Какво е суроватъчен протеин и как работи

Какво е суроватъчен протеин? Е, суроватъчният протеин е най-добрият източник на протеини и е най-висококачественият наличен протеин. Суроватъчният протеин е също богат източник на аминокиселини с разклонена верига (BCAAs), съдържащи най-високите известни нива на всеки естествен хранителен източник. Суроватъчният протеин е един от двата вида протеини, които идват от млякото (другият е казеинов протеин). Суроватката е страничен продукт, който се създава по време на преработката на кравето мляко в сирене.

Какво е суроватъчен протеин на базата на неговите видове

Ако питате “какво е суроватъчен протеин”, отговорът няма да бъде ограничен до един вид протеин. Ще откриете, че има три основни вида суроватъчен протеин, използвани в добавките. Те са както следва:

  • Концентрат на суроватъчен протеин.

Процентът на наличния протеин в концентрата на суроватъчен протеин може да варира от 30 до 90%; това зависи от това колко е концентрирано. Концентратът на суроватъчен протеин също обикновено съдържа ниски нива на въглехидрати и мазнини.

  • Изолят суроватъчен протеин.

Изолят суроватъчен протеин съдържа по-висок процент протеини от концентрата на суроватъчен протеин. Всъщност изолатът от суроватъчен протеин е почти винаги най-малко 90% протеин, тъй като е бил допълнително обработен и по този начин няма мазнини или лактоза.

  • Хидролизат на суроватъчен протеин.

Суроватъчният протеин хидролизат е форма на суроватъчен протеин, който вече е претърпял частична хидролиза, процес, необходим за организма да абсорбира протеина. Затова тя се счита за „предварително смляна” и се абсорбира най-бързо. Общо казано, концентратът на суроватъчен протеин е най-популярната (и най-евтината) опция. Също така запазва най-големия процент полезни хранителни вещества, открити в протеина. Но някои хора имат по-лесно толериране на суроватъчен протеин изолат и хидролизат на суроватъчен протеин. Тези формули също са идеални, ако се опитвате да намалите въглехидратите и мазнините.

Какво представлява функцията на суроватъчния протеин в тялото ви

По време на типична тренировка тялото ще бъде в отрицателен нетен протеинов баланс; Тъй като синтезът на нови протеини се прекъсва, разграждането на протеините се увеличава с удължаването на продължителността на тренировката. След тренировка на мускулния протеин синтеза в крайна сметка се увеличава и разрушаването намалява, създавайки положителен азотен баланс. И така, какво е функцията на суроватъчния протеин в тялото ви? Използването на суроватъчен протеин и снабдяването на тялото с аминокиселините, които се нуждаят около тези ключови времена, е от жизненоважно значение за увеличаване на синтеза на мускулен протеин, както и за намаляване на разпадането на протеини. Поради това може да се постигне по-висок нетен протеинов баланс и да се подпомогне повишаването на чистата мускулна маса, силата и възстановяването на мускулите. Многобройни изследвания показват, че адекватният прием на суроватъчен протеин в „прозореца“ след тренировка е от жизненоважно значение за оптимизиране на синтеза на мускулни протеини, разграждане на протеини, създаване на положителен нетен протеинов баланс, възстановяване на увредената мускулна тъкан и стимулиране на адаптацията на обучението.

Как да използвате суроватъчен протеин

Най-доброто време за консумация на суроватъчен протеин е преди и след тренировка. По този начин тялото ви ще използва допълнителния протеин за изграждане и възстановяване на мускулните влакна. За да постигнете оптимални резултати, добавете декстроза, суров мед, плодове или други източници на въглехидрати към вашата тренировка след тренировка. След тренировка се нуждаете и от протеини, и от въглехидрати, за да се възстановите и функционирате на своя връх. В днешно време праховете от суроватъчен протеин се предлагат в широка гама от вкусове. Добавете една лъжичка или две за домашно приготвени бисквити, високо протеинови палачинки, ниски въглехидрати кифли и други екстри. Помислете да замените вашите закуски с протеинови шейкове. Не забравяйте, че здравословното хранене е всичко друго, но не е скучно. Можете да изграждате чиста маса, да губите мазнини и да се възстановявате по-бързо от обучението само чрез увеличаване на приема на протеини. Ако търсите най-доброто качество на суроватъчен протеин и очаквате по-подробен отговор на въпроса „какво е суроватъчен протеин“, кликнете върху банера по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>