Каква е най-добрата диета за очистване на дебелото черво

Двоеточие чист диета може да ви помогне да поддържате дебелото черво чисти и здрави. За щастие има много възможности за вас. Преди всичко, яденето на повече плодове и зеленчуци и придържането към правилния план за диета ще имат изгодни предимства. Извършването на естествена диета за очистване на дебелото черво ще доведе до още повече здравето на дебелото черво и ще помогне за предотвратяване на натрупването на токсични вещества.

Защо трябва да имате предвид колона за изчистване на диетата

Някои казват, че болестта започва в дебелото черво. Всъщност, дебелото черво е третото най-често срещано място за рак и ракът на дебелото черво е втората водеща причина за смърт от рак сред хората. Двоеточие или дебело черво е нашата бензиностанция, както и нашата система за управление на отпадъците. Тук, в последните пет фута от чревния тракт, токсините могат да отнеме два курса. Чистият и здрав дебело черво ефективно елиминира токсините. Запушеното, нездравословно дебело черво позволява токсините да се задържат в черния дроб и кръвта, замърсявайки цялата система. В дебелото черво водата се изцежда и се абсорбира от остатъците от храна, оставяйки след себе си смес от несмилаеми фибри, бактерии, жлъчни киселини и клетки, които са били изстъргани от чревната стена. Ако времето за преминаване на червата е твърде бавно, бактериите и гъбите се размножават и токсините се абсорбират. Здравословното дебело черво отстранява отпадъците в рамките на шест до 18 часа след всяко хранене, което означава, че има две или три движения на червата дневно. Храненето на правилните храни може да изчисти колона от отломки. Така че, каква е най-добрата двоеточие чистя диета за перфектно здраве? Консенсусът днес е, че растителната диета е най-подходяща за намаляване на риска от сърдечни заболявания, рак, диабет и други заболявания от 21-ви век. Този тип диета има очевидни ползи за дебелото черво.

Най-доброто двоеточие чистя диета

  • Фактор в влакната.

Неразграждащите се фибри, които се намират в зеленчуците, плодовете, бобовите зърна, семената, ядките и пълнозърнестите зърна, помагат за преместването на остатъците в дебелото черво. Той стимулира контракциите, които позволяват лесното движение на червата. Фибрите също така запазват влагата в дебелото черво. Докато неразтворимите влакна предотвратяват запек, разтворимите фибри помагат за растежа на бактериите, благоприятстващи червата. Вземете влакното си от храни като ленено семе, овес, боб, бобови растения, ориз, ечемик, цитрусови плодове, ягоди, ябълки, цяла пшеница, кафяв ориз, зеле, цвекло, моркови, ряпа и карфиол. Получете поне пет или повече порции зеленчуци и плодове в ежедневната си диета.

  • Яжте зелените си.

Високите нива на хлорофила в зеленина като люцерна, трева, ечемик, спирулина и синьо-зелени водорасли успокояват увредената тъкан в дебелото черво. Той също така помага на тялото да получава повече кислород и елиминира токсините.

  • Ферментирали храни.

Храненето на ферментирала храна като даи, кимчи, канджи, мишо и кисело зеле помага за растежа на приятелската чревна флора. Важно е тези добри бактерии да се размножават в нашите системи, защото те привличат витамини от храната, разграждат токсините, подхранват имунната система и се борят с инфекцията от вредни микроорганизми.

  • Пии много вода.

Пийте много вода, за да сте гладки. Водата помага да изчистите токсините от вашата система. Пийте най-малко 6-10 чаши на ден, като сумата варира за индивидуални нужди. Можете също да пиете вода, лек чай и разредени плодови сокове, но избягвайте да дехидратирате кофеинови напитки и нездравословни газирани напитки.

По-здрави съвети за колона

  • Яжте диета с високо съдържание на фибри с много сурови зеленчуци.
  • Пийте много вода, за да останете хидратирани.
  • Избягвайте да ядете твърде много червено месо и преработени меса, тъй като те са свързани с рак на дебелото черво.
  • Разгледайте всекидневните пробиотици, за да създадете по-разнообразна бактериална среда в дебелото черво.
  • Включете много разнообразие в диетата си. Храненето на различни храни прави разликата в здравето на дебелото черво.

Не забравяйте, че здравето ви започва от дебелото черво. Ако не искате да страдате от някаква болест, обърнете внимание на това, което ядете. Практикуването на двоеточие чистя диета е ключът. И ако вече страдате от заболяване, не правете медикаменти като храна, но направете здравословна храна на вашето лекарство. И накрая, ви предлагаме да кликнете върху банера по-долу, за да получите друга интересна информация, свързана с диета за очистване на дебелото черво.

Detox Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>