Значението на фитоцерамидите за грижа за кожата

Пероралните добавки за подобряване на текстурата и твърдостта на кожата стават популярни и FDA одобри използването на фитоцерамиди за грижа за кожата. Керамидите са основни компоненти на кожата, които спомагат за формирането на „лепилото“, което държи повърхностните клетки заедно. Изчерпването на тези молекули не само причинява бръчките на кожата, но и я прави по-податлива на загуба на влага, алергени на околната среда, кожни заболявания като атопичен дерматит и вероятно рак. Поради тези причини керамидите отдавна са ключова съставка в скъпите кремове за кожата. Проблемът е, че локалното приложение не може да проникне достатъчно дълбоко в кожата, за да блокира ефективно образуването на бръчки и стареенето на кожата. За щастие, са разработени фитокерамиди за грижа за кожата, които могат да се приемат перорално, като се гарантира, че тези мощни молекули се абсорбират в кръвния поток. Фитоцерамидите са керамиди, извлечени от растенията. Веднъж погълнати, те се пренасят в клетките на вътрешния слой на кожата и след това се просмукват до най-външния слой. Тези подмладяващи молекули достигат до кожата по цялото тяло, а не само там, където се прилагат кремове.

Фитоцерамиди за грижа за кожата

С напредването на възрастта кожата ви постепенно губи естествените липиди, наречени керамиди. Резултатът е видимо стареене, което включва бръчки, възрастови петна и груба, неравна кожа. С течение на годините производството на керамиди намалява драстично. Без съществено попълване на керамиди, хоросанът, който държи тухлите на кожата, се влошава и бариерата на влагата на кожата става силно компрометирана. Въпреки че керамидите присъстват в много от хранителните продукти, които консумираме, включително ориз и пшеница, те не се срещат в достатъчно количество, за да оптимизират стареенето на кожата. Това означава, че забавянето и обратното стареене на кожата изисква ефективна добавка. За щастие са разработени растителни церамиди или фитоцерамиди. Те са предназначени за затлачване на кожата и заглаждане на повърхността им, като доставят голяма част от хидратацията на клетките на кожата, точно както обикновените керамиди. Фитоцерамидите за грижа за кожата са на растителна основа, за разлика от керамидите, използвани от индустрията за грижа за кожата в миналото, които са дошли от животински източници. Това ги прави невъзможни за онези, които не желаят да използват животински продукти като част от ежедневния си начин на живот.

Ползите от фитоцерамидите за кожата

С напредването на възрастта нивото на керамидите в кожата пада; това оставя кожата податлива на увреждане и стареене и е процес, който води до набръчкване и изсъхване на кожата. Освен това, излагането на слънце и замърсителите във въздуха може да ускори процеса на стареене, и това е мястото, където фитокерамидите за грижа за кожата идват в много полезно състояние. Фитоцерамидите действат чрез добавяне на съществените елементи в кожата за борба с естествените въздействия на възрастта, чрез заместване на изгубените керамиди, както и чрез въвеждане на растителни елементи, за които е установено, че са естествено полезни. А резултатите от фитоцерамидите за грижа за кожата могат да включват следното:

 • Премахване на линиите и бръчките върху кожата.
 • Хидратира кожата и я поддържа здрава и младежка.
 • Намаляване на стареещите петна.
 • Отстраняване на торбички под очите.
 • Укрепване на кожата на лицето.
 • Защита срещу ултравиолетови лъчи и замърсители.

Има много продукти, които правят диви претенции за постигане на някои от гореизброените, но фитокерамидите са одобрени от FDA и се насърчават за употреба от много хирурзи и специалисти по грижа за кожата, които са намерили резултатите да бъдат задоволителни.

Кой е най-добрият фитоцерамиден продукт?

Чували ли сте някога за Revitol Phytoceramides? Е, този продукт създава голямо вълнение сред потребителите, тъй като твърденията на производителя за по-млади, по-меки и без бръчки кожа наистина са верни. Revitol Phytoceramides се състои от комбинирано използване на два продукта: един в капсулна форма и крем за кожа. Кремът включва доказани съставки за анти-стареене и активните съставки в капсулите са фитокерамиди. Ето списък на ползите от Revitol Phytoceramides:

 • Повишава нивото на колаген в тялото ви.
 • Изглажда грубата кожа.
 • Намалява нежеланите фини линии, бръчки, тъмни кръгове.
 • Хидратира кожата, за да осигури естествен блясък и лъчиста кожа.
 • Намалява знаците против стареене само за няколко седмици.
 • Прави кожата по-мека и по-твърда.
 • Подмладява кожата.
 • Той е по-ефективен, тъй като се предлага в хапчета и сметана.
 • Вашият естествен тон на кожата ще се изравни.

Симптомите на стареене са неизбежни, но бръчките по лицето ви могат да ви засягат повече от всички други симптоми на стареене. Но защо трябва да се чувствате обезсърчени, когато имате Revitol Phytoceramides? Не се колебайте да използвате този продукт. За директен достъп до официалния сайт на Revitol Phytoceramides кликнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>