Какви са възможностите за лечение на алопеция?

В зависимост от вида на състоянието, което имате, възрастта ви и степента на загуба на коса, има различни възможности за лечение на алопеция. Основните цели на лечението на алопеция са блокиране на атаката на имунната система и / или стимулиране на възраждането на косата. Това може да бъде ефективно, особено за хора с по-леки форми на заболяването (по-малко от 50% косопад).

Алопеция ареата

Ако сте видели много допълнителна коса на възглавницата, четката или канализацията, или сте забелязали странни малки плешиви петна в огледалото, може да имате автоимунно заболяване, наречено алопеция ареата. Когато имате автоимунно заболяване, имунната ви система атакува собственото ви тяло. С алопеция ареата, атакуват се космените фоликули. Това води до излизане на косата, често в кичури с размер и форма на една четвърт. Размерът на косопад е различен при всеки. Някои хора го губят само на няколко места. Други губят много. Ако мислите, че имате алопоциеви ареати, може да искате да посетите лекар за лечение на алопеция.

Възможности за лечение на алопеция

Няма известен лек за алопеция ареата, но има лечения, които можете да опитате, които биха могли да забавят бъдещата загуба на коса или да помогнете на косата да расте по-бързо.

  • Топични агенти.

Можете да втривате лекарства в скалпа, за да стимулирате растежа на косата. Предлагат се редица лекарства, както на гише, така и по лекарско предписание.

  • инжектиране.

Стероидните инжекции са често срещана възможност за лека, неравномерна алопеция, за да помогнат на косата да се върне обратно на плешивите петна. Малките игли инжектират стероида в голата кожа на засегнатите области. Лечението трябва да се повтаря веднъж на всеки два до два месеца, за да се възстанови косата. Това не предотвратява появата на нова загуба на коса.

  • Перорално лечение.

Оралните имуносупресори, като метотрексат и циклоспорин, са друга възможност, която можете да опитате. Те действат, като блокират реакцията на имунната система, но не могат да се използват продължително време поради риска от нежелани реакции, като високо кръвно налягане, увреждане на черния дроб и бъбреците, както и повишен риск от сериозни инфекции и вид рак, наречен лимфом.

  • Лека терапия.

Светлинната терапия се нарича още фотохимиотерапия или просто фототерапия. Това е вид радиационно лечение, при което се използва комбинация от орално лекарство, наречено псорален и ултравиолетова светлина.

  • Алтернативни терапии.

Някои хора с алопеция areata избират алтернативни терапии за лечение на състоянието. Алтернативните терапии обикновено включват естествени съставки, които не съдържат странични ефекти. Ефективността на всяко лечение ще варира от човек на човек. Някои хора дори не се нуждаят от лечение, тъй като косата им расте отново сама. В други случаи обаче, хората никога не виждат подобрение, въпреки опитите за всяка опция за лечение на алопеция.

Намиране на най-ефективното лечение на алопеция

Увреждането и загубата на коса могат значително да повлияят на уважението на човека, тъй като се смята, че притежаването на хубава, представима коса е важен аспект от образа и представянето на себе си. Причините за загуба на коса варират и могат да включват генетични причини. Различни продукти са на рафтовете на пазарите, които се рекламират за борба и предотвратяване на по-нататъшната загуба на коса и насърчават растежа на косата отново, но те не могат да доставят, както клиентите очакваха. Но ако сте сериозен в търсенето на най-ефективното решение за проблеми с косопада, може да го намерите само в HarVokse. HarVokse е уникален продукт, защото работи на две нива: едновременно защитава и укрепва съществуващата коса, като същевременно насърчава растежа на косата. За най-добри резултати вземете 1 капсула от добавката два пъти дневно преди хранене и използвайте спрея както сутрин, така и вечер, като нанесете върху мокра коса. 90% от хората, които са тествали HarVokse са постигнали забележими резултати в рамките на 8-12 седмици. Имаме и отчети от хора, които получават отлични резултати само след 2 седмици! HarVokse е формулиран така, че да отговаря на всички видове коса и да отговаря на различни нива на косопад. Този продукт съдържа клинично доказани естествени съставки, които включват аминокиселини, цинков глюконат, екстракти от гроздови семена, витамин В-комплекс и някои други. Можете да си купите HarVokse от официалния сайт. Като кликнете върху връзката по-долу, можете да се докоснете до една от най-добрите сделки от HarVokse.

Har Vokse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>