Използването на CLA за загуба на мазнини – наистина ли работи?

Вероятно сте чули за ползите от CLA за загуба на мазнини. Но какво е CLA? И може ли наистина да ви помогне да отслабнете? Е, CLA (конюгирана линолова киселина) всъщност е добавка, която е придобила много популярност. Линоловата киселина е незаменима мастна киселина. Есенциалните мастни киселини са мазнини, от които тялото се нуждае за добро здраве, но тъй като тялото ви не ги прави, трябва да ги вземете от храната, която ядете. Общите източници на линолова киселина включват говеждо и млечни продукти. Думата “конюгирана” се отнася до вида на връзката между молекулите. Някои изследователи смятат, че диетата на животното, нейната възраст, порода и други сезонни фактори могат да повлияят колко CLA е в храната, която консумирате. Но какво, ако сте намалили говеждото и млечните продукти като част от вашата диета? Много експерти смятат, че липсата на прием на CLA от храните, които консумирате, няма да повлияе негативно на вашето здраве. Вярно е обаче, че CLA може да допринесе за по-добро здраве. А ползите от CLA за загуба на мазнини също са реални.

Какви са ползите от CLA за загуба на мазнини?

Ако получавате редовно CLA прием от храна или добавка, той ще ви даде някои ползи, които допринасят за загуба на мазнини. Следното е, което CLA може да направи за загуба на мазнини:

  • Повишава метаболизма.

Сред потенциалните приноси на CLA за загуба на мазнини е способността му да увеличава метаболизма ви. След като редовно приемате CLA, можете да видите положителните резултати в рамките на 30 дни.

  • Намалява синтеза на мастните клетки.

В допълнение към повишаване на метаболизма ви, CLA може да помогне на тялото ви да предотврати създаването на нови мастни клетки.

  • Намалява възпалителните и системни маркери на възпалението.

Възпалението е в основата на много сериозни заболявания, вариращи от рак до увеличаване на теглото. Показано е, че CLA има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат да се обяснят неговите противоракови ефекти.

  • Насърчава здравословната метаболитна функция и притежава антидиабетни свойства.

CLA има някои антидиабетни свойства. Доказано е, че дневната употреба на CLA повишава чувствителността към инсулин (повишава ефективността на инсулина) и е доказано, че ежедневната употреба за 12 седмици увеличава концентрациите на проинсулин, с-пептид и адипонектин.

  • Потиска апетита.

Показано е, че ежедневната употреба на CLA спомага за намаляване на апетита и засилване на ситостта или чувството за пълнота. Докато помагате да намалите апетита, може да помогнете на някои хора да намалят теглото си, също така е важно да не се прекалявате с подтискане на апетита. За да се предотврати апетита, най-добре е да се използва CLA като първото нещо, което сутрин изглежда най-много за намаляване на въглехидратите и захарното желание.

Вземете домашното съобщение

Използването на CLA за загуба на мазнини ще бъде по-ефективно, когато се комбинира с добър режим на хранене и упражнения. CLA може да действа ефективно за намаляване на телесните мазнини, докато поддържа растежа на чистата мускулна маса. Можете да консумирате CLA, макар и с няколко диетични източника, но ако не сте сигурни за приема на CLA или ако се упражнявате интензивно, CLA добавка може да помогне за постигане на целите ви за отслабване. Ако вашите цели за обучение са базирани на поддържане на чистата мускулна маса и проливането на телесните мазнини, то CLA може да бъде добавка за вас. CLA ще може да ви помогне да разкъсате нежеланите мазнини, като същевременно ви помага да поддържате трудно спечелените мускули. Консумирането на 3-4 грама CLA на ден е всичко, от което се нуждаете, за да увеличите потенциала за изгаряне на мазнините. Кликнете върху връзката по-долу, за да получите повече информация за това как да използвате CLA за загуба на мазнини.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>