Истината за страничните ефекти на куркума и куркумина

Куркума или куркумин – основната му активна съставка – се консумира заради ползите за здравето. Но нека поговорим за възможните странични ефекти от куркуми и куркумин. Куркума е популярна жълта подправка с произход от Южна Азия. Това е основна съставка в много индийски ястия. Куркумата обаче се консумира и за ползите за здравето, като всички те са приписани на куркумин, неговата основна активна съставка. Каучукът и куркуминът обикновено се считат за безопасни и без сериозни странични ефекти. Въпреки това, някои хора са загрижени за възможните странични ефекти от куркума и куркумин, ако се консумират при високи дози.

Положителни странични ефекти от куркума и куркумин

Има много странични ефекти от куркуми и куркумин, които са най-полезни. Нека започнем с проучване на някои от положителните странични ефекти и защо бихте могли да помислите за увеличаване на приема на куркуми и куркумин.

  1. Намалява възпалението: Куркуминът, активната съставка, намираща се в куркума, може да помогне да се блокира активността на няколко ензима, участващи във възпалителния процес, което може да има дългосрочни ефекти върху превенцията на хронични заболявания като сърдечни заболявания, рак и диабет.
  2. Борба с депресията: Някои изследвания показват, че куркумата може да има мощни ефекти за повишаване на настроението и може да бъде особено полезна при лечението на определени психични състояния.
  3. Подобрява здравето на кожата: Благодарение на способността си да облекчава възпалението, има многобройни потенциални ползи за кожата от куркума. Той може дори да е ефективен при лечение на възпалителни кожни проблеми като акне, псориазис и дерматит.
  4. Понижава кръвната захар: Куркуминът може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар чрез няколко различни механизма. По-специално, смята се, че куркуминът намалява производството на глюкоза, увеличава секрецията на инсулин, намалява възпалението и оптимизира поемането на захар, като всички те могат да спомогнат за по-добър контрол на кръвната захар.
  5. Намалява болките в ставите: Един от най-мощните странични ефекти от куркума и куркумин е способността за намаляване на възпалението и намаляване на хроничната болка, особено за тези с ревматоиден артрит. Ревматоидният артрит е хронично възпалително състояние, което причинява болка, подуване и зачервяване на ставите.
  6. Намалява нивата на холестерола: Изследванията показват, че консумирането на екстракт от куркума два пъти дневно в продължение на 3 месеца намалява общия холестерол, липопротеините с ниска плътност или лошия холестерол и триглицеридите при хора с наднормено тегло с висок холестерол.
  7. Храносмилане на СПИН: Част от причината, поради която куркумата е в прах от къри, е защото тя добавя елемент на вкуса към храната. Но куркумата също може да играе важна роля в усвояването на тази храна. Поради своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, куркумата може да допринесе за здравословното храносмилане.

Има ли някакви странични ефекти от куркума и куркумин?

Куркума и куркумин нямат сериозни странични ефекти. При високи дози, обаче, някои хора могат да бъдат склонни към лек дискомфорт, като главоболие и диария. Друг възможен страничен ефект: Куркумата и куркуминът могат да повишат ефекта на разредителите на кръвта, вероятно увеличавайки риска от кървене, така че ако сте на лечение с кумадин или варфарин, Вашият лекар трябва да знае дали използвате куркума.

Изпитайте силата на куркумината и куркумина без странични ефекти

Ако искате да изпитате ползите за здравето от куркума и куркумин без странични ефекти, тогава TurmericCurcuminPlus е това, от което имате нужда. TurmericCurcuminPlus е естествена добавка, която осигурява противовъзпалителни ползи и стимулира здравето на ставите. Въпреки това, тази добавка може да направи нещо повече от премахване на болката и подобряване на мобилността. Както може би се досещате, основната съставка е куркума, но тя включва и BioPerine, която се получава от пиперин, куркуминоиди, целулоза и магнезиев стеарат. Като се има предвид съдържанието на куркумина и куркумин е толкова високо, няма какво да губите и всичко, което можете да спечелите, като използвате TurmericCurcuminPlus ежедневно като ефективен начин за подобряване на цялостното здраве без странични ефекти. Ежедневната употреба може да подобри умствената яснота и фокус, тя може да помогне на тялото да се бори с причиняващите рак свободни радикали и дори може да помогне за борба с признаците на стареене. TurmericCurcuminPlus се произвежда от VitaBalance. Тази компания произвежда широка гама от естествени добавки и те са установили солидна репутация в индустрията за своите мощни, изцяло натурални продукти, които могат да осигурят вида резултати, които потребителите търсят. TurmericCurcuminPlus се препоръчва, защото е много чист, мощен и безопасен. Отидете на официалния сайт на TurmericCurcuminPlus, за да разберете как да използвате тази добавка.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>