Значението на суроватъчния протеин за хората със затлъстяване

Прахът от суроватъчен протеин може да помогне на хората не само да изграждат мускули, но и да отслабват. Ето защо, ние силно препоръчваме суроватъчен протеин за хора със затлъстяване. Суроватъчният протеин днес е най-популярният протеинов прах. Суроватката е една от двете млечни протеини – другата е казеин. Тъй като тялото ви лесно усвоява и абсорбира суроватъчния протеин, то често се приема след тренировка за изграждане на мускули и възстановяване. Докато много проучвания подкрепят конвенционалната употреба на суроватъчен протеин за изграждане на мускули, много други предполагат, че може да помогне и на загуба на тегло. Проучванията показват ефективността на суроватъчния протеин за хората със затлъстяване, помага им да се чувстват пълни по-дълго и по този начин намаляват апетита.

Ако затлъстелите хора вземат суроватъчен протеин?

Затлъстелите хора се препоръчват да намалят дневния си калориен прием (особено от захар), за да отслабнат. Ако сте с наднормено тегло и сте на нискокалорична диета, тогава трябва да консумирате големи количества протеин, докато се храните с дефицит на калории. Това прави по-лекия мускул по-лесен, както и спомага за използването на въглехидрати или мазнини за енергия (тялото не обича да използва протеини за енергия). Всеки може да използва прах от суроватъчен протеин, той е просто удобен начин за приемане на калории. Ако сте се хранят право и загуби 30lbs за 2 месеца, това е фантастичен напредък. Вече правите нещата добре.

Суроватъчен протеин за затлъстели хора: наистина ли е добър?

Когато хората мислят за протеинови добавки, те обикновено го свързват с наддаване на тегло – дори ако това означава натрупване на мускули. Поради тази връзка, обаче, лицата, които се интересуват от загуба на тегло, понякога се страхуват от добавки на суроватъчен протеин. Така че, нека да се спрем на въпроса в основата на това колебание: има ли ползи от суроватъчния протеин за затлъстелите хора? Не суроватъчният протеин причинява затлъстяване? В действителност, суроватъчните протеинови добавки вероятно няма да причинят затлъстяване. Има голям шанс прахът от суроватъчен протеин да ви помогне да отслабнете и да постигнете здравословен, по-подходящ състав на тялото. Много проучвания показват намаляване на телесните мазнини с протеинови добавки, които използват суроватъчен протеин за постигане на резултатите. Едно проучване установи, че соевите протеинови добавки не дават същите положителни резултати в сравнение със суроватката, което предполага, че суроватъчният протеин е наистина добър за хората със затлъстяване. Суроватъчният протеин има някои предимства пред протеиновите източници. Така че, ние никога не се колебайте да препоръчате суроватъчен протеин за хора със затлъстяване.

Оптимален прием на суроватъчен протеин за хора със затлъстяване

Не съществува абсолютна дефиниция за “високо-протеинова диета”, особено тази, която се счита за оптимална за хора със затлъстяване. Едно проучване показва, че около 0,55 грама протеин на килограм телесно тегло ежедневно помага на затлъстелите хора, които се опитват да отслабнат, когато се комбинират с нискокалорична диета и тренировка за резистентност. Суроватъчните протеинови добавки могат да ви помогнат да постигнете оптимално дневния си прием на протеини. Това е здравословен и безопасен избор. Избягвайте протеини, които са панирани и пържени, или пълни с наситени мазнини. Не забравяйте, че докато увеличавате приема на протеини, консумацията на други макронутриенти трябва да се свие леко, така че да поддържате калориен дефицит от 500 до 1000 калории на ден, за да загубите безопасно 1 до 2 паунда на седмица. Съсредоточете се върху умерени порции храни, богати на хранителни вещества, като пресни водни, влакнести зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни и здравословни ненаситени мазнини, които да съпътстват суроватъчния протеин при хранене и закуски. Е, ако искате допълнителна информация за добротата на суроватъчния протеин за затлъстелите хора, кликнете върху линка по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>