Какви са симптомите на гърдата?

Важно е да се търсят симптомите на гърдата, за да може да се каже разликата от растежа на гърдата и менструалните симптоми. Може да е трудно да се определи дали гърдите ви наистина растат или ако те само са боли, защото идва периодът. Обърнете внимание на някои растящи гърди симптоми, особено ако сте на вашето пътуване увеличаване на гърдите чрез добавки, защото развитието на гърдата се случва в този момент и може да бъде объркващо за някои жени. Това обаче не означава непременно, че ако нямате симптоми на рак на гърдата, гърдите ви не растат. Тялото на всеки е различно, така че симптомите на нарастващите гърди ще варират, защото има много различни етапи на развитие на гърдата, които жените изживяват по различно време.

Ако гърдите болят, когато растат?

Много жени изпитват болка, когато гърдите им растат и за това няма какво да се тревожи. Гърдите се развиват, когато се освобождават хормоните естроген и прогестерон, особено в пубертета или когато приемате добавки, които съдържат естроген-имитиращи растителни съединения. , Тези хормони правят тъканта на гърдата по-голяма. Както се случва, заобикалящата кожа може да се разтегне, което е една от причините, поради които гърдите могат да наранят, когато растат. Хормоните, които стимулират растежа на гърдите, са друга причина, поради която могат да наранят. Хормоните променят нивата на течността в тъканта на гърдата, което може да направи гърдите по-чувствителни и дори наранени. Ако една млада жена е започнала своя период, гърдите й могат да се наранят около менструалния цикъл. Тези болки се дължат на хормонални промени и са нормална част от менструалния цикъл.

Гърстни симптоми

Други промени в тялото ви могат да сигнализират, че гърдите ви започват да растат. Някои симптоми на гърдата нарастват:

  • Появата на малки, твърди бучки под вашите зърна.
  • Сърбеж около зърната и гърдите.
  • Нежна или болка в гърдите.
  • болки в гърба.

Как, ако една от гърдите ви е по-голяма от другата?

В ранните стадии на пубертета не е необичайно една гърда да бъде забележимо по-голяма от другата. Младите момичета обаче не винаги са казвали това, което кара много хора да се притесняват, че ще бъдат „неуравновесени“ завинаги. Размерът на гърдите обикновено се изравнява в рамките на една година, въпреки че гърдите на повечето възрастни жени са малко по-различни по размер. Освен ако разликата не е значителна, запълването на сутиенната чаша за по-малката страна често се счита за задоволително решение. Понякога обаче разликата в размера е много изразена. Това състояние, асиметрични гърди, е по-често, отколкото си мислите. Ситуацията от време на време се решава, но ако не, някои жени може да искат да използват крем за кърмене. Подобряването на диетата ви и правенето на редовни упражнения може да помогнат за преодоляване на асиметричните гърди.

Трябва ли да отидеш на лекар?

Симптомите на рак на гърдата карат някои жени да се тревожат, че те също са симптом на рак. Но колкото по-млади сте, толкова по-малко вероятно е, но ракът на гърдата все още е много реална възможност за всяка жена. Веднага щом откриете някой от известните симптоми на рак на гърдата – сърбеж около зърната и гърдите, нежна или болка в гърдите, появата на малки, твърди бучки под зърната – препоръчва се да говорите с Вашия лекар. Ранната диагностика и лечение могат да предотвратят нежелани състояния. Ако искате да научите повече за симптомите на гърдата, кликнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>