Какво причинява растеж на гърдите при жените?

Увеличавате ли размера на гърдите? От бременност до увеличаване на теглото, знайте най-важната причина, която причинява растеж на гърдата тук. Увеличаването на размера на гърдите е нещо, което много жени изпитват. Първата и най-важна причина, която причинява растеж на гърдата, е увеличаването на теглото, тъй като гърдите са съставени от мастни клетки.

Началото на растежа на гърдата

Гърдите започват да се образуват, докато нероденото бебе все още расте в матката на майката. Това започва с удебеляване в областта на гръдния кош, наречено гръбнака или млечна линия. По времето, когато се роди момиченце, се образуват зърната и началото на системата за млечни канали. Промените в гърдите продължават да се случват в живота на една жена. Първото нещо, което трябва да се развие, са дяловете или малките подразделения на гръдната тъкан. След това се развиват млечните жлези и се състоят от 15 до 24 дяла. Млечните жлези се влияят от хормони, активирани в пубертета.

Причина, която причинява растеж на гърдите

Предимно хората са склонни да не знаят за промяната в размера на гърдата, но човек трябва да е наясно дали промяната е твърде видима. Понякога увеличаването на размера на гърдата може да удари само жена, докато купува ново бельо. Ето някои причини, които причиняват растеж на гърдата:

  • Качване на тегло.

Гърдите се състоят от поддържащи тъкани, млечни жлези и канали, и мазнини, и колко много имате за всеки, е уникален за вас. Някои жени имат по-поддържаща тъкан от мазнините и обратно. Ако гърдите ви съдържат прилично количество мазнини, можете да видите разликата в размера на гърдите, когато печелите или губите тегло. Въпреки това вероятно няма да видите огромна промяна, ако спечелите или загубите няколко килограма. Обикновено трябва да бъде значително увеличаване на теглото или загуба, за да промените размера на гърдите си.

  • Бременност и кърмене.

Бременните гърди са законен феномен – гърдите на жените могат да растат по няколко размера по време на бременността благодарение на хормонални промени, като увеличаване на прогестерона. Гърдите ви могат да набъбнат още повече, когато кърмите, благодарение на влизането на млякото, но те обикновено се връщат към нормалното около три до шест месеца след като спрете да кърмите.

  • Период.

По време на менструалния цикъл има увеличаване на нивата на прогестерон и естроген в организма след овулацията. Това не само ще направи гърдите ви да изглеждат по-големи, но и ще ги направят по-деликатни. Така че, точно преди да сте на път да получите своя период, има вероятност размерът на гърдите ви да се увеличи.

  • Упражнения.

Ако сте започнали да се вдигате наскоро и сте забелязали, че напоследък гърдите ви изглеждат малко по-перфектни, това може да е свързано. Правенето на гръдни упражнения може да заздрави вашите гърди, които седят зад гръдната тъкан и могат да накарат цици да изтръгнат малко повече от обикновено. Тези упражнения няма всъщност да увеличат размера на гърдите ви – но те могат да растат мускулите зад гърдите, което може да ги накара да изглеждат малко по-големи.

  • Вашият контрол на раждаемостта.

Вашият контрол на раждаемостта може да направи повече от предотвратяване на нежелана бременност и да помогне за регулиране на периода: Хормонални методи за контрол на раждаемостта, като хапчето, и изстрелът може действително да повлияе на размера на гърдите ви. Това до голяма степен се дължи на задържане на вода. Обикновено това е най-забележимо, когато някой започне контрол на раждаемостта.

Какво да знаем след растежа на гърдата

Скоро след като гърдите ви пораснат, трябва да започнете да провеждате редовни самостоятелни прегледи на гърдите. Можете да поискате от медицински специалист правилния начин да проверите гърдите си, но това е просто и може да се направи за няколко минути у дома. Редовните самостоятелни прегледи на гърдите също могат да ви помогнат да се запознаете по-добре с гърдите си, така че ще бъде по-лесно да забележите всякакви промени. Обсъдете всички промени с Вашия лекар. Грижата за гърдите, след като се развият, е важна и може да помогне да се избегнат някои от дискомфорта, който могат да причинят. Например, носенето на сутиен дава на гърдите ви подкрепа и комфорт. Ако бягате или участвате в спорта, може да искате да носите спортен сутиен, за да им дадете допълнителна подкрепа и да избегнете нараняване и дискомфорт.

Заключителни думи

Повечето части на тялото растат до определен размер и след това спират. Гърдите ви, от друга страна, са напълно различни. Размерът на гърдите ви може да се промени през целия ви живот. Разбира се, гърдите ви имат стандартен размер, който смятате за “нормален”. Въпреки че е лесно да се мисли, че размерът на гърдите ви е предопределен, всъщност има много неща, които засягат размера на гърдите. Кликнете върху банера по-долу, за да откриете друг фактор, който причинява растеж на гърдата при жените.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>