Здраво ли е да се консумира суроватъчен протеин за закуска?

Едно проучване установи, че консумирането на суроватъчен протеин за закуска имаше мощен ефект върху загубата на тегло, ситостта и увеличаването на кръвната захар след хранене. Проучването оценява някои хора с наднормено тегло и затлъстяване с върхове на кръвната захар. Бяха помолени да консумират голяма закуска, средно голям обяд и лека вечеря. Това, което са яли, е предимно суроватъчен протеин, под формата на шейк или други форми. Хората, които са имали суроватъчен протеин за закуска, са загубили значителна тежест, съобщават за по-малко глад и имат ниски нива на кръвната захар след хранене.

Суроватъчен белтък

Прахът от суроватъчен протеин, който е страничен продукт на млякото по време на производството на сирене, предизвиква по-голяма ситост и намаляване на глюкозните шпайкове след хранене в сравнение с други източници на протеин, като яйца, соя или риба тон. Суроватъчният протеин има по-висока пропорция на аминокиселини с разклонена верига, отколкото казеина, и е по-разтворим в киселата среда на стомаха, което води до по-бързо храносмилане. Следователно, той се нарича “бърз” протеин, докато казеинът е “бавен” протеин. В резултат на по-голяма разтворимост, по-бързо усвояване и в резултат на по-високи плазмени концентрации на аминокиселини, суроватката изглежда е по-благоприятен протеин за осигуряване на хранителни и функционални ползи.

Суроватъчен протеин за закуска: той е перфектен избор

Проучванията показват, че суроватъчният протеин за закуска потиска глада ви, ограничава апетита и смазва глада. Закуската често придобива нисък приоритет сред повечето хора. Прахът от суроватъчен протеин осигурява бърза храна, за да остане пълна, фокусирана и приказна цяла сутрин. А шейк от суроватъчен протеин на прах може дори да ви помогне да отслабнете. Замененото хранене може безопасно и ефективно да доведе до значителна устойчива загуба на тегло и да подобри свързаните с теглото рискови фактори на заболяването. Сериозно, има хора, които не правят нищо друго освен суроватъчен протеинов шейк за бърза, трайна загуба на мазнини. Освен че е бърз, лесен и изгаряне на мазнини, суроватъчните протеинови шейкове се превръщат в удобен, здравословен вариант независимо дали пътувате, пътувате или сте в офиса си.

Как суроватъчен протеин за закуска ви помага да отслабнете

Високият суроватъчен протеин за закуска може да намали апетита и апетита. Тя може също да ви помогне да губят мазнини корема. Диетичният протеин е обратно пропорционален на корема мазнини, което означава, че по-високо качество протеин, който ядете, толкова по-малко корема мазнини имате. Едно проучване на затлъстяването, някои тийнейджъри показаха, че замяната на закуска на основата на зърно с храна на основата на суроватка доведе до значително по-голяма загуба на тегло. Протеинът всъщност е най-важното хранително вещество за загуба на тегло. Това е така, защото тялото използва повече калории, за да метаболизира протеина, в сравнение с мазнините или въглехидратите. Протеинът също ви държи по-пълноценен по-дълго.

Заключителни думи

Суроватъчният протеин вече не е просто напитка за тренировка след тренировка; суроватъчният протеин придобива признание като основна функционална здравословна храна. Беше доказано също, че суроватъчният протеин има благоприятен ефект за диабетиците, включително за повишаване на секрецията на инсулин и инкретин хормон, забавяне на изпразването на стомаха и намаляване на апетита и консумацията на енергия. Тези свойства предполагат потенциал за суроватка при лечението на диабет тип 2. Е, ако искате да отслабнете и да подобрите цялостното си здраве, тогава започнете да консумирате суроватъчен протеин за закуска. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите начините за приготвяне на вкусни ястия на база суроватка за ежедневна закуска.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>