Има ли някакъв страничен ефект на ниацин?

Вероятно ниацинът е безопасен за повечето хора, когато се приема през устата. Обичайният незначителен страничен ефект на ниацин е реакция на зачервяване. Реакцията на зачервяване може да причини изгаряне, изтръпване, сърбеж и зачервяване на лицето, ръцете и гърдите, както и главоболие. Обикновено тази реакция изчезва, тъй като тялото се използва за ниацин. Алкохолът може да влоши реакцията на зачервяване. Избягвайте големи количества алкохол, докато приемате ниацин. Друг незначителен страничен ефект на ниацин включва стомашно разстройство, чревен газ, замаяност, болка в устата и други проблеми.

Защо хората приемат ниацин?

Като лечение на холестерола, има добри проучвания, които показват, че ниацин може да повиши нивата на добър холестерол и по-ниски триглицериди. Ниацинът също умерено понижава лошия холестерол. Въпреки това, ниацинът е ефективен само като лечение на холестерол при сравнително високи дози. Тези дози могат да предизвикат странични ефекти. Така че не се лекувайте с недоказани добавки на ниацин. Вместо това, вземете най-добрата добавка на ниацин, която е доказано, че работи ефективно и безопасно. Ниацинът има и други ползи. Има достатъчно доказателства, че помага за намаляване на атеросклерозата или втвърдяването на артериите при някои хора. За хора, които вече са имали сърдечен удар, ниацинът намалява риска от втори инфаркт. В допълнение, ниацинът е препоръчително лечение за пелагра, рядко заболяване, което се развива от дефицит на ниацин.

Общият страничен ефект на ниацин

Един страничен ефект на ниацин е леко зачервяване. Това е усещане за изтръпване на лицето и шията и леко зачервяване на кожата. Кожата ви може да се чувства топла (малко като лек слънчево изгаряне) и може да е малко сърбеж. Усещането може да обхване и гърдите, ръцете и ръцете. Ниацин флъш се случва на всички и е напълно безвреден. Всъщност някои хора доста се радват на това. Флъшът е временен. Други странични ефекти на ниацин са:

  • Леко замайване.
  • Изпотяване или студени тръпки.
  • Гадене, оригване, диария.
  • Крампи на краката, мускулни болки.
  • Безсъние.

Предотвратяване на страничния ефект на ниацин

За да се предотврати страничния ефект на ниацин, трябва да приемате ниацин в правилната доза. Препоръчителната дневна доза ниацин зависи от възрастта, пола, здравните условия и репродуктивния статус. За жените и мъжете средната препоръчителна дневна доза е 14 до 17 милиграма на ден. Тези, които приемат лекарства или тези, които имат медицински състояния, трябва да се свържат с медицински специалист, преди да приемат ниацин, поради лекарствени взаимодействия и странични ефекти. Възможно е да получите твърде много ниацин, дори и за здрави индивиди. Когато приемате ниацин, трябва да проверите за взаимодействия с други лекарства и да се уверите, че вашите лабораторни тестове са нормални. Ако приемате прекалено много ниацин, може да имате нежелани реакции, включително гадене, стомашно разстройство, абнормни чернодробни тестове, разграждане на мускулите и зачервяване.

Niacin Max: препоръчва се добавянето на ниацин

Не позволявайте обяснението за страничния ефект на ниацин да ви накара да опитате добавката на ниацин, тъй като има висококачествен продукт, наречен Niacin Max. В сравнение с други продукти на ниацин, вълната, с която ще се сблъскате с Niacin Max, е изключително мека и няма да изглеждате като омар. Niacin Max е единствената добавка, която използва мощната дуо на система за разтваряне и липозомна капсулираща технология. Тази технология предпазва ниацина чрез създаване на двоен слой от малки мехурчета от липозомите, които го заобикалят, докато достигне кръвния поток. Когато бариерната бариера на липозомите навлезе в кръвния поток, тя се разсейва и освобождава ниацина във вашите клетки, така че можете да получите пълната доза и да извлечете ползите. Тази система за освобождаване намалява силата на ниацин, така че можете да се насладите на много меко зачервяване – но без да разреждате крайните резултати. Повечето клиенти са приятно изненадани, когато опитат Niacin Max за първи път и осъзнават колко леко е флъшът. Интересувате ли се да опитате Niacin Max? Отидете на официалния сайт!

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>