Какви са ефектите на анаболните стероиди върху мозъка

Учените са изучавали ефектите на анаболните стероиди върху мозъка, особено върху серотониновите и допаминовите невротрансмитерни системи. Допаминът е многофункционален невротрансмитер, участващ в регулирането на мобилността, ученето, емоциите, апетита и положителните засилващи ефекти. Той е важен невротрансмитер за опериране на системата за възнаграждение, така че допаминът е от съществено значение за развитието на пристрастяването. Серотонинът от своя страна регулира моделите на съня, движението, апетита, сексуалността и емоциите. Според някои проучвания тя е свързана и с операции по запаметяване и устойчива концентрация.

Промени в поведението: най-забележимите ефекти на анаболните стероиди

Учените са открили, че употребата на анаболни стероиди може да предизвика агресивно поведение при някои хора. Това означава, че някой, който злоупотребява с анаболни стероиди, може да действа като хора, които обикновено са добре дошли, като приятели и семейство, и дори може да започнат битки. Някои изблици могат да бъдат толкова тежки, че са станали известни в медиите като „буйни бури”. Изследователите смятат, че някои от промените в поведението могат да бъдат причинени от хормонални промени, тъй като анаболните стероиди влияят върху мозъка, но все още има много неща, които не са известни.

Анаболните стероиди влияят върху мозъка

Понякога стероидите се предписват като лекарство. Например, ако пубертетът се забави или ако индивидът има здравословно състояние, което намалява мускулната маса, този човек може да приема стероиди. Тези, които изпитват злоупотреба с анаболни стероиди, често са атлети, които се фокусират върху увеличаване на мускулната маса. Въпреки това, тези лекарства имат редица странични ефекти, особено при хора, които решават да ги използват по-дългосрочно, за да променят външния си вид. Те могат да се консумират, инжектират или нанасят върху кожата в количества, които са далеч по-високи от тези, предписани като лекарства. Макар че може да изглежда, че мускулната маса на индивида се подобрява, мозъкът им може да страда от влиянието на стероидна злоупотреба. Тези ефекти на анаболни стероиди върху мозъка могат да включват:

  • Чувство на параноя или чувство за мания.
  • Да стане агресивен или раздразнителен. Изследователите са документирали няколко случая на насилие, агресивно поведение, свързано с употребата на анаболни-андрогенни стероиди, и много от тези доклади са включвали мъже без предишна история на насилие.
  • Провеждане на фалшиви идеи или лоши преценки.

Това са проблемни симптоми за преживяването на приятел и семейство на индивида, но те също са проблем за човека, който злоупотребява със стероиди. Гняв, параноя и мания могат да доведат до загуба на работа или до семейни проблеми. Лошите преценки могат да доведат до злополуки. Макар че може да не изглежда стероидите да са толкова физически вредни, колкото някои лекарства, факт е, че всяко лекарство, което влияе на вашето поведение, може да доведе до сериозни физически и емоционални последици.

Как да се избегнат ефектите на анаболните стероиди върху мозъка

Можете да избегнете ефекта на анаболните стероиди върху мозъка, като използвате юридическите стероиди. Никога не злоупотребявайте със стероиди и получавайте лекарска рецепта, когато искате да приемате тези лекарства. Преди да знаят за юридически стероиди, е важно за вас да получите нещо за незаконни стероиди. Използвали се в продължение на десетилетия, стероиди като Sustanon, Dianabol са причинили много животозастрашаващи състояния, при които човекът е почти умрял от изгубената си физика, която веднъж са направили. Продължителната употреба на тези незаконни стероиди може да навреди на черния дроб, тестисите, бъбреците и мозъка. Сега, юридически стероиди са тези, които просто имитират ефектите на стероиди, само рисковете не са въвлечени изобщо. Това е скорошна иновация от групи от различни учени, които дойдоха с най-новата формула, точно както нормалните стероиди без структурата, която причинява увреждане на жизнените органи. Когато чуете термина правни стероиди или правни стероиди алтернативи, или дори естествени стероиди, знаете, че ще бъде безопасно. Тогава едно от най-добрите места за намиране на тези продукти е Crazybulk.

Steroids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>