Идеалният план за хранене с киста на яйчниците

Диетата може да има силни ефекти при образуването на кисти на яйчниците. Тук ще научите за идеалния план за диета за кисти на яйчниците за по-здравословен и щастлив живот. Функционалните кисти на яйчниците често се развиват и растат във връзка с хормоналните смени. Проблемите с хормоналните дисбаланси могат да причинят много по-големи и дори болезнени разкъсвания на кистите. Кисти на яйчниците могат да се свият и да изчезнат без хирургия или лекарства, просто като създадете вътрешна хормонална среда, която поддържа тяхното развитие под контрол и под контрол. Пълната грижа за кисти на яйчниците трябва да включва както план за борба с болката, така и здравословен начин на живот с добро хранене. Прочетете, за да научите повече за диетата на яйчниците.

Общ преглед на диетата на яйчниците

Овариалната киста може да бъде определена просто като малка торбичка, пълна с течност, която се образува в яйчниците на жените. Кисти на яйчниците могат да бъдат доста болезнени и да причинят неприятни усещания. Въпреки това, кисти на яйчниците могат да станат злокачествени или ракови в определени случаи, но повечето от тях са доброкачествени. Те могат да причинят болка, тежко менструално кървене и проблеми с фертилитета, главно ако имате поликистозен овариален синдром. Видът на диетата като храни, богати на въглехидрати, нездравословна храна, токсикс и кисели храни, могат да причинят хормонален дисбаланс и да отслабят имунната система заедно с диета, включваща захар и по-малко пресни зеленчуци, които могат да предотвратят отстраняването на токсините и да причинят кисти на яйчниците. Както казахме по-горе, модифицирането на диетата може да има силни ефекти при образуването на кисти на яйчниците. Човек трябва да има по-малко месо и сирене, за да намали появата на кисти на яйчниците. Най-добрият план за диета за оплождане на яйчниците трябва да включва повече плодове, зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни в храната.

Следвайте този план за диета за по-добър здравословен и щастлив живот

За да се бори с кистата на яйчника, най-добре е да се консумира хранителна гъста, добре балансирана диета, която е предимно растителна и пълна с витамини и минерали. Добавете тези към плана за диета за кисти на яйчниците:

  • Влажни храни, като плодове, зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни.
  • храни, богати на желязо, като тъмни листни зеленчуци, броколи, боб, обогатени зърна, ядки и семена.
  • Храни, богати на есенциални мастни киселини, като сьомга, сардини, херинга, пъстърва, орехи, чай и ленени семена.
  • Богати на антиоксиданти храни в цветни плодове и зеленчуци, като портокали, плодове, черен шоколад, спанак и цвекло

Освен това, избягвайте или ограничавайте храни, които могат да стимулират кисти на яйчниците. Храните, които могат да повлияят на регулирането на хормоните, по-специално на естрогенния баланс, могат да причинят възпаление в организма и да доведат до по-нататъшна болка или прогресия на заболяването. Тези храни включват:

  • Алкохолът.
  • Кофеинът.
  • Глутен.
  • Червено месо.
  • Наситени и транс мазнини.

Вратата

Уверете се, че обръщате внимание на това как тялото ви действа, когато ядете определени храни. Съхраняване на дневника на храните, които ядете, както и всякакви симптоми или задействания, които може да сте полезни. Обмислете да говорите с регистриран диетолог директно или онлайн. Те могат да ви помогнат да планирате ястия, които работят най-добре с вас и кисти на яйчниците, тъй като няма универсален подход. Тялото на всеки е различно. Специфичен и съобразен с Вашите индивидуални нужди план ще бъде най-добър. И можете да кликнете върху банера по-долу, за да намерите по-подробен план за действие, за да управлявате състоянието си.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>