Какви са причините за безплодие при жените?

Една от основните причини за безплодие при жените са проблеми с овулацията. Без овулация няма яйца, които да бъдат оплодени. Някои признаци, че жената не овулира обикновено включват нередовни или липсващи менструални периоди. Проблемите с овулацията често са причинени от синдром на поликистозни яйчници. Синдромът на поликистозните яйчници е проблем с хормоналния дисбаланс, който може да попречи на нормалната овулация. Синдромът на поликистозните яйчници е най-честата причина за безплодие при жените. Прочетете, за да разберете други причини за безплодие при жените и как да ги предотвратите.

Честите причини за безплодие при жените

Другите често срещани причини за безплодие при жените включват увреждане на фалопиевите тръби, ендометриоза, нездравословно телесно тегло, анормална цервикална слуз и първична недостатъчност на яйчниците.

  • Увреждане на фалопиевите тръби.

Повредените или блокирани фалопиеви тръби пазят спермата от яйцеклетката или блокират преминаването на оплодената яйцеклетка в матката. Причините за увреждане или запушване на фалопиевата тръба могат да включват възпалителни заболявания на таза, предишни операции в корема или таза и туберкулоза на таза.

  • ендометриоза.

Ендометриозата възниква, когато тъкан, която нормално расте в матката, имплантира и расте на други места. Този допълнителен растеж на тъканите – както и хирургичното отстраняване на нея – може да доведе до образуване на белези, което може да блокира фалопиевите тръби и да запази яйцеклетката и спермата да се обединят. Ендометриозата може да засегне и лигавицата на матката, нарушавайки имплантацията на оплодената яйцеклетка. Състоянието изглежда също влияе върху фертилитета по не толкова директни начини, като увреждане на спермата или яйцеклетката.

  • нездравословно телесно тегло.

С наднормено тегло или затлъстяване, можете да имате по-висок риск от невъзможност за зачеване и риск от аборти. Прекомерно или с наднормено тегло може да повлияе на хипофизата, което да доведе до неизправност и да доведе до проблеми с овулацията.

  • Ненормална цервикална слуз.

Ненормалната цервикална слуз също може да причини безплодие. Ненормалната цервикална слуз може да попречи на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката или да затрудни спермата да проникне в яйцеклетката.

  • Първична недостатъчност на яйчниците.

Първичната яйчникова недостатъчност възниква, когато яйчниците на жена престанат да работят нормално преди да навърши 40. Това не е същото като ранната менопауза. Първичната яйчникова недостатъчност е по-рядко срещана от синдрома на поликистозните яйчници, засяга 1 на 100 жени по-млади от 40 години, а също може да бъде причинена от генетика или автоимунен фактор.

Как да се предотвратят причините за безплодие при жените

Има няколко неща, които жените могат да направят, за да предотвратят или намалят причините за безплодие при жените.

  • Поддържайте здравословно тегло и хранителен режим: Проучванията показват, че затлъстяването представлява шест процента от цялото безплодие при жените, а от друга страна, ниското телесно тегло представлява още шест процента. Така че, оценете телесното си тегло и това на партньора си. Балансираният режим на хранене и упражнения може да ви помогне да забременеете.
  • Спрете пушенето: Спрете пушенето. Сега. Почти всички проучвания относно тютюнопушенето и плодовитостта показват сериозно въздействие, включително пушенето втора употреба.
  • Избягвайте токсините от околната среда: От съществено значение е да се избягват токсините от околната среда, когато се опитвате да заченете. Тези токсини могат да повлияят негативно на способността ви да заченете: фталати (намиращи се в пластмасови изделия), живак (намира се в рибата), бисфенол А (намира се в консервните храни) и бензол (намира се в детергента).
  • Намалете кофеина и алкохола: просто намаляването или въздържането от кофеин и алкохол може да окаже благотворно влияние върху способността на двойката да забременее.
  • Намалете стреса: Проучванията показват, че двойките, изпитващи психологически стрес, са имали по-лоши резултати при лечението на безплодие. Ако можете, намерете начин да намалите стреса в живота си, преди да се опитате да забременеете.

Как да се лекува безплодието при жените

Ако се опитвате да забременеете, но не сте постигнали бременност, потърсете помощ от Pregnancy Miracle. Pregnancy Miracle е книга, написана от Лиза Олсън, тя навлиза в голяма част от науката и биологията за забременяване, с информация за мъжката и женската анатомия и защо двойките не успяват да заченат много от времето. Той също така предлага методите и техниките, които могат да ви помогнат да увеличите шансовете си да забременеете. Тя обяснява какво е безплодието и как се причинява, предлагайки ви полезна информация за зачеване. Pregnancy Miracle също споделя много мъдрост, идваща от древния източен свят, както и напредък в западната медицина. Ще ви обясни как почистването на енергията на тялото с техники като акупунктура и акупресура и китайски билки може да ви помогне да заченете. Ще научите и за подобряване на диетата си, за получаване на правилните витамини, за оптимизиране на съня, за достатъчно упражнения (и за правилния тип упражнения) и за това как да научите тялото си на вредни токсини. Кликнете върху банера по-долу, за да разберете повече информация за Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>