Има ли странични ефекти от термогенезата?

Някои хора говорят за страничните ефекти от термогенезата. Въпреки това, диетолозите са открили, че термогенезата всъщност е един от най-здравословните начини за отслабване. Термогенезата е метаболитен процес, по време на който тялото ви изгаря калории, за да произвежда топлина. Термогенезата действа, като увеличава енергията, която тялото ви изгаря и по-специално количеството мазнини, което тялото ви използва. Няколко фактора могат да предизвикат термогенеза в тялото ви, включително упражнения, диета и температура на околната среда. Например, променяйки начина на хранене, ще можете да увеличите термогенезата, което от своя страна може да увеличи скоростта на изгаряне на калории и да помогне за отслабване. Не се притеснявайте за страничните ефекти от термогенезата. Ако ядете правилните храни, няма да има проблеми.

Най-добрите термогенни храни

Различните храни генерират различни термогенни реакции. Всеки път, когато ядете нещо, е необходима енергия (калории), за да превърнете тази храна в нещо, което можете да метаболизирате. Има определени храни, особено постните протеини, които отнемат много повече енергия за метаболизиране, което прави тялото ви по-усилено за енергията, която поема, и помага да намалите общото си повишаване на калориите. Като такива, най-добрите термогенни диети са тези, които поставят сериозен фокус върху термогенните храни, като същевременно избягват някои други храни, като например тези, които са с висок гликемичен индекс. Термогенните храни включват люти чушки, кафе, зелен чай, целина, тумер, чесън, кокосово масло, канела, ябълков оцет и сьомга. За да избегнете недохранване, допълнете термогенните си храни с ниско гликемични храни като морски дарове, яйца, сирене и особено постни протеини.

Термогенни добавки

Приемът на термогенни добавки е допълнителен начин за предизвикване на термогенеза в тялото ви. Това помага за увеличаване на метаболизма, изгаряне на калории и отслабване. Фокусът на термогенните добавки е да увеличат загубата на тегло, някои от тях ще включват съставки, които могат да увеличат уринирането или движенията на червата, да стимулират централната нервна система или да повишат нивата на серотонин. Ето някои от най-често срещаните съставки в термогенните добавки:

  • Кофеинът.
  • Capsicum.
  • пиперин.
  • Nopal.
  • Зелен чай.

Докато термогенните добавки могат да звучат като привлекателен начин да засилите метаболизма си и да намалите телесните мазнини, някои от тях имат странични ефекти. Най-честите странични ефекти на термогенните добавки обаче са незначителни, те включват гадене, запек и главоболие. За да избегнете нежеланите реакции от термогенезата, причинени от добавки, винаги внимавайте и говорете с Вашия лекар, преди да приемете нова добавка.

Как да избегнем страничните ефекти от термогенезата

Повечето странични ефекти от термогенезата всъщност се причиняват от употребата на термогенни добавки. Много хора толерират термогенните добавки просто добре, но при някои могат да причинят неприятни странични ефекти. Най-честите оплаквания включват гадене, запек и главоболие. Нещо повече, тези добавки могат да доведат до леко повишаване на кръвното налягане. Добавки, съдържащи 400 mg или повече кофеин, могат да причинят сърцебиене, тревожност, главоболие, неспокойствие и замаяност. Ето защо е много важно да изберете правилната термогенна добавка, за да предотвратите нежеланите реакции от термогенезата. Една от най-добрите термогенни добавки, които можете да намерите на пазара, е PhenQ. PhenQ съдържа множество мощни естествени съставки в много балансиран състав, така че няма да изпитате никакви странични ефекти. Добавката работи не само за изгаряне на мазнини в тялото ви, но и понижава апетита ви, повишава нивата на енергия, подобрява настроението ви, спира производството на мазнини и елиминира съхраняваните мазнини. За да знаете повече подробности за PhenQ, щракнете по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>