Има ли странични ефекти от избелване на зъбите?

Въпреки че има някои странични ефекти от избелване на зъбите, повечето избелващи лечения са безопасни за употреба, стига да следвате указанията на продукта. Зъбите могат да бъдат оцветени или обезцветени по различни причини. Ако искате да ги направите по-ярки и по-бели, можете да го направите безопасно. Има няколко възможности за избор. Можете да посетите вашия зъболекар за избелващи процедури или да опитате комплекти за избелване на зъби в домашни условия.

Какво представлява избелването на зъбите?

Избелването на зъбите е често срещана процедура в козметичната стоматология, която използва избелващи продукти, за да изглеждат зъбите ви по-бели и по-ярки. Вашият зъболекар може да избели зъбите си в офиса или можете да изберете избелващи у дома продукти като гелове и ленти. Ползите от избелване на зъбите са главно козметични. 96 процента от възрастните смятат, че привлекателните усмивки правят членовете на противоположния пол по-привлекателни, а 74 процента от възрастните смятат, че непривлекателните усмивки пречат на успеха в заетостта. Увереността, която често идва с по-бяла усмивка, е друго ключово предимство на избелването на зъбите. Има обаче странични ефекти от избелване на зъбите, ако го правите твърде често. Но няма официална насока за това колко често избелването може да се извърши безопасно. Ето защо е важно да получите препоръката на вашия зъболекар и винаги да следвате инструкциите за продукта.

Какви са страничните ефекти от избелването на зъбите?

По-долу са основните странични ефекти от избелването на зъбите.

  • Продуктите за избелване на зъби могат да причинят нервна чувствителност, особено ако продуктите се използват често. Тази нервна болка е временна, но може да направи яденето и пиенето болезнено за ден-два.
  • Лазерните процедури за избелване на зъби са значително по-склонни да причинят болка и чувствителност на нервите, отколкото над плота или гелове.
  • Прекомерната употреба на избелващи продукти може да доведе до увреждане на емайла. Белите зъби действат, като премахват малко количество от емайла, където се намират петна. Ако използвате продукти за избелване на зъби твърде често, можете да премахнете излишните количества емайл. Това може да увеличи риска от кариес на зъбите, както и от кухини.
  • Избелването на зъбите също може да бъде болезнено, ако имате кухини и може да влоши кариеса на зъбите. Те също могат да причинят дразнене в устата и венците.

Как да избегнем страничните ефекти от избелването на зъбите

Един от най-добрите начини да се предпазите от потенциалните странични ефекти на избелването на зъбите е да изберете качествен продукт. И не забравяйте да следвате инструкциите на продукта, за да намалите риска от странични ефекти. Един пример за висококачествени продукти за избелване на зъби е Eco Masters MySmile Teeth Whitening Kit. Eco Masters MySmile Teeth Whitening Kit се предлага с избелващ гел, табла за уста, LED светлина и ръководство за инструкции. Повечето продукти за избелване на зъби съдържат химикали като водороден прекис или карбамид пероксид като избелващи средства, но MySmile Teeth Whitening Gel е направен от естествени съставки, които включват екстракт от цветя от лайка, екстракт от семена на грейпфрут, алое вера, бромелайн и ментол. MySmile Teeth Whitening Kit трябва да се използва два пъти дневно. Това няма да причини чувствителни зъби, повреден емайл, болка и други странични ефекти от избелване на зъбите. След като използвате MySmile Teeth Whitening Kit в продължение на шест до дванадесет дни, можете да имате по-бели зъби, по-ярка усмивка и по-голяма увереност. За напълно безопасна употреба и оптимални резултати, прочетете пълните инструкции преди първата употреба. Отидете на официалния уебсайт, за да получите вашия истински MySmile Teeth Whitening Kit.

mySmile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>