Какво да обмислим за блокирането на въглехидратите за диабетици

Не само полезни за отслабване, има и използването на въглехидрати за диабетици или хора, които гледат на кръвната им захар. Едно проучване даде на доброволците четири парчета бял хляб и маргарин; половината от групата е получила маркови въглехидрати. Изследователите съобщават, че абсорбцията на въглехидрати е била подтискана с 66% в групата с добавки. Числата на кръвната захар на участниците също се върнаха към нормалното, след като ядат по-бързо за тези, които са приемали добавката за блокиране на въглехидратите. Това означава, че има реални ползи от въглехидратния блокер за диабетици.

Благоприятните ефекти на въглехидратния блокер за диабетици

Баркарбоните имат благоприятно въздействие върху глюкозо-инсулиновата система, което може да повлияе не само на епидемията от затлъстяване, но и на нарастващата епидемия от диабет. Много хронични заболявания, свързани със застаряването – високо кръвно налягане, висок холестерол и триглицериди, диабет и затлъстяване – са силно свързани с нарушения на метаболизма на инсулина. Когато инсулинът е открит в началото на 20-ти век, учените смятат, че това е отговорът на страдащите от диабет; тъй като диабетът се счита за основно заболяване на недостига на инсулин. Инсулиновата резистентност може да се увеличи или дори да се утаи чрез консумиране на храни, съдържащи големи количества рафинирани въглехидрати (храни, които лесно се разграждат и усвояват бързо в стомашно-чревния тракт). Тези бързо абсорбиращи се, рафинирани въглехидрати, се казва, че имат висок гликемичен индекс. Приемането на въглехидратни блокери преди или с високи гликемични храни може да понижи гликемичния им индекс, като забави абсорбцията им и може да подобри или дори да предотврати инсулиновата резистентност. Чрез подобряването или предотвратяването на инсулиновата резистентност карблокираните блокери биха могли да допринесат за ограничаване на текущото затлъстяване и епидемиите от диабет. Така че, ако сте загрижени за въздействието на въглехидратния блокер за диабетици или сте преди диабетици, може да искате да помислите дали да се опитате тази добавка.

Предупреждения преди закупуване на въглехидрати за диабетици

Важно е да не купувате директно въглехидрати за диабетици, особено без рецепта. Ако приемате инсулин или други лекарства, използвани за лечение на диабет, не приемайте блокери на карбама, докато не говорите с Вашия лекар. Carb блокерите също понижават кръвната захар и смесването им с други лекарства за диабет може да доведе до много ниска кръвна захар. Рискът от добавки зависи от това колко повече приемате и от количеството на активните съставки на доза. Обърнете се към фармацевта, производителя или доставчика на здравни услуги, ако имате някакви въпроси относно добавката.

Окончателни присъди

Carb блокерите са въведени за пръв път през 80-те години на миналия век и наскоро са се върнали на мястото на добавката. Повечето блокери на въглехидратите са направени от бял боб. Когато става дума за борба с въглехидратите, има няколко неща, които искате да разберете, преди да ги използвате.

  • Първо, FDA е изразила предупреждение към потребителите относно използването на въглехидрати. Въпреки че това не означава непременно, че те са лоши за вас, FDA предполага, че има малко изследвания, които да подкрепят твърденията зад тези добавки.
  • На второ място, ако имате диабет тип 2, определено ще искате да се консултирате с лекар, преди да използвате над блокиращите карбамид блокери. Съществуват някои съставки, които могат да причинят неприятни взаимодействия при диабетици. Говорейки за съставките, ще искате да се уверите, че проучвате всички съставки на етикета, преди да започнете да приемате въглехидрати. Ако е възможно, опитайте се да намерите естествен блокер на въглехидратите.

Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за ефективността на блокера на въглехидратите за диабетици.

 Meratol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>