Има ли някакъв страничен ефект от кето диетата?

Кето диетата има много ползи, но понякога е свързана с нежелани реакции. За щастие, страничният ефект на кето диетата не е опасен и често лечим. Кето диетата придоби популярност като естествен начин за отслабване и подобряване на здравето. Тази диета е с много ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини и умерено съдържание на протеини. Макар че храната се счита за полезна за повечето хора, тя понякога се свързва с някои неприятни странични ефекти като често уриниране, запек и диария. В тази статия ще научите как да лекувате страничния ефект на кето диетата.

Страничният ефект на кето диетата

Най-честите странични ефекти на кето диетата включват често уриниране, запек, диария, ниска кръвна захар, замаяност и сънливост. Пълен списък на страничните ефекти може да включва:

 • Глад за захар.
 • умора.
 • обезводняване.
 • Загуба на апетит.
 • Киселини или други симптоми на стомашно разстройство.
 • Ниска мотивация за упражнения и лошо възстановяване от тренировки.
 • Проблеми със съня.
 • Чувствителност или раздразнителност.

Страничен ефект от кето диетата: каква е причината?

Страничният ефект от кето диетата се дължи на прехода на тялото от изгаряне на захар към изгаряне на мазнини за повечето от енергийните му нужди. Преминаването от диета с високо съдържание на въглехидрати до диета с много ниско съдържание на въглехидрати понижава нивата на инсулин в тялото ви. Това е не само здравословно, но и една от основните цели на кето диетата. Когато нивата на инсулин са много ниски, черният дроб започва да преобразува мазнините в кетони, които повечето клетки могат да използват вместо глюкоза. Когато тялото ви използва основно кетони и мазнини за енергия, вие сте в състояние на кетоза. Въпреки това, отнема време мозъка и другите органи да се адаптират към използването на това ново гориво. Когато нивата на инсулина спаднат, тялото ви реагира чрез отделяне на повече натрий в урината, заедно с вода. Поради това най-вероятно ще откриете, че уринирате много по-често през първата седмица или така на кето диетата. Тази промяна е отговорна за някои от бързата загуба на тегло, която се случва в ранните етапи на кето диета. Въпреки това, загубата на много вода и натрий е причина за много от неприятните странични ефекти на кето диетата.

Лечението на страничните ефекти на кето диета

Страничният ефект от кето диетата не трябва да бъде непоносим за всеки, ако се предприемат подходящи стъпки за отстраняването му.

 • Често уриниране.

В рамките на първия ден или два от започването на кето диета може да забележите, че трябва да пиете по-често. Но не се тревожете; този страничен ефект на кетоза се грижи за себе си, след като тялото ви се нагласи и вече не се изгаря чрез допълнителния гликоген.

 • Замаяност и сънливост.

Тъй като тялото се отървава от излишната вода, то също ще елиминира минерали като калий, магнезий и натрий. Това може да ви накара да се почувствате замаяни, замаяни и уморени. За щастие, това също е много лесно да се избегне; всичко, което е необходимо, е малко предварително подготовка. Съсредоточете се върху консумацията на храни, богати на калий, като например листни зеленчуци, броколи, млечни продукти, авокадо, месо, птици и риба. Опитайте се да направите ласкател, за да получите всичките си зелени и здрави мазнини. Добавете сол към храната си или използвайте солен бульон, когато готвите също. Можете също така да разтворите около една чаена лъжичка обикновена сол в чаша вода и да увеличите Вашата хидратация в същото време.

 • запек.

Тъй като храносмилателната система се адаптира, може първоначално да изпитате запек, когато сте нови за кето диетата. Отстранете запека, като се уверите, че приемът на фибри е висок, ядете тонове зеленчуци без скорбяла, получавате достатъчно сол и пийте тонове вода всеки ден, за да овлажните съдържанието на дебелото черво.

 • Диария.

Някои хора изпитват леки проблеми с диария през първите няколко дни. Те могат да направят грешката да ограничат приема на мазнини заедно с въглехидратите си, което прави приемането на протеини твърде високо и може да доведе до диария. Не пропускайте мазнините си! Убедете се, че въглехидратите, които ограничавате, се заместват с пълни мастни източници вместо с протеини. За малко допълнителна помощ, можете да вземете една чаена лъжичка обикновен прах от псилиум, преди да ядете храна, за да помогнете за преместване на нещата.

 • Ниска кръвна захар.

Ниска кръвна захар е друг често срещан страничен ефект на кетоза при започване на кето диета, особено за хора, които са свикнали да ядат по-големи количества въглехидрати всеки ден. Когато количеството на приема на захар се намали драстично на кето диета, възможно е да се наблюдават краткосрочни епизоди на ниска кръвна захар. Това може да ви накара да се почувствате временно уморени, гладни или треперещи, докато тялото ви се нагласи.

KetoDiet: крайната добавка за кетогенна поддръжка

Приемането на добавки KetoDiet е алтернативен, но препоръчителен начин за избягване на страничния ефект на кето диетата. С KetoDiet можете да разгърнете силата на насърчаване на естествената кетоза за подпомагане на загубата на тегло и цялостното здраве. KetoDiet съдържа най-добрите естествени съставки за насърчаване и предизвикване на кетогенна активност в организма, като същевременно се поддържат здравословни енергийни нива. За да научите повече факти за KetoDiet, не се колебайте да отидете на официалния сайт.

Keto Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>