Избелване на зъби с въглен: действа ли?

Избелването на зъбите с въглен е нарастваща тенденция в социалните мрежи. Образите на хора, които мият зъбите си с дървени въглища със сигурност са завладяващи. Това, което трябва да знаете, е, че избелването на зъбите с дървени въглища не включва използването на брикети за барбекю или моливи на дървени въглища за почистване и почистване на зъбите. Активната съставка на продуктите за избелване на зъби с дървени въглища и паста за зъби с дървени въглища обикновено е активен въглен.

Какво е активен въглен?

Активният въглен е предназначен специално за лекарствена употреба. За да се „активира“, обикновеният стар въглен се нагрява заедно с газ, което кара въгленът да се развива с големи пори. Порите правят въгленът абсорбиращ, което му позволява да улавя съединения като отрови и чревни газове. Може да намерите активен въглен за избелване на зъбите под няколко форми. В някои случаи се продава като прах, който нанасяте върху зъбите с влажна четка за зъби. Някои видове паста за зъби също я съдържат. Когато се прилага върху зъбите, активираният въглен улавя и отделя петна за избелващ ефект. Въпреки това, миенето с въглен може да има няколко риска.

Рисковете от избелване на зъбите с въглен

Избелването на зъбите с въглен може потенциално да причини повече вреда, отколкото полза. Всъщност не е направено проучване, което да показва, че използването на продукти с дървени въглища за орална медицинска помощ прави нещо добро за вашите зъби. Дървеният въглен е абразивен и повечето уважавани зъболекари са съгласни, че абразивността на дървени въглища всъщност може да има отрицателно въздействие върху зъбите на хората. Ако активен въглен се използва твърде често или неправилно, емайлът може да ерозира. След като премахнете емайла, той не се връща. Докато използването на нещо абразивно като дървени въглища за почистване на петна по повърхността може да накара зъбите да изглеждат по-бели в краткосрочен план, в крайна сметка те могат да изглеждат по-жълти, защото изтънявате този емайл и показвате повече от вътрешния дентин, който е по-тъмен. Потенциално вредните ефекти на активен въглен не спират до загуба на емайла. Загубата на емайла може да доведе до повишена чувствителност и повишена чувствителност към зъбния кариес.

Има ли по-добър вариант за избелване на зъбите?

Хората обичат да изпробват нови прищявки и тенденции като избелване на зъбите с въглен, но ние ви съветваме да използвате само доказано, че работи. MySmile Teeth Whitening Kit е една от най-добрите опции за избелване на зъбите, която доказано работи. Много хора са се опитали да избелват зъбите си, но повечето от тях завършват със зъби, които изглеждат по-жълти или по-сиви от преди. Е, можете да се справите с това безпокойство, свързано с увереността, без да посетите зъболекар, MySmile Teeth Whitening Kit е готов и чака да ви помогне. Комплектът се предлага с гелове, силиконова тава за формоване, LED светлина и ръководство за инструкции. Следват някои от големите предимства, предлагани от MySmile Teeth Whitening Kit:

  • Създаден за по-ярка усмивка.
  • Готови за използване гелове за избелване на зъби.
  • Произведено с естествени съставки.
  • Включва грейпфрут, алое вера и лайка.
  • Безопасна формула за зъби и венци.
  • Костюми за веган и вегетарианец.

Много лесно е да използвате MySmile Teeth Whitening Kit. За подробности как да го използвате, моля кликнете върху банера по-долу.

mySmile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>