Значението на колагена за анти стареене

Не можете да видите колаген, но това е същността на здравата кожа – и научните изследвания потвърдиха голямото значение на колагена за анти стареене. Ние произвеждаме колаген в собствените си тела. Всъщност колагенът е най-разпространеният структурен протеин в човешкото тяло и основният компонент на съединителната тъкан. Той се намира в нашите кости, сухожилия, връзки, коса, кожа, органи, мускули и кръвоносни съдове. Всъщност това е най-изобилният структурен протеин в човешкото тяло и основният компонент на съединителната тъкан. Той се намира в нашите кости, сухожилия, връзки, коса, кожа, органи, мускули и кръвоносни съдове. Телата ни произвеждат колаген от аминокиселини, които консумираме в богати на протеини храни, но за съжаление произвеждаме по-малко колаген с напредване на възрастта, което води до бръчки, увиснала кожа и отслабени стави. Някои фактори на начина на живот също пречат на производството на колаген, включително консумацията на излишна захар и алкохол, излагане на слънце и тютюнопушене.

Как да помогнете на тялото си да поддържа колаген за анти стареене

Можете да помогнете на тялото си да поддържа и изгражда колаген, като консумира адекватни количества протеин, така че тялото ви има аминокиселините, които са му необходими за производството на колаген за анти стареене. Също така е много важно да се консумира диета, богата на антиоксиданти (витамини Е, С и бета-каротин) Витамини от група В и минерали като магнезий и цинк също играят важна роля. Храни като боровинки, тъмни листни зеленина, манго, яйца също са чудесни усилващи колагена. Също така трябва да помислите за превключване на сегашното си масло към масло от авокадо. Проучване от 2006 г. установи, че маслото от авокадо „значително повишава колаген тип II“.

Как да използвате колаген за анти стареене

Изследванията показват, че колагенът може да помогне за стягане и хидратиране на кожата, както и да помогне за намаляване на появата на дълбоки бръчки. Освен това, колагенът може да помогне за защита от увреждане на кожата, причинено от ултравиолетовите лъчи. Докато колагенът се използва в много кожни кремове и лосиони, той за съжаление не се абсорбира от кожата, когато се прилага локално. Локалният колаген обикновено съдържа протеинови молекули на колаген с пълна дължина, които са твърде големи, за да проникнат през кожата. Оралните колагенови пептиди са протеинови сегменти с по-къса верига, които по-лесно се абсорбират в кръвообращението и се използват от кожата. За да се възползват пълните ползи от колагена за борба със стареенето, той трябва да се приема и приема в пептидна форма, за да се насърчи синтеза на нови колагенови влакна в кожата. Изследванията подкрепят пряката връзка между приемането на перолиден перолид в перорално вещество и съдържанието на кожен колаген. В проучване, измерващо ефекта на приема на колагенов хидролизат върху експресията на колаген в кожата, оралното приложение на колагенови пептиди в продължение на четири седмици значително увеличава количеството на колаген, получен от кожни фибробласти.

Най-добрият колагенов продукт за борба със стареенето

Pure Collagen на Proto-col е продукт, на който можете да разчитате, за да се борите срещу стареенето. Pure Collagen е хранителна добавка, която е предназначена да представлява част от ежедневния режим на грижа за вашата кожа. Използва най-висококачествения първокласен колаген, наречен VERISOL®. VERISOL® се произвежда в строго контролиран, специфичен процес за получаване на специфичен състав от пептиди на колаген, оптимизиран да поддържа красотата отвътре. VERISOL® е научно тестван с хора, което потвърждава ефективността при:

  • Повишаване на хидратацията и еластичността на кожата.
  • Намаляване на увреждането на кожата, причинено от слънцето, което е свързано с ефекти на стареене, включително бръчки и намалена хидратация на кожата.
  • Намаляване на дълбочината и обема на бръчките.
  • Скриване на целулит и стрии чрез укрепване на дермичния слой на кожата ни.

Pure Collagen с VERISOL® се абсорбира в кръвообращението, което го прави по-ефективен от локалните колагенови кремове за кожа, които не се абсорбират от кожата. Повече информация за науката зад Pure Collagen и VERISOL® можете да намерите по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>