За спортното хранене за мъже

Спортното хранене за мъже играе ключова роля в оптимизирането на полезния ефект на физическата активност. Доброто хранене е от съществено значение за постигане на максимална ефективност, а здравословното хранене трябва да отговаря на вашите физически нужди, да съответства на вашия начин на живот и да е приятно. Мъжете обикновено се нуждаят от повече енергия всеки ден от жените, защото често са по-големи и повече от тялото им са мускули.

Спортно хранене за мъже: най-добрата храна

Мъжете могат да получат допълнителна енергия чрез хранене от цели храни като зеленчуци и постни меса и месни алтернативи като бобови растения, тофу или ядки. По принцип трябва да се стремите да:

  • Насладете се на голямо разнообразие от хранителни храни като:

o Зеленчуци от различни видове и цветове и бобови / боб. о плодове. o Зърнени храни като хляб, зърнени храни, ориз, макаронени изделия, юфка, полента, кускус, овес, киноа и ечемик. o Постно месо и птици, риба, яйца, тофу, ядки и семена. o Мляко, кисело мляко, сирене и / или техните алтернативи, най-вече намалено съдържание на мазнини.

  • Пии много вода.
  • Ограничете приема на храни, съдържащи наситени мазнини, добавена сол и добавени захари.

Спортното хранене за мъжете обаче не може да работи само по себе си. Редовните упражнения трябва да вървят ръка за ръка със здравословната диета, а вземането на време за упражнения е защитно за нашето здраве в дългосрочен план. Така че никога не забравяйте да поддържате здравословна диета с редовна физическа активност!

Спортно хранене за мъже: Имате ли нужда от добавка?

Преди да приемате добавки или продукти от спортното хранене за мъжете, важно е да се запитате дали имате правилна диета, която да отговаря на енергийните нужди на тялото ви. Ако е необходимо, посетете спортен диетолог, за да получите професионални съвети за правилното спортно хранене за мъжете. Ако трябва да приемате спортни добавки, трябва да имате предвид няколко неща:

  • Разберете дали работят. Отделете време, за да получите някои данни за предоставената научна основа и доказателства. Също така трябва да проверите дали добавките са направени за значими теми.
  • Научете за възможните странични ефекти. Дори ако добавките се предлагат на пазара като безопасни продукти, все още има потенциални рискове за здравето.
  • Проверете законността на продуктите. Важно е да се види дали производителят предоставя подробности за контрола на качеството и програмата за сертифициране, както и политиката за снабдяване със суровини до крайния продукт. Трябва да сте наясно с това, за да сте сигурни, че продуктите са безопасни за употреба, особено в дългосрочен план, за да постигнете спортните си цели.

Правила за използване на спортната храна за мъжете

Не забравяйте, че не можете да разчитате на изпълнението на вашата спортна храна само като приемате добавки. Има някои правила, които трябва да имате предвид, особено:

  • Първо храна: Дори когато са необходими добавки, това не е пълното решение. Необходимо е да се въведат промени в диетата. И винаги следвайте правилно ръководството за употребата на добавката.
  • Изберете естественото: Избягвайте добавки, направени от химически съставки. Уверете се, че използвате само натурална добавка, за да избегнете опасни странични ефекти.

Изследванията показват също, че спортното хранене за мъжете може да се получи от домашно приготвени храни. Всъщност, домашните храни са по-здравословни. Тези, които правят това, обикновено предпочитат по-малка част от хранене с по-малко килоджаули и по-малко мазнини, сол и захар. Ето защо те могат да поддържат здравословно тегло и начин на живот. С домашно приготвените храни качеството на диетата неизбежно ще се подобри. И ще прекарвате време в приготвянето на храни, състоящи се от повече зеленчуци и плодове. Кликнете върху връзката по-долу, за да научите повече за спортното хранене за мъжете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>