Има ли някакви странични ефекти от колаген?

Въпреки че много изследвания признават колагена като безопасна съставка, някои хора все още се чудят за потенциалните странични ефекти на колаген. Колагенът е структурен протеин, който се намира в съединителните тъкани в цялото ви тяло, включително кожата. Основната му функция е да помага на тъканите да издържат на разтягане. С напредване на възрастта телата ни произвеждат по-малко колаген. За щастие можете да възстановите колагена, като вземете добавка за колаген. Изследователите са изследвали ефектите на добавката на колаген върху стареещата кожа и други фактори. Резултатите са обещаващи, добавката на колаген е ефективна за възстановяване на стареенето. Но има често срещан въпрос от някои хора: “Има ли странични ефекти от колаген?”

Ползи за колаген за здравето

Преди да поговорим за страничните ефекти на колагена, ще бъде по-добре, ако знаете първо ползите за здравето. Колагеновите добавки могат да забавят процеса на стареене, поне от визуална гледна точка. В едно проучване 15 процента от жените, приемали добавка, съдържаща колаген, са имали по-малко линии на лицето и бръчки след 60 дни, 32 процента от жените са имали подобрение в нивото на стареене (увреждане на кожата, причинено от продължително излагане на слънце), а 39 процента са имали подобрена влажност на кожата. Друго проучване установи подобрена еластичност на кожата след четири седмици на добавка с подобна добавка на колаген. Не мислете, че колагенът е полезен само за кожата, но предлага и други ползи за здравето:

  • Укрепва ноктите и засилва растежа на косата.
  • Помага за подобряване на храносмилането и заздравяване на червата.
  • Подобряване на мускулната сила.
  • Приспиване ви в по-дълбок сън.

Странични ефекти от колаген: каква е истинската истина?

Добра новина: Наистина няма много странични ефекти от колаген. Колагеновите добавки са като цяло безопасни и се понасят добре. Приемът на колагенови добавки по указание на медицински специалист като цяло е безопасно. Затова се препоръчва човек да разговаря с лекаря си, преди да започне нови добавки или да увеличи употребата на съществуваща добавка. По принцип нежеланите реакции на колагена са леки и могат да включват диария, общо усещане за тежест в стомаха и обриви.

Как да избегнем страничните ефекти от колагена

За да избегнете нежеланите реакции на колаген, трябва да вземете добавка с колаген, която съдържа хидролизиран колаген. Различен от общия колаген, хидролизираният колаген е обработен и разграден на по-малки вериги от аминокиселини. Процесът на хидролиза разгражда колагена на по-малки пептиди, което увеличава тяхната бионаличност. С по-прости думи, хидролизираният колаген се абсорбира по-лесно от тялото ви. Когато колагенът се абсорбира по-лесно от тялото ви, това може да предотврати алергични реакции или странични ефекти. Pure Collagen на Proto-col е един от най-добрите продукти на пазара, който съдържа хидролизиран колаген, наречен Verisol®, състав от хидролизиран колаген от тип I и III, който специално работи за подмладяване на кожата. Verisol® е биоактивен колагенов пептид, който значително увеличава влагата на кожата и предотвратява образуването на бръчки, като стимулира метаболизма на кожата и образуването на нов колаген. Списъкът на предимствата на Pure Collagen на Proto-col:

  • Подобряване на здравето на кожата.
  • Повишаване еластичността на кожата.
  • Намаляване на бръчките.
  • Подобряване на структурата на повърхността на кожата.
  • Намаляване на целулита.
  • Насърчаване на растежа и здравето на ноктите.

Ако искате да изпитате ползи от колаген без странични ефекти, тогава вземете своите Pure Collagen капсули от официалния уебсайт на Proto-col.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>