Има ли страничен ефект от хитозан?

Има ли страничен ефект от хитозан? Е, хитозанът е общопризнат като безопасен от FDA. Хитозанът е захар, който обикновено се набавя от външния скелет на омари, черупки, скариди и раци, но е много полезен. Той се използва широко за здравни цели. Хитозан произлиза името си от хитин. Те са химически еднакви. Този продукт е огромен източник на фибри, добавка, която помага на хората със затлъстяване да свалят килограми, тъй като има високо съдържание на фибри, които са неразтворими. С това хитозанът е известен като по-ефективен и един от най-добрите продукти, когато става въпрос за хигиена и безопасност за хората, които се опитват да отслабнат. Не се притеснявайте за страничния ефект на хитозана, тъй като той като цяло е признат за безопасен.

Предимствата на хитозана

Хитозан не спира да бъде само добавка за отслабване. Ще получите други няколко ползи за здравето, когато използвате този продукт. Например, хитозанът е известен с изключителния си потенциал да понижава високия холестерол, високото кръвно налягане и лекува болестта на Крон. Хитозан се използва и при проблеми, причинени от бъбречна недостатъчност, включително “уморена кръв” (анемия), загуба на сила и апетит, висока хиперфосфатемия и проблеми със съня (безсъние).

Какъв е страничният ефект на хитозана?

Най-често срещаният страничен ефект на хитозана не е сериозен или дълготраен. Но някои хора, които са алергични към морските дарове, могат да имат алергична реакция към тази добавка, тъй като хитозанът се получава от миди. Признаците на алергична реакция могат да включват сърбеж, обрив и копривна треска или подуване на кожата. Ако приемате хитозан, може да се развие газ или да се появи гадене или запек. Други потенциални странични ефекти включват главоболие и подуване на китките.

Как да предотвратите страничния ефект на хитозана

Ето няколко неща, които трябва да направите, за да предотвратите страничния ефект на хитозана.

  • Винаги проверявайте етикета, уверете се, че използвате натурален продукт. Някои продукти може да са смесени с химически съставки.
  • Обърнете особено внимание, ако сте алергични към миди (омари, раци, миди или скариди).
  • Погрижете се допълнително и се консултирайте с вашия лекар, ако имате стомашни проблеми.

Хитозанова доза

Хитозановите орални добавки обикновено се приготвят от прах от миди, опакован в зеленчукови капачки. Дозировките варират от 700 mg на порция до 1800 mg на порция. Някои компании продават хитозан под формата на течен орален спрей, пресовани таблетки или насипен прах (дори можете сами да го опаковате в вегетални капсули). Всички те се продават като хитин, хитозан или тяхна комбинация.

заключение

Хитозанът е безопасен за повечето хора. Когато се приема през устата, хитозанът може да причини леко стомашно разстройство, запек или газове. Хитозанът е взет от външния скелет на мидите. Има опасения, че хората с алергии към миди може също да са алергични към хитозан. Хората, които са алергични към миди, всъщност са алергични към месото, а не към черупката. Така че експертите смятат, че хитозанът може да не е проблем за хора с алергия към миди. Намерете друга информация за хитозан, като щракнете върху банера по-долу.

Chitosan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>