Какво е най-доброто лечение с кандида?

Инфекциите с Candida могат да засегнат много части на тялото, причинявайки локализирани инфекции или по-големи заболявания. Е, нека се опитаме да разберем най-доброто лечение с кандида. Гъбичките Candida, особено Candida albicans, са основната причина за инфекциите с кандида. Тези гъби се срещат почти навсякъде в околната среда. Някои от тях могат да живеят безвредно заедно с богатите “местни” видове бактерии, които обикновено колонизират устата, стомашно-чревния тракт и вагината. Инфекциите с Candida могат да предизвикат случайни симптоми при здрави хора. Ако имунната система на човек е отслабена от заболяване (особено СПИН или диабет), недохранване или някои лекарства, гъбичките на кандида могат да предизвикат симптоми по-често.

Видове инфекции с кандида

Преди да преминете към лечение с кандида, е добре първо да разпознаете общите видове инфекции с кандида. Ето ги и тях:

 • дрозд.

Когато кандидата се разпространява в устата и гърлото, тя може да предизвика инфекция, наречена млечница. Най-често се среща при новородени, възрастни хора и хора с отслабена имунна система. Също така е по-вероятно да го получат възрастни, които се лекуват от рак, като приемат лекарства като кортикостероиди и широкоспектърни антибиотици, носещи протези, които имат диабет

 • Генитална дрождена инфекция.

Трима от четирима възрастни жени ще получат поне една инфекция с мая през живота си. Това се случва, когато във вагината расте твърде много дрожди. Мъжете също могат да получат генитална инфекция, но е много по-рядко срещана. А инфекция от дрожди обикновено се случва, когато балансът във вагината се промени. Това може да бъде причинено от бременност, диабет, употреба на някои лекарства, лубриканти, спермициди или отслабена имунна система.

 • Обрив от памперс.

Макар пелените да се предизвикват от оставянето на влажна или замърсена пелена твърде дълго, след като кожата на бебето е раздразнена, инфекцията е по-вероятна. Ако обривът му не изчезне, проверете дали дъното му е червено и чувствително, и дали има повдигната червена рамка около раните. Ако е така, трябва да проверите за педиатър за инфекция с кандида.

 • Инвазивна кандидоза.

Ако кандидовата мая влезе в кръвния поток (обикновено чрез медицинско оборудване или устройства), тя може да пътува до сърцето, мозъка, кръвта, очите и костите. Това може да причини сериозна, животозастрашаваща инфекция. Това се случва най-често при хора, които наскоро са били приети в болница или живеят в здравно заведение, например в старчески дом. Подобно на други видове инфекции с дрожди, ако имате диабет, отслабена имунна система, бъбречна недостатъчност, или сте на антибиотици, шансовете ви да го получите са по-големи.

Общите симптоми на инфекция с кандида

 • Неспособност за фокусиране, лоша памет, мозъчна мъгла, раздразнителност, гняв, замаяност, депресия, плач, панически атаки, ниско либидо, постоянна екстремална умора.
 • Хиперактивност, глад за сладкиши и алкохол, безсъние, лоша координация.
 • Киселинен отлив, подуване на корема, газове, гадене, диария, запек, сърбежен анус.
 • Акне, кисти, екзема, дерматит, гъбични инфекции на ноктите и кожата, крак на спортиста, миризма на тялото.
 • Бяло покритие на езика, подуване на долната устна, халитоза, метален вкус в устата, лош дъх, напукан език, упорита кашлица.
 • Главоболие, сърцебиене, хронична болка в тялото, болки в ставите, мускулни болки и скованост.

Най-доброто лечение с кандида

Много практикуващи смятат, че най-доброто лечение на кандида е чрез промени в диетата. Подобряването на диетата ви подпомага баланса на стомашно-чревния тракт и имунната функция чрез премахване на токсините, осигуряване на подходящи хранителни вещества и подобряване на възстановяването.

 • Различни храни и хранителни навици се забелязват за способността им да облекчават кандида. Консумирането на голямо количество зеленчуци и фибри, готвене с билки като чесън и риган, пиене на много вода и включване на кокосово масло в храната могат значително да подобрят автоимунитета и стомашно-чревния баланс.
 • Освен това, ограничаването или елиминирането на алкохол, кофеин, захар, рафинирани въглехидрати, глутен, дрожди, млечни продукти и продукти на основата на оцет от диета може също да подобри здравето на червата и да помогне за разрешаване на разрастването на дрождите.

И накрая, поддържането на висококачествена, противогъбична добавка трябва да бъде включено във вашето лечение с кандида. Ето защо, ние силно препоръчваме CandidaSupport за всеки, който се занимава с инфекции с кандида или с нарастване на кандида. CandidaSupport е предназначен да осигури баланс на нивата на кандида албиканс в тялото. Този продукт съдържа редица растителни елементи, известни със своите противогъбични, бактериални и вирусни свойства. CandidaSupport е в състояние да изчисти излишните дрожди, гъбички и „лоши” бактерии, за да насърчи здравата чревна флора. CandidaSupport е направен от растителни съставки като пау д’арко, черен орех, чесън и други, които помагат на потребителите да се борят с излишната кандида. Този продукт може да се използва и за предотвратяване на инфекции с дрожди, подобряване на стомашните проблеми и повишаване на функцията на имунната система. Посетете официалния уебсайт, за да разгледате по-отблизо CandidaSupport.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>