Какви са причините за целулита при жените? Целулитът е трудно победим. Въпреки фокусираните диети, целенасочените упражнения и най-добрите усилия за отслабване, целулитът все пак успява да се придържа към бедрата, задните части и бедрата. Всяка година хората харчат милиарди долари, опитвайки се да се отърват от целулита, състояние, което се среща при 70-90 процента от жените. Всеки на всяка възраст може да има целулит, но защо изглежда, че жените го получават по-често от мъжете?

Целулит при жените: преглед

Целулитът не е вредно състояние, но определено не изглежда добре естетически. Това е състояние, което се обозначава с трапчинки, бучки на кожата. Целулитът обикновено се наблюдава по задните части и бедрата, но може да се появи и в други области. Случва се поради мастните отлагания под кожата, които се изтласкват през съединителните тъкани под кожата. Всъщност експертите твърдят, че около 80 до 90 процента от жените могат да изпитат целулит в един или друг момент. Известен е и като портокалова кора, поради своята текстура. Прочетете, за да разберете причините за целулита при жените.

Причините за целулита при жените

Целулитът може да засегне както мъжете, така и жените, но той е по-често срещан при жените. Ето две основни причини, поради които жените са по-склонни да развиват целулит от мъжете:

  • Жените имат по-малко колаген от мъжете.

Проучването върху 20 мъже и 20 жени на възраст 36-92 години показва, че жените имат 34% по-малко колагенови влакна и 57% по-големи мастни лобули в дълбокия слой на кожата си спрямо мъжете. Комбинацията от по-големи мастни лобули, изтласкващи кожата нагоре и по-малко колагенови котви, които предлагат малка устойчивост на възходящото налягане на мазнините, придава поява на целулит при жените.

  • Жените имат повече мазнини от мъжете.

Мъжете имат повърхностните си мазнини, подредени в много по-малки лобули с много повече колагенови котви около тях, което прави възходящото изпъкване на мазнини много трудно. Плюс това прави кожата по-стегната при мъжете. От друга страна, жените имат по-големи мастни лобули с по-малко колагенови котви около тях, за да ги задържат и по-слаба дерма. Комбинацията означава повече целулит и намалена стегнатост на кожата. За всичко това има обяснение. С увеличаване на мастните клетки те разграждат съединителната тъкан около нея, за да се разширят. Това води до по-малко колаген около разширените торбички на мазнините. Плюс това, при жените месечният цикъл постепенно разгражда съединителната тъкан чрез определени ензими. Крайният резултат е целулит.

Как се лекува целулит

За тези, които търсят лечение на нежелани бучки и неравности, знайте, че всяко успешно лечение на целулит трябва да има четиристепенен подход, за да бъде ефективен:

  1. Трябва да разгражда мазнините.
  2. Трябва да подобри притока на кръв.
  3. Трябва да подобри еластичността на кожата.
  4. Трябва да намали задържането на течности.

Кремът срещу целулит от Dermology е лечение с четирите подхода по-горе. Дермологията е компания, създадена през 2002 г. Сред техните продукти за красота е изцяло натурален целулитен крем. Dermology Cellulite Cream е най-доброто решение за целулит. Пълна е с естествени съставки за намаляване на целулита, който не само изглежда зле, но и влияе върху самочувствието на жената. Кремът е разработен за точното отстраняване на токсините и напрежението на кожата. Може да намали количеството мазнини по краката, ръцете, задните части, стомаха и други проблемни зони. Dermology Cellulite Cream е предназначен да се бори срещу мастните клетки и да намали появата на целулит при жени и мъже. Не съдържа химикали, странични ефекти или неприятни миризми. Кремът също не е вреден за хора с алергии. Използвайки Dermology Cellulite Cream последователно в продължение на няколко седмици, вашият целулит всъщност ще бъде намален. Кликнете по-долу, за да разберете как да използвате Dermology Cellulite Cream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>