Какви са симптомите на нисък брой сперматозоиди?

Може да няма по-очевидни признаци или симптоми на нисък брой сперматозоиди, отколкото невъзможността да се зачене дете. При някои мъже, основен проблем като наследствена хромозомна аномалия, хормонален дисбаланс, разширени тестикуларни вени или състояние, което блокира преминаването на сперматозоидите, може да предизвика признаци и симптоми на нисък брой сперматозоиди. Ако не сте успели да забременеете след една година редовен, незащитен полов акт или по-рано, може да се наложи незабавно да се обърнете към лекар, за да видите дали имате симптоми на нисък брой сперматозоиди.

Какво е ниският брой на сперматозоидите?

Ниският брой сперматозоиди е състояние, което засяга много мъже; Въпреки това, тъй като не се тества рутинно и обикновено няма очевидни признаци, засегнатите може да не са наясно със здравето на спермата си. Разбираемо е, че повечето мъже започват да мислят за броя на спермата си, когато изпитват затруднения в постигането на зачеването и са загрижени за мъжкото безплодие. И докато много мъже с нисък брой на сперматозоидите може все още да могат да баща деца, шансовете за постигане на успешна концепция намаляват, ако имате нисък брой на сперматозоидите. Не само, че концепцията е загриженост, но и ниският брой на сперматозоидите понякога може да е признак за по-голям проблем, свързан с мъжката репродуктивна система. Най-новият критерий за нисък брой на сперматозоидите е 15 милиона сперматозоиди на милилитър, а при това по-ниско от нормалното ниво се нарича олигозооспермия. Когато анализът на спермата показва пълно отсъствие на сперматозоиди заедно, състоянието се нарича азооспермия. Състоянието може да се лекува по-рано, когато човек може веднага да разпознае симптомите на нисък брой сперматозоиди.

Симптомите на нисък брой сперматозоиди

Ето общи симптоми на нисък брой сперматозоиди:

  • Неспособност да се импрегнира партньор.

Сред общите симптоми на нисък брой сперматозоиди, основната е неспособността на партньор да забременее в рамките на една година, когато се опитва да забременее. Лекарите за плодовитост считат една година за разумен период от време, когато двойка се опитва да забременее. Ниският брой сперматозоиди е едно от основните предизвикателства, пред които двойката ще се сблъска, когато се опитва да забременее. Ако след една година няма зачеване, причината може да бъде ниският брой сперматозоиди.

  • Дефицит на лицевата коса.

Ако ниският брой на сперматозоидите е причинен от хормонални проблеми – и това обикновено не е така – един от признаците може да бъде липсата на окосмяване по лицето. Някои мъже може да се наложи да бръснат лицето си веднъж на ден. Други мъже може да не се налага да се бръснат повече от два пъти седмично. Това обикновено не е индикатор за нисък брой сперматозоиди. Въпреки това, ако в основата на проблема има хормонални недостатъци, той може да се прояви с липса на окосмяване по лицето.

  • Липса на мускулите.

Това е само знак, когато ниският брой на сперматозоидите е причинен от хормонални проблеми. Лице, което няма мускулно развитие, може също да има нисък брой на сперматозоидите, причинен от синдрома на klinefelter или генетичен проблем с хипофизната му жлеза. Това е доста рядко. В повечето случаи, когато човек има нисък брой на сперматозоидите, единственият симптом е невъзможността да импрегнира партньора си.

Възможности за лечение на нисък брой сперматозоиди

Няма специфично медицинско лечение, предназначено да доведе до нормално броене на сперматозоидите, с изключение на някои хормонални аномалии, които могат да реагират на лекарства. Лекото лечение на сперматозоидите е въпрос, който трябва да се реши при частни консултации с Вашия лекар. Въпреки това, има естествени лечения, доказали, че увеличават броя на сперматозоидите и подобряват плодовитостта. Естествените лечения включват промени в начина на живот, здравословна диета, редовни физически упражнения, както и използването на добавки. Кликнете върху банера по-долу, за да получите повече информация как да се лекувате симптомите на нисък брой сперматозоиди.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>