Има ли ползи от миенето на зъбите с въглен?

Пастата за зъби с дървени въглища стана популярна. Необходими са обаче допълнителни изследвания, за да се проучат изцяло предимствата на ползите от миенето на зъбите с въглен. Активният въглен е наистина популярна тема в наши дни. Много хора говорят за ползите от миенето на зъбите с въглен. Трудно е да си в социалните медии и да не видиш някой, който използва паста за зъби с дървени въглища за избелване на зъбите. Въпреки че е сравнително ново за здравното пространство, активен въглен всъщност се използва от доста време. Но това, което наистина искаме да знаем, е – дали пастата за зъби с дървени въглища кара жълтите зъби да побелеят? Да намерим истината

Какво е активен въглен?

Редовният въглен е форма на въглерод, обикновено получена от дърво, която се нагрява, докато не остане вода или други съединения. Добрият въглен е почти 100% въглерод и най-често се представя като каменния продукт, използван за печене на скара. Активният въглен се произвежда по подобен начин, но с няколко ключови разлики. Процесът включва също загряване на няколко различни богати на въглерод материали, които могат да включват дърво, но също така и други материали като торф, захар, кокосови черупки, въглища или дървени стърготини. Активният въглен се нагрява до дори по-високи температури от обикновения въглен, което го прави по-абсорбиращ, което му позволява да се свързва много лесно с други вещества. Обикновено се намира и като фин прах, а не като твърдите блокове, които хвърляте на грила си. Поради своите супер абсорбиращи свойства се смята, че активен въглен детоксикира устата ви и супер чисти зъбите си, като се придържа към бактерии, зъбен камък, остатъци от храна и петна и ги изтрива от устата. Очакваните ползи от миенето на зъбите с въглен? По-чиста уста и по-бели зъби.

Предимствата на миенето на зъбите с въглен

Използването на активен въглен започва през 20 век и се препоръчва най-вече за целите на стоматологичната помощ. Ето две основни предимства на миенето на зъбите с въглен.

  • Премахва повърхностните петна и прави зъбите да изглеждат по-бели.

Външните петна бавно се натрупват по най-външната част на зъбната структура, наричана емайл. Тези постепенно развиващи се петна се дължат на определени вещества, които присъстват в кофеина, виното, тютюнопушенето и някои храни, произвеждащи петна. Тези петна влияят на цялостния естетичен вид на зъбите. Активният въглен адсорбира тези външни петна и води до повишено цялостно избелване на зъбите.

  • Премахва натрупаната плака и освежава дъха.

Активният въглен помага да се повиши нивото на рН на устната кухина преди всичко, защото може да се свързва с киселинни компоненти. Освен това води до ускорено отстраняване на кисели съединения от устата. По този начин активен въглен помага за премахване на плака и води до облекчаване на лошата миризма на устата.

Безопасно ли е миенето на зъбите с дървени въглища?

Да, има ползи от миенето на зъбите с въглен, но истината е, че рисковете надвишават ползите. Преглед от началото на 2019 г. установи, че въгленът осигурява малка защита срещу кариес на зъбите и има ограничени научни доказателства в подкрепа на останалите здравни твърдения. Всъщност добавянето на прах от дървени въглища към пастата за зъби всъщност може да влоши нещата. Когато се използва твърде често при хора с пълнежи, това може да навлезе в тях и да стане трудно да се измъкне. Частиците от въглен също могат да се увлекат във венците и да ги дразнят. Има опасения и за абразивността на въглен, за която някои зъболекари казват, че може да повреди емайла, ако се използва редовно, както и склонността на дървени въглища да абсорбира всякакви неща, с които влиза в контакт, включително добри неща като лекарства.

Какъв е по-добрият начин да избелите зъбите си?

Избелването на зъбите е едно от основните предимства на миенето на зъбите с въглен. Тази практика обаче не винаги се препоръчва от повечето зъболекари, тъй като потенциалните рискове надвишават предполагаемите ползи. MySmile Teeth Whitening Kit е по-добър и безопасен вариант за избелване на зъбите. Този продукт използва различен подход към процеса на избелване.

  • MySmile Teeth Whitening Kit се предлага с 3 комплекта от 3ml спринцовки, равняващи се на общо 9 лечения, 1 универсална силиконова форма за формоване, 1 LED светлина и ръководство / инструкция за употреба на сенки.
  • MySmile използва естествени съставки, които включват алое вера, екстракт от цветя на лайка, екстракт от семена на грейпфрут, ментол и бромелайн.
  • Производителят на MySmile Teeth Whitening Kit заявява, че всичко, от което се нуждаете, вече е включено.
  • MySmile Teeth Whitening Kit е повече от достатъчен, за да осигури бързо лечение, без да предизвиква ненужна чувствителност на зъбите или венците.
  • С MySmile Teeth Whitening Kit положителните резултати ще бъдат забележими дори само след едно приложение. Формулата е високоефективна.

Кликнете върху банера по-долу, за да прочетете прегледите на MySmile Teeth Whitening Kit и да проверите цената.

mySmile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>