Какво представлява писалката за избелване на зъбите?

Писалката за избелване на зъби е тънка, пластмасова тръба, в която се намира избелващ гел и е достатъчно малка, за да се постави в чанта или джоб. Писалката за избелване на зъбите наподобява писалка, но вътре има гел за избелване, който след това можете да „нарисувате“ върху зъбите си. Обикновено можете да видите разликата в белотата веднага след като я използвате. Основната съставка в гел химикалки за избелване на зъбите е пероксид. Карбамид пероксид се разгражда до водороден прекис, който след това позволява на кислорода да стигне до вашия емайл на зъбите. Други типични съставки в писалките за избелване на зъби могат да включват глицерин, карбопол, натриев хидроксид, други и добавени аромати.

Как да използвате писалка за избелване на зъби

Писалката за избелване на зъби е лесна за използване без каша и ефективно премахва петна за по-бяла усмивка само за два дни. Просто завъртете, четкайте и вървете.

  • Започнете с миене на зъбите. Писалката за избелване на зъбите също има мъничка четка.
  • След цялостно четкане просто свалете горната капачка и завъртете долната част на писалката, докато не видите гела на върха на четката.
  • Нанесете тънък слой избелващ гел върху повърхността на всеки зъб, като се уверите, че цялата повърхност на зъба е в контакт с избелващия гел.
  • Не изплаквайте; продуктът трябва да остане на зъбите ви, за да работи.

Ако използвате писалка за избелване на зъби до два пъти седмично последователно, ще можете да видите разлика. Дава ви по-ярка, по-бяла усмивка. И не забравяйте да вземете предвид следните съвети при използване на писалка за избелване на зъби:

  • За по-добро прилепване оставете гела да изсъхне за 10 до 15 секунди след нанасяне.
  • По време на лечебните сесии се опитайте да сведете до минимум дейностите, които могат да премахнат избелващия гел. Избягвайте изплакване, ядене и пиене.
  • Също така, опитайте се да сведете до минимум количеството на триене, създадено от движенията на устните или бузите върху зъбите.

Предимствата на писалката за избелване на зъбите

Основните предимства на писалката за избелване на зъбите са, че тя е достъпна, ефективна и компактна. Писалката за избелване на зъби може просто да се постави в джоба или чантата ви и да се носи със себе си, където и да отидете. Всичко, от което се нуждаете, е няколко минути в мивка и точно както бихте освежили, като докоснете грима си, можете да използвате писалката за избелване на зъбите, за да премахнете остатъците от храна и да озарите зъбите.

Недостатъците на писалка за избелване на зъбите

Както всички хубави неща, твърде много пероксид може да бъде лошо за вас. Твърде много от този избелващ агент всъщност може леко да износва зъбния ви емайл, причинявайки зъбите ви да бъдат по-чувствителни. За някои може дори да предизвика леко дразнене на меките тъкани на устата, особено на венците. Това не е нещо ново, тъй като увеличаването на чувствителността на зъбите е доста често срещано, когато става дума за зъбно избелване от всякакъв вид. Тези състояния обикновено са временни и ще изчезнат до няколко дни след спиране или завършване на лечението. Силно се препоръчва на тези с чувствителни зъби и венци да се консултират първо със зъболекарите си, преди да използват писалка за избелване на зъбите. Същото се отнася за тези, които са алергични или чувствителни към водороден пероксид. Ако искате да знаете по-естествен и по-безопасен вариант да избелите зъбите си и да озарите усмивката си, щракнете върху банера по-долу.

mySmile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>