Изключителни ползи за кожата от куркума

Съвременните изследвания просто започват да изучават ползите за кожата от куркума, но много хора по света всъщност са свързвали куркумата с козметичните ползи. Светлата, жълто-оранжева подправка е свързана с джинджифила. Предлага се под формата на подправки или в добавки и други продукти за красота и дерматология. В продължение на стотици години куркумата е свързана с лечебни свойства и козметични ползи. Куркумата получава своите предимства за здравето главно заради куркумина, биоактивен компонент, който има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Съвременните научни изследвания просто започват да изучават положителното въздействие на куркумата, но мнозина смятат, че тя има някои полезни приложения за кожата. Ето някои от ползите за кожата от куркума.

Шест ползи от куркума за кожата

Следните са шестте куркуми ползи за кожата:

  • Има противовъзпалителни свойства.

Благодарение на неговите противовъзпалителни и антибактериални ползи, куркумата може да създаде чудеса на кожата с надуто състояние. Той също така може да помогне за намаляване на зачервяванията от петна и успокояване на кожни състояния като екзема и розацея.

  • Пребори с акне.

Куркумата е отлична за акне, защото е естествен антисептик и спомага за запазването на бактериите. Той е особено ефективен, когато се комбинира с ябълков оцет, който има стягащи свойства, което означава, че той играе същата роля като средния тонер.

  • Намалява тъмните кръгове.

Куркумата е доказан противовъзпалителен и светлинен агент. Той също така стимулира кръвообращението, което може да помогне за намаляване на подпухналостта и тъмнината под очите, причинени от лоша циркулация.

  • Предпазвайте от слънце и стареене.

Въпреки че носенето на слънцезащитни продукти може да помогне да се предпази от увреждане от слънцето, е показано, че куркумата предотвратява много от неблагоприятните ефекти от излагане на ултравиолетово лъчение. Също така помага да се предотврати загубата на еластичност на кожата поради стареенето.

  • Намалете появата на стрии.

Въпреки че са изключително често срещани, стриите не са приятел на всички. Тези досадни малки линии трудно се лекуват, но куркумата има антиоксидантна способност да прониква и подобрява функцията на клетките на мембраната на кожата, което ще помогне за предотвратяване и лечение на стриите. Можете да направите своя собствена паста за лекуване на стрии с една супена лъжица зехтин от екстра върджин, една чаена лъжичка куркума и изстискване на клин от лимон (около една осма от плода). Натрийте тази смес върху засегнатите области два пъти на ден.

  • Успокойте сухата кожа.

Куркумата може дълбоко да хидратира и ревитализира кожата, като същевременно облекчава симптомите на сухота. Той естествено ускорява процеса на премахване на мъртвите кожни клетки, за да разкрие здрава и мека кожа, и предпазва клетките от по-нататъшни увреждания.

Как да използвате куркума за кожата

Искате ли да започнете да получавате всички ползи от куркума за кожата? Има няколко различни начина да включите куркумата в режима за красота и здраве:

  • Орални капсули.

Пероралните добавки предлагат високи концентрации на куркумин (95%) и така осигуряват много силен удар за парите. За да може куркуминът да се абсорбира правилно от тялото, той трябва да се приема заедно с черен пипер или пиперин.

  • В храни.

Може би най-приятният начин да използвате куркума е да включите тази приятна подправка в храната, която приготвяте. Количеството на куркумин в прахообразни подправки и свежи ризоми е доста ниско в сравнение с пероралните капсули (средно 3,14% от теглото), така че ще искате да включите тази съставка в много ястия, за да постигнете пълните ползи за кожата и здраве. Препоръчителните кулинарни дози от куркума са от 1,5 до 3 g дневно за пресни корени и 400 до 600 mg три пъти дневно за прахообразната подправка. Смесете го в шейкове, добавете я към супи и яхнии, поръсете с върхове свеж хумус, пригответе чай от куркума.

  • Тематични приложения.

Прилагането на куркума директно върху лицето и тялото ще остави кожата ви да се освежи и рехидратира. Можете да закупите куркума крем или да направите своя собствена. Когато прилагате маски за домашно приготвена куркума на кожата си, винаги я оставяйте да изсъхне и се втвърди (обикновено около 30 минути), преди да я изплакнете.

Най-добрата орална добавка с куркума

Ако търсите начин да направите кожата си по-светла и по-здрава, обърнете внимание на TurmericCurcuminPlus. TurmericCurcuminPlus се състои от биоперин и екстракт от куркума. BioPerine е единственият продукт, произхождащ от пиперин, за да се получи патентован статус за неговата способност да увеличава бионаличността на хранителни съединения. Тази добавка може да направи по-красива и по-здравословна кожа, да съдейства при загуба на тегло, да поддържа здравословен контрол на кръвното налягане, поддържа здравето на ставите и мускулите, както и да произвежда потенциални когнитивни ползи. TurmericCurcuminPlus се произвежда само с натурални съставки в регистрирано съоръжение за храни и лекарства, което спазва указанията за добра производствена практика. За да разберете повече за фактите за TurmericCurcuminPlus, отидете на официалния сайт.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>