Има ли странични ефекти с форсколин

Forskolin е популярна добавка, използвана от много хора, включително спортисти. Досега са съобщени много малко странични ефекти при добавяне на форсколин. Най-честият страничен ефект на форсколин (който все още е относително рядък) е диария поради способността му да увеличава скоростта, с която храната се движи през храносмилателния тракт. Forskolin също намалява кръвното налягане, което не е проблем за повечето хора, но ако вече имате ниско кръвно налягане или бъбречно заболяване, трябва да поговорите с лекаря си, преди да приемете forskolin. Както и при всяка добавка, винаги трябва да се консултирате с лекаря си, преди да започнете да приемате форсколин, ако сте бременна, кърмите или приемате лекарства.

Какво е forskolin

Forskolin е съединение, намерено в coleus forskohlii, тропическо растение в семейството на мента. Заводът е роден в Индия и расте див в много страни в Югоизточна Азия. Той е използван от древни времена за лечение на астма, бронхит, запек, сърдечни проблеми и други състояния. Въпреки това, тя стана много по-известна през 2014 г., след като някои лекари го похвалиха като “чудо” хапче за отслабване. Forskolin се продава като добавка без рецепта, която обикновено съдържа 10-20% екстракт от форсколин (често наричан чист форсколин). Производителите твърдят, че потиска апетита и помага при загуба на тегло.

Възможни странични ефекти forskolin и как да се справят с тях

Страничните ефекти на Forskolin може да са реални за някои хора, но има начини да се справят с тях. Ето ги и тях:

  • Ниско кръвно налягане.

Лечението с форсколин може да понижи кръвното Ви налягане. Този потенциално опасен страничен ефект, наречен хипотония, може да предизвика замаяност, замъглено зрение, гадене, намалена концентрация, бледа кожа, умора или загуба на съзнание. Ако имате нежелани реакции, може да сте изложени на риск от травми от падане или падане. Силно ниското ниво на кръвното налягане може да попречи на вашите жизненоважни органи да получат необходимия кислород, за да функционират нормално. Следователно, тежката хипотония може да доведе до постоянно увреждане на сърцето или мозъка. Потърсете грижи от Вашия лекар, ако имате повтарящи се симптоми на хипотония, за да сте сигурни, че получавате подходяща грижа.

  • Повишена сърдечна честота.

Лечението с форсколин може да повиши нормалната ви сърдечна честота – страничен ефект, наречен тахикардия. Когато сърдечната Ви честота се повиши значително, може да получите замайване, задух, болка в гърдите, сърцебиене, бърз импулс или загуба на съзнание. Опасни усложнения, свързани с тахикардия, включват сърдечна недостатъчност, кръвни съсиреци и често припадък. Консултирайте се с Вашия лекар, ако получите нежелани реакции, свързани със сърцето, докато приемате форсколин.

  • Повишени нива на стомашната киселинност.

Forskolin може да увеличи количеството киселина в стомаха ви. Това може да доведе до нежелани реакции на гадене, киселини и лошо храносмилане. Подобни последици са особено опасни за хора с предшестващи стомашно-чревни проблеми, като стомашна язва. Следователно, не приемайте тази добавка, ако имате стомашна язва.

  • Лекарствени взаимодействия.

Консултирайте се с Вашия лекар относно всички лекарства, които приемате, преди да започнете лечение с форсколин. Едновременната употреба на форсколин и лекарства за разреждане на кръвта по лекарско предписание може да увеличи риска от развитие на усложнения на кръвоизливи. Освен това избягвайте приемането на форсколин заедно с антихипертензивни средства. Комбинацията от тази добавка и антихипертензивния ефект може да доведе до значително понижаване на кръвното Ви налягане.

Използвайки forskolin за здравето

Въпреки че forskolin може да доведе до някои странични ефекти, но като го вземете в подходящата доза ще ви даде много ползи за здравето. Някои известни лекари дори предлагат на пациентите си да използват forskolin. Ако обмисляте употребата на форсколин за здравословен проблем, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете Вашия допълнителен режим. По този начин, вие ще знаете правилната доза forskolin за вас и избягване на странични ефекти. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за това как да се справите с форсколин страничните ефекти.

forskolin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>