Защо жените страдат от розацея по време на бременност?

Експертите не са сигурни какво точно предизвиква розацея по време на бременност. Въпреки това, промените в хормоните често са причина за някои състояния на кожата като тази. Розацеята е често срещано хронично възпалително заболяване на кожата. По време на бременността това кожно заболяване може да се влоши. До 42% от бременните жени страдат от розацея. При 90% от тези жени болестта е съществувала преди бременността. В 1/3 обаче, розацеята се повтаря по време на бременност след предшестващ период на заболяване. При 60% розацеята се влошава по време на бременност.

Причината за розацея при бременност

Както беше посочено по-горе, промените в хормоните често са причината за розацеята. При бременност жената претърпява значителни хормонални промени, които предизвикват розацея. Въпреки, че всеки може да бъде засегнат, е било признато, че тези с по-светъл тон на кожата, които зачервяват или зачервяват, са по-податливи на получаване на розацея по време на бременност. За съжаление учените все още не знаят как се предават съответните гени. Казано е също, че начинът на живот, а не цветът на кожата, може да предизвика розацея. Стресът също е друг спусък, а страдащите от розацея по време на бременност могат да бъдат случайни.

Признаците и симптомите на розацеята

Основните признаци на розацеята включват:

 • Зачервяване: Много хора, които имат розацея, имат история на често зачервяване или зачервяване. Зачервяването на лицето, което може да дойде и да излезе, често е най-ранният признак на заболяването.
 • Устойчиво зачервяване: Устойчивото зачервяване на лицето може да прилича на руж или слънчево изгаряне, което не изчезва.
 • Подутини и пъпки: често се развиват малки червени твърди натъртвания или пъпки с пълнеж от гной. Понякога подутини може да приличат на акне, но черни точки липсват. Може да има горене или парене.
 • Видими кръвоносни съдове: Малките кръвоносни съдове стават видими на кожата на много хора, които имат розацея.

Други потенциални признаци и симптоми на розацея включват:

 • Дразнене на очите: Очите могат да бъдат раздразнени и да изглеждат воднисти или кървясали при някои хора с розацея. Това състояние може да включва също styes, както и зачервяване и подуване на клепачите.
 • Парене или парене: Възможно е да се появят изгарящи или парещи усещания по лицето, а също може да се развие сърбеж или усещане за стягане.
 • Сух вид: Централната кожа на лицето може да бъде груба и по този начин да изглежда много суха.
 • Плаки: Повдигнатите червени петна (плаки) могат да се развият без промени в заобикалящата кожа.
 • Удебеляване на кожата: В някои случаи кожата може да се сгъсти и да се увеличи от излишната тъкан, което води до състояние, наречено ринофима. Това състояние често се появява на носа, което води до появата му.
 • Подуване: Подуването на лицето може да настъпи самостоятелно или може да съпътства други признаци на розацея.
 • Признаци извън лицето: Признаците и симптомите могат да се развият отвъд лицето, засягайки области, включително врата, гърдите, скалпа или ушите.

Как да се справим с розацеята по време на бременност

Много жени развиват розацея по време на бременност и със сигурност се нуждаят от помощ. Розацеята е често срещана при жените над 30 години и често е предизвикана от бременност. Розацеята се повърхности най-вече по бузите и по скулата. Ако страдате от розацея по време на бременност, важно е да не използвате никакви продукти за грижа за кожата, които съдържат алкохол (етанол). Винаги проверявайте списъците на съставките – много се използва като консервант. Препоръчваме Ви също да останете извън слънцето. Директното излагане на слънце се смята за едно от най-лошите предизвикателства на розацеята. Пикантни храни и кофеин също се смята, че причиняват пристъп. Ключът за борба с розацеята по време на бременност:

 • Избягвайте химически консерванти като феноксиетанол и натриев хидроксиметилглицинат. И двете се използват често от естествените продукти за грижа за кожата като заместители на парабени. За съжаление те са дразнители на кожата.
 • Овлажнявайте само сутрин и оставяйте кожата да диша през нощта. Това е, когато вашата кожа прави цялото си лечение и регенериране, така че тежките овлажнители често могат да попречат на този важен естествен процес.
 • Избягвайте измиването на лицето, тъй като те съдържат химически детергенти, които са много сурови за чувствителната кожа и изобщо не са добри за розацея. Вместо това използвайте почистващ препарат без почистващи препарати и използвайте само веднъж на ден, за да почистите лицето си преди да си легнете.
 • Използвайте Revitol Rosacea Cream като основна грижа за кожата. Revitol Rosacea Cream е направен от 100% натурални съставки и е напълно лесен и безопасен за употреба. Той съдържа всички етерични масла и антибактериални средства, необходими за лечение на розацея и също така е формулиран да подмладява и овлажнява кожата, оставяйки я чувствителна на допир.

Ако имате някакъв опит в борбата с розацеята по време на бременност, надяваме се, че тази статия е полезна. За да научите повече, кликнете по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>