Използване на суроватъчен протеин за увеличаване на теглото

Използването на суроватъчен протеин за увеличаване на теглото не е трудно. Всичко, което трябва да направите, е да го смесите с вода или мляко (изберете мляко вместо вода). Можете също да добавите други съставки като плодове, овес и дори да добавите любимия си сладолед. Както всички знаем, суроватъчният протеин е една от най-чистите форми на протеини и не може да се пренебрегне ролята му да ви помогне да увеличите теглото си. Тренировката е едно от най-важните неща, които трябва да направите, когато искате да наддадете на тегло, а суроватъчният протеин трябва да стане част от вашия режим на тренировка. Докато тренирате, създавате микроскопични сълзи в мускулните влакна. След това сълзите в мускулните влакна се ремонтират и укрепват с помощта на протеин. По този начин става изключително необходимо да се консумира достатъчно висококачествен протеин и в подходящите времена.

Как да използвате суроватъчен протеин, за да наддадете на тегло

Суроватъчният протеин (протеин, получен от кравето мляко по време на процеса на производство на сирене) е висококачествен, пълен протеин, който съдържа всичките 9 незаменими аминокиселини, от които тялото се нуждае, за да изгради чиста мускулна маса. Суроватъчният протеин ви помага да наддадете на тегло чрез редица фактори. Суроватъчният протеин е лесно смилаем и също така много по-добре стимулира синтеза на мускулен протеин, иначе известен като мускулен растеж, отколкото други по-бавно усвояващи се протеини. Тъй като суроватъчният протеин обикновено е нискокалоричен, дозировката, която трябва да консумирате за наддаване на тегло, ще зависи от вашия собствен уникален размер на тялото и от количеството, което изработвате. За да спечелите тегло, трябва да консумирате около 500 допълнителни калории всеки ден (над това, което обикновено ядете) и 10 до 15% от тези калории трябва да идват от протеини. Ето защо можете да разчитате на суроватъчен протеин, за да увеличите теглото си. В допълнение към тези 500 допълнителни калории, от съществено значение е да се ангажирате с редовна програма за силово обучение, така че допълнителните калории, които поглъщате, да не се задържат като нежелани телесни мазнини. Докато препоръчаното количество протеин, което трябва да консумирате за един ден, е 0.8 грама на килограм телесно тегло, ако се опитвате да придобиете чиста мускулна маса, това трябва да се увеличи до 1.6 до 1.7 грама на килограм телесно тегло.

Други ползи от суроватъчния протеин

Много хора са се възползвали от суроватъчен протеин, за да наддават на тегло. Въпреки това, не се фокусирайте само върху увеличаването на теглото, когато консумирате суроватъчния протеин, защото протеинът може да помогне на други състояния:

  • Обучение за упражнения. Някои доказателства предполагат, че приемането на суроватъчен протеин като част от програмата за силово обучение увеличава мускулната маса и силата. Суроватъчният протеин помага и за ускоряване на възстановяването на мускулите след интензивно упражнение.
  • недохранване. Използването на суроватъчен протеин за увеличаване на теглото може да бъде много полезно при хора, които имат проблеми с натрупването и поддържането на теглото, като възрастни хора или хора с ХИВ / СПИН.
  • Заздравяване на рани. Беше доказано, че суроватъчният протеин е в полза на хората, които се възстановяват от изгаряния и тези с хронични рани.
  • алергии. Хидролизираната формула съдържа протеин, който е разграден на по-малки размери, отколкото тези в кравето мляко и соевите формули. Изследванията показват, че бебетата, получаващи хидролизирана форма на суроватъчен протеин, имат по-малък риск от развитие на атопичен дерматит (екзема), отколкото бебетата, които консумират стандартна формула. Изглежда, че даването на детска формула, съдържаща суроватъчен хидролизат, намалява риска от алергични реакции при бебета с риск от развитие на алергия.

Има ли значение качеството?

Суроватъчният протеин се счита за “пълен протеин”, съдържащ всичките девет от незаменими аминокиселини (те са онези, от които телата ни трябва да получат храна или добавка). Важно е обаче да получите най-доброто качество на протеина, който можете. За щастие, качествен суроватъчен протеин може да бъде много рентабилен в наши дни. Дори ако бюджетът ви е ограничен, не е необходимо да получавате протеинови прахове, които се смесват ужасно, лошо вкус и съдържат неназовани пълнители. Ако за първи път знаете функцията на суроватъчния протеин, за да наддадете на тегло, кликнете върху банера по-долу, за да получите повече информация, която включва подкрепящи реални доказателства.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>