Какви са храни, които причиняват кисти на яйчниците

Има определени храни, които причиняват овариални кисти. Така че трябва да избягвате храни, ако не искате да сте изложени на риск от развитие на кисти на яйчниците. Всяка жена, която изпитва прекомерно натоварване с естроген или ендогенно господство – един от най-често срещаните ситуации на хормонален дисбаланс – е изложена на риск от развитие на симптоматични кисти на яйчниците. Симптомите на кисти на яйчниците варират от подуване до често уриниране. Често жената, която преживява разрушена кисти на яйчника, отива в спешното отделение с много болка и треска и поради липса на съзнание за здравето на жените, ще бъде лекувана за апендицит. Най-добрият начин е да поемете контрол сега, за да не сте зависими от приемането на спешно лечение по линията. Тъй като има храни, които причиняват кисти на яйчниците, здравословна и балансирана диета ще бъде ключът към решаване на симптомите и подобряване на цялостното здраве и благополучие

Избягвайте храни, които причиняват кисти на яйчниците

Модификациите на диета, като избягване на специфични храни, се считат за важна част от лечението на кисти на яйчниците. Някои диетични модели могат да повлияят на развитието на кисти на яйчниците. Следващите са храни, които причиняват кисти на яйчниците, така че трябва да ги избягвате.

 • Алкохолни напитки: Установено е, че непрекъснатият прием на алкохол повишава нивата на естроген.
 • Кофеинови напитки: Те могат да разстроят хормоните на тялото си. Ако искате да пиете кафе, пийте го умерено и за предпочитане черно, без захар, подсладители (изкуствени или други), сметана или млечни заместители като сметана за кафе.
 • Продукти от пшеница: Пшеницата съдържа вещество, наречено фитинова киселина. Той е отговорен за свързването на минерали като магнезий и цинк, които са жизненоважни за хормоналния баланс и предотвратяват крампи. В резултат на това тялото ви няма да може да извлече ползите от тези две хранителни вещества.
 • Рафинирана захар, която обикновено се намира в преработени храни като сладкиши, сладкиши, бонбони и бисквити: Рафинираната захар може да предизвика хаос в хормоните на тялото ви. В идеалния случай да намалите приема на всички видове захар (не само рафинирана захар) и да гарантирате, че общото потребление на фруктоза е под 25 грама на ден и дори по-ниско, ако сте инсулиново резистентни или имате риск от инсулинова резистентност.

Консумирайте тези храни, за да предотвратите или свиете кисти на яйчниците

Има два основни вида кисти на яйчника: функционални и необичайни, но независимо от вида на кисти, които ще трябва да накарате хормоните да се върнат в баланс за подкрепа и да ги спрат да се случват отново. Някои храни могат да помогнат за това. Има храни, които причиняват кисти на яйчниците, и със сигурност има и храни, които могат да предотвратят или лекуват кисти на яйчниците. Ето здравословни храни, които трябва да консумирате:

 • Бадемите.

Яжте част от богатите на петрол храни като бадеми всеки ден. Те помагат да балансирате хормоните си, като насърчавате клетките си да реагират по-ефективно на хормоналните задействания.

 • Брюкселско зеле.

Уверете се, че ядете най-малко пет порции плодове и зеленчуци на ден – с акцент върху повече зеленчуци, отколкото плодове. По-специално, увеличете приема на брюкселско зеле, те са с високо съдържание на индол-3-карбиноли, които помагат да се предпази тялото ви от абсорбиране на токсични форми на естроген.

 • Чиа семена.

Чиа семена помагат да балансирате хормоните си, като насърчавате клетките си да реагират по-ефективно на хормоналните задействания.

 • нахут.

Нахутът е добър източник на фитоестрогени, които са растителни естроген-подобни вещества, които могат да имат значителен хормон балансиращ ефект върху женското тяло. Препоръчваме да се консумират поне три порции от фитоестрогени всеки ден като част от хормон балансираща диета за онези с кисти на яйчниците.

 • Тъмни листни зелени.

Ако имате кисти на яйчниците, важно е да направите реални усилия, за да увеличите приема на антиоксиданти, които помагат да се изчистят свободните радикали от тялото ви. Свободните радикали са нестабилни атоми, които могат да причинят анормален клетъчен растеж, което на свой ред може да доведе до клетъчна мутация и рак. Тъмните листни зеленчуци са чудесен източник на антиоксиданти като бета-каротин и витамин С.

 • Ленено семе.

Лен семена помагат да балансирате хормоните си, като насърчавате клетките си да реагират по-ефективно на хормоналните задействания.

 • Херинг.

Мазните риби са богати на противовъзпалителни и здравословни омега-3, които спомагат за балансирането на хормоните ви, като поощряват клетките ви да реагират по-ефективно на хормоналните задействания.

заключение

Има някои храни, които причиняват кисти на яйчниците, като храни с високо съдържание на естроген или въглехидрати. Премахването на кофеина и алкохола, редуцирането на захарите и увеличаването на храните, богати на петрол и фитоестрогени (като бадеми и нахут) и бета-каротин и витамин С (като тъмни листни зелени), могат да помогнат за предотвратяване и дори свиване на кисти на яйчниците. Ако искате да прочетете свидетелствата на жените, които са успели да управляват кисти на яйчниците чрез здравословна диета, кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>