Избелване на зъби у дома: 4 естествени начина

В свят, в който можете да получите висококачествено лечение на зъбите в комфорта на собствения си дом, е безспорно, че можете да направите и избелване на зъбите у дома. Избелването на зъбите не трябва да ви струва много пари. Днес има евтини, ефективни варианти за избелване на зъбите. Избелването може да се направи у дома по безопасни и естествени начини, но преди да опитате избелването на зъбите у дома, има няколко неща, които трябва да знаете.

Какво кара зъбите да изглеждат жълти?

Има множество фактори, които причиняват зъбите да станат тъпи и губят своята ярка, бяла искряща. Определени храни могат да оцветят емайла ви, който е най-външният слой на зъбите ви. Освен това, натрупването на плака на зъбите ви може да накара те да изглеждат жълти. Този вид обезцветяване обикновено може да се лекува с редовни почистващи и избелващи средства. Обаче понякога зъбите изглеждат жълти, защото твърдият емайл е ерозирал, разкривайки дентина отдолу. Дентинът е естествено жълта, костелива тъкан, която се намира под емайла. Ето 4 прости начина за избелване на зъбите у дома.

Естествено избелване на зъбите у дома

Следните естествени начини могат да ви помогнат да избелите зъбите си:

  • Провеждане на диетични промени.

Елиминирането на храни, които бележат зъбите, може да предотврати по-нататъшното оцветяване. Храни и напитки, които съдържат танини, като вино и чай, могат да оцветят зъбите. Кафето и тъмните соди също могат да ги оцветят. Отказът от тютюнопушене или тютюневи изделия може да намали риска от никотинови петна. Той може също да предотврати кариес на зъбите и заболявания на венците, като и двете могат да повредят емайла и да причинят проблеми с устното здраве.

  • Избелване с плодове.

Папаинът и бромелайнът, които са ензимите в папаите и ананасите, могат и да са полезни за избелване на зъбите у дома. Проучване откри доказателства, че разтворите, съдържащи тези съставки, могат да предложат скромни избелващи ефекти.

  • Използвайте куркумова смес.

Куркумата може да се използва и за естествено избелване на зъбите у дома. Смесете куркума с кокосово масло и разбъркайте сместа в устата си за няколко минути всеки ден или няколко пъти седмично. Както кокосовото масло, така и куркумата са чудесни за управление на здравословен микробиом в устната кухина. Това е важно, тъй като наличието на биом в устата, който задържа плака и биофилм, е от ключово значение за премахването и предотвратяването на петна.

  • Измий си зъбите.

Може би най-разпространеният начин да поддържате зъбите си бели е да ги миете редовно и в подходящите моменти. Ако току-що сте консумирали храна, за която е известно, че оцветява зъбите, мийте зъбите си възможно най-скоро. Може да звучи просто, но работи. Без значение колко трикове за избелване опитате, ако не миете зъбите си два пъти на ден и след като пушите или ядете храни, оцветяващи зъбите, бързо ще обърнете ползите от избелването на зъбите.

Избелване на зъби у дома: Опитайте MySmile Teeth Whitening Kit

Има още един ефективен начин за избелване на зъбите у дома, това е използването на MySmile Teeth Whitening Kit. MySmile Teeth Whitening Kit е усъвършенстван продукт за избелване на зъби от Eco Masters. Комплектът включва избелващ гел, табла и LED ускорител на светлината.

  • Избелващият гел е направен с мощна смес от ботаника. Безопасен за чувствителни зъби.
  • Тавата е мека и удобна, приляга на всякакъв размер. Едно лечение както за горните, така и за долните зъби.
  • LED ускорителят на светлина ускорява процеса на избелване. Той е интегриран с 10 минути таймер.

Ако търсите комплект за избелване на зъби, който можете да използвате в комфорта на собствения си дом, MySmile Teeth Whitening Kit ще отговори на вашите изисквания. Можете дори да го използвате за малко време, около 10 минути до 15 минути. Отидете на официалния уебсайт, за да разберете как да използвате MySmile Teeth Whitening Kit правилно.

mySmile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>